HP OMEN 27i 8AC94AA 27" 1ms Monitör Nasıldır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhaba arkadaşlar,

HP OMEN 27i 8AC94AA oyuncu monitörü nasıl? Bu monitörü kullanan kişiler yada bu konu hakkında bilgili kişiler konuya bakabilir misiniz? Bir de mtbilişim diye bir satıcı var. Güvenilir midir? Kaliteli midir?

hp.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürün oldukça başarılıdır bu konuda bir sorun yok.

MTBilişim içinde piyasadaki iyi bilinen satıcılardan birisidir.

bora78

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu monitörü kullanan kişiler yada bu konu hakkinda bilgili kişiler konuya bakabilirmisiniz birde mtbilişim diye bir satıcı vargüvenilirmidir kalitelimidir
Öncelikle sorunu cevaplayayım, evet oldukça kaliteli bir monitör. Ve MTBilişim de güvenilir bir satıcıdır. Ama sana tavsiyem 32" büyük gelmiyorsa HP X32'yi alman. Ben dün satın aldım daha elime geçmedi. Ben de 27i düşünüyordum ama şu an X32 sepetistte indirimde 3999 lira. Bence 1000 lira fark verilmez arkasında ışık olsun nano ips olsun diye. Onun dışında bütün özellikler aynı 165Hz, IPS, Freesync premium (G-sync uyumlu sertifikalı değil ama G-sync ile de sorunsuz çalışıyor deniyor incelemelerde). Tercih senin.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Öncelikle sorunu cevaplayayım, evet oldukça kaliteli bir monitör. Ve MTBilişim de güvenilir bir satıcıdır. Ama sana tavsiyem 32" büyük gelmiyorsa HP X32'yi alman. Ben dün satın aldım daha elime geçmedi. Ben de 27i düşünüyordum ama şu an X32 sepetistte indirimde 3999 lira. Bence 1000 lira fark verilmez arkasında ışık olsun nano ips olsun diye. Onun dışında bütün özellikler aynı 165Hz, IPS, Freesync premium (G-sync uyumlu sertifikalı değil ama G-sync ile de sorunsuz çalışıyor deniyor incelemelerde). Tercih senin.
27 İnç değilmi tam anlamadım

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ürün oldukça başarılıdır bu konuda bir sorun yok.

MTBilişim içinde piyasadaki iyi bilinen satıcılardan birisidir.
Birde böyle MT BİLİŞİM VAR birde Mtbilişiim iki tane böyle satıcılar var büyük küçük harfleri değiştirilmiş bunların ikiside mtbilişimmdir tam anlayamadım onuda sorayım

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
s
sertfika ne oluyordu hocam biraz cahilim :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 farklı MTBilişim olduğunu ilk defa duydum. Ben n11.com üzerindeki satıcıyı biliyorum orası iyi firmalardan birisi ama diğerini bilmiyorum. n11 sayfa linki : https://www.n11.com/magaza/mtbilisim

FreeSync uyumlu ürünlerin NVIDIA tarafından G-Sync için test edilenlerine NVIDIA tarafından verilen sertifikadan bahsetmiş arkadaş. Takılmayın buna FreeSync Premium ve Premium Pro destekli ürünlerin neredeyse hiçbirinde G-Sync sorunlu çalışmıyor. FreeSync ürünlerinde %90 'ı sorun çıkartmıyor.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
2 farklı MTBilişim olduğunu ilk defa duydum. Ben n11.com üzerindeki satıcıyı biliyorum orası iyi firmalardan birisi ama diğerini bilmiyorum. n11 sayfa linki : https://www.n11.com/magaza/mtbilisim

FreeSync uyumlu ürünlerin NVIDIA tarafından G-Sync için test edilenlerine NVIDIA tarafından verilen sertifikadan bahsetmiş arkadaş. Takılmayın buna FreeSync Premium ve Premium Pro destekli ürünlerin neredeyse hiçbirinde G-Sync sorunlu çalışmıyor. FreeSync ürünlerinde %90 'ı sorun çıkartmıyor.
benim alacağım hp monitör sadece gsyncmi bunuda sorayım sadece gsync destekliyor değilmi

