Soru Hp Omen 17 Rtx4080 I9-13900Hx Sizce Alınır Mı?

Abdulkadir51

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
İşlemci
i9-13900hx
Ekran Kartı
RTX4080
Okulda kullanacağım, bu yüzden laptopun sade tasarımını sevdim. Ancak performansı ve soğutması hakkında pek bir bilgim yok. İnternette de bu laptop ile ilgili pek fazla video bulamadım. Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Gayet güzel bir laptop ancak tam kapasite uzun süreli kullanımda laptoplarda bu kadar güçlü işlemciler fazla ısınıyor i9-13900hx bu konuda göz korkutabilir ama tam kapasite ne kadar uzun süre kullanabilirsin sonuçta çok güçlü bir işlemci. İşlemci araştırmasında görüldüğü üzere 10 dakikalık cinebench sonunda 97 derece görmüş, işlemci çok güçlü 150 watt elektrik çekiyor bu kadar ısınması normal (ortalama laptop işlemcileri 50-100 watt çeker).
1736201972514.png

KS

Abdulkadir51

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
Gayet güzel bir laptop ancak tam kapasite uzun süreli kullanımda laptoplarda bu kadar güçlü işlemciler fazla ısınıyor i9-13900hx bu konuda göz korkutabilir ama tam kapasite ne kadar uzun süre kullanabilirsin sonuçta çok güçlü bir işlemci. İşlemci araştırmasında görüldüğü üzere 10 dakikalık cinebench sonunda 97 derece görmüş, işlemci çok güçlü 150 watt elektrik çekiyor bu kadar ısınması normal (ortalama laptop işlemcileri 50-100 watt çeker).Ekli dosyayı görüntüle 40389
Almak istediğim modelde HP işlemciye kısıtlama yapıyor mu? Bazı forumlarda öyle gördüm, HP kısıtlama yapıyormuş işlemci gücünde ve bugün öğrendim ki yakında 5000 serisi çıkacakmış sizce 5000 serisi kartları beklemeli miyim 2-3 aya laptopu almayı planlıyorum şuan almak istediğim laptop 95bin tl ama 5080li laptop almak istersem herhalde daha fazla para vermem gerekecek? Hadi diyelim ki aynı fiyata 5070 alabiliyorum sizce 5070 laptop mu almak mantıklı olur yoksa 4080 mi?

Kusura bakmayın noktalama işaretleri kullanmadım.

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
HP özellikle kısıtlama uyguluyor mu bilemem ısı ile ilgili sorunları azaltmak için yapılmış olabilir bahsettiğim gibi çok güç çeken bir işlemci ama kısıtlama yapmak yerine 13900h kullanılırdı o zaman çünkü 13900h, hx'e nazaran daha az güç tüketimi yapan ve daha az ısınan bir işlemci iyi bir model araba alıp beygir düşürmek gibi bir işlem yapılmasına benziyor. Direkt hp ile mail yoluyla veya herhangi bir iletişim aracılığıyla ulaşıp sorman daha mantıklı olabilir, 5000 serisini bekleme fırsatın olursa beklemen daha iyi olur tabii ki her zaman yeni teknoloji daha iyidir. 5070'in 4080'den iyi olacağını düşünüyorum ilerleyen günlerde daha fazla bilgi aktarılır. Ayrıca kısıtlama uyguladığını yazan yerlerin kaynağını bırakırsan çok daha yararlı olur, herhangi bir dayanakları var mı veya gözlemleri sadece farazi mi konuşulmuş?
Almak istediğim modelde HP işlemciye kısıtlama yapıyor mu? Bazı forumlarda öyle gördüm, HP kısıtlama yapıyormuş işlemci gücünde ve bugün öğrendim ki yakında 5000 serisi çıkacakmış sizce 5000 serisi kartları beklemeli miyim 2-3 aya laptopu almayı planlıyorum şuan almak istediğim laptop 95bin tl ama 5080li laptop almak istersem herhalde daha fazla para vermem gerekecek? Hadi diyelim ki aynı fiyata 5070 alabiliyorum sizce 5070 laptop mu almak mantıklı olur yoksa 4080 mi?

Kusura bakmayın noktalama işaretleri kullanmadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri