Hyperx Solocast ?

YunusEmreBey3450

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Öncelikle ben YouTube ve Twitch üzerinden yayın yapıyorum. Güzel bir sistemim var ama 2 sorunum var. Hemen anlatayım.

Hyperx Solocast mikrofonum var. Yayın da ve oyun esnasında ses ile alakalı sorun yaşamıyorum fakat video kaydı almaya başladığım zaman (Hem OBS Studio hem de ekran kartından) baya dış ses, mouse tıklama, sokağımın ve ev ortamının sesini alıyor klavye zaten söylemiyorum.

Ama yayındayken klayve harici diğer saydığım bu ses problemi yok. Bunu nasıl çözebilirim. Sanırım Solocast'in bi uygulaması yok baktım bulamadım belki hertz ve desibel ayarı vardır diye?

Diğer sorunum klavye. Sistemimi toplarken PC Hocası YouTube'da inceleme videosunu izlediğim için hoşuma giden Gamepower Starscream RGB RED Switch aldım.

Memnunum fakat mekanik olduğu için yukarda anlatığım olayda da yayında izleyiciler kütür kütür klavye sesi geliyor diyorlar bende baktım cidden geliyor.

Video kaydını hiç söylemeyeceğim yukarda söyledim. Araştırdım sessizleştirici switchler varmış plastikler 50 tl ye