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
G-Sync destekli oluyor. G-Sync modülü direkt olan ürünler çok çok pahalı ürünler.
asus pg278qe kullanıyordum ben simdi iade gelicek ondan o parayla alıcamda bu ASUS PG278QE de gsync modülü varmidir bu konu hakkında arastırma yapabilirmisiniz rica etsem ben pek anlamıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS PG278QE bu ürün direkt G-Sync yongası olan bir üründür evet. Bence paranızı G-Sync modülüne harcamayın. FreeSync Premium veya Premium Pro bir ürün alın G-Sync zaten kullanacaksınız bu şekilde. Ama karar sizin tabi.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
ASUS PG278QE bu ürün direkt G-Sync yongası olan bir üründür evet. Bence paranızı G-Sync modülüne harcamayın. FreeSync Premium veya Premium Pro bir ürün alın G-Sync zaten kullanacaksınız bu şekilde. Ama karar sizin tabi.
gsync olupta modülü olmayanla olanla arasında ne fark var?

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
ve birde hp omen olan iyimi diye sorduğummu daha iyi yoksa asus pg278qemi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
G-Sync destekli demek FreeSync teknolojisini G-Sync gibi kullanıyor ürün demek. Birebir G-Sync ile aynı işi yapıyorsunuz. NVIDIA yazılımdan aktif ediyorsunuz bu özelliği kullanmak için birde Displayport kablosu kullanmanız gerekiyor. Bir diğer avantajıda sadece NVIDIA ile değil AMD ile de çalışıyor bu monitörler.

Direkt G-Sync yongası olan monitörlerde sadece NVIDIA kartlarda o özelliği kullanabiliyorsunuz. Kullanım için herhangi bir şartı yok.

Ancak G-Sync modülü monitör için ekstra dolar bazında maliyet olduğu için monitörün fiyatını gereksiz yere yükseltiyor. Zaten bu yüzden NVIDIA firması G-Sync ayarını FreeSync monitörlerde kullanmak için sürücü kilidini kaldırıp bunu tüm monitörlerde kullanılabilir kıldı.

Son olarak 2 ürün arasında kalırsam kesinlikle ASUS ürüne o parayı vermezdim. En büyük eksisi TN panel olması.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
G-Sync destekli demek FreeSync teknolojisini G-Sync gibi kullanıyor ürün demek. Birebir G-Sync ile aynı işi yapıyorsunuz. NVIDIA yazılımdan aktif ediyorsunuz bu özelliği kullanmak için birde Displayport kablosu kullanmanız gerekiyor. Bir diğer avantajıda sadece NVIDIA ile değil AMD ile de çalışıyor bu monitörler.

Direkt G-Sync yongası olan monitörlerde sadece NVIDIA kartlarda o özelliği kullanabiliyorsunuz. Kullanım için herhangi bir şartı yok.

Ancak G-Sync modülü monitör için ekstra dolar bazında maliyet olduğu için monitörün fiyatını gereksiz yere yükseltiyor. Zaten bu yüzden NVIDIA firması G-Sync ayarını FreeSync monitörlerde kullanmak için sürücü kilidini kaldırıp bunu tüm monitörlerde kullanılabilir kıldı.

Son olarak 2 ürün arasında kalırsam kesinlikle ASUS ürüne o parayı vermezdim. En büyük eksisi TN panel olması.
bu dediklerinizden pek anlamadım çünkü çok bilgili değilim bu konularda benim alacağım monitör gsync dediniz ekran kartım nvidia yani bu teknolojiden yaralanabilicem

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

asus pg278qe den üstünmüdür bu monitör

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

ekran kartım asus gtx1660s dir gsync teknolojisi zorunlu diye biliyorum başka teknolojilerde uyumlu çalışmıyor Benim G-sync monitör almam şart değilmi şart olmasa bile ben gsync almak istiyorum ve ekran kartımla monitörüm uyumlu olurmu bu almak istediğim hp omen monitörle

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Olabildiğince basit anlatacağım. G-Sync özelliğini FreeSync monitörlerde açabiliyorsunuz. IPS ve TN panel bir ürünü direkt karşılaştırdığınızda her türlü IPS panel üstündür. Omen üründe GTX 1660 Super ile Displayport kablosundan görüntüyü bağlarsanız G-Sync kullanabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri