Merhaba,
Daha önce sistemime Arch Linux’u Hyprland ile dual boot olarak kurmuştum. Ancak kurulumdan sonra ciddi bir ekran problemi yaşadım.
Sistem bilgileri:
Yaşadığım sorun:
Arch Linux kurulumundan sonra sistemi normal şekilde başlatmaya çalıştığımda siyah ekran alıyordum. Ancak kernel parametresine nomodeset eklediğimde sistem açılıyordu.
nomodeset olmadan:
nomodeset ile:
Tahminimce sorun NVIDIA sürücüsü, hybrid graphics (Intel + NVIDIA) ya da KMS ile ilgili olabilir.
Hyprland Wayland tabanlı olduğu için NVIDIA tarafında ekstra ayar mı gerekiyor emin değilim.
Temiz kurulum yapacağım. Bu donanım için doğru ve stabil kurulum adımlarını paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Daha önce sistemime Arch Linux’u Hyprland ile dual boot olarak kurmuştum. Ancak kurulumdan sonra ciddi bir ekran problemi yaşadım.
Sistem bilgileri:
- Laptop: HP Victus D16
- İşlemci: i5 13500H
- Ekran Kartı: RTX 4060
- Secure Boot: Kapalı
- Şu anda sistemde sadece Windows kurulu (Linux tamamen kaldırıldı)
Yaşadığım sorun:
Arch Linux kurulumundan sonra sistemi normal şekilde başlatmaya çalıştığımda siyah ekran alıyordum. Ancak kernel parametresine nomodeset eklediğimde sistem açılıyordu.
nomodeset olmadan:
- Siyah ekran
- Görüntü gelmiyor
- Sistem donmuş gibi görünüyor
nomodeset ile:
- Sistem açılıyor
- Ancak performans ve sürücü tarafında sorunlar oluşuyor
Tahminimce sorun NVIDIA sürücüsü, hybrid graphics (Intel + NVIDIA) ya da KMS ile ilgili olabilir.
Hyprland Wayland tabanlı olduğu için NVIDIA tarafında ekstra ayar mı gerekiyor emin değilim.
Sormak istediklerim:
- Bu donanımda Arch + Hyprland stabil çalıştıran var mı?
- NVIDIA 4060 için doğru kurulum sırası nasıl olmalı?
- nvidia, nvidia-dkms, nvidia-open paketlerinden hangisi önerilir?
- İlk kurulumda nouveau tamamen blacklist edilmeli mi?
- GRUB parametrelerinde özellikle eklenmesi gereken şeyler var mı?
Temiz kurulum yapacağım. Bu donanım için doğru ve stabil kurulum adımlarını paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.