HP Dizüstü siyah ekran sorunu

Fatih Kaymaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]HP dizüstü bilgisayar bütün ışıklar yanıyor, ekran ışığı yanıyor fakat ekran boş görünüyor. BIOS girmek isteyince BIOS options yazıyor ve öyle kalıyor. Tamirciye götürdüm. Ekran chipseti veya BIOS silinmiş dedi. Farklı bir monitöre bağladık aynı ekran gelmedi. Bilgisayar benim değil ve bendeyken bozuldu. Tamircide çok para istiyor. 290 TL diyor.[/font]

KS

Fatih Kaymaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
Görüntü geliyor logo geçtikten sonra görüntü gidiyor arkada sadece hafif bir ışık oluyorsa bu ekran kartı chipseti bozuk olduğunu belirtir
Biosla ilgili olmuyor
Güvenli moda girip aygıt yöneticisini seçin görüntü bağdaştırıciya tıkla ekran kartını kaldır yeniden başlat görüntü gelir video çekme şansın var mı

Bu ilk belirti Windows dan kaynaklı da olabilir ama farklı bir monitör de görüntü geliyorsa chipset bozuk kesin

Tamiri de 180 200 arası eğer chip değişmek zorunda kalırsak 30 -50 arası fark oluyor
Chip altında yuvarlak toplar oluyor onlar değişiyor işlem başarılı olursa 180 tl tutuyor

teşekkürler cevaplar için tamirciye verdim artık test edecek artık bakalım neyi varmış..bide yazmayı unutmuşum boot sırasını USB yaptıktan sonra böyle oldu.

Leandro Markos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İnternette araştıma yaptığım kadarıyla , Anakart kaynaklı olabiliyormuş. Değiştirilebilir anakart'ın .

Leandro Markos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI' Alıntı:
tamir yapılıyor bga tamiri çok sorunlu olmadığı sürece anakart değişmiyor leandro markos

Konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim . Zaten yorumumdada bahsettim, bu sorunu yaşayan bir kaç insanda değiştirilmiş servis tarafından.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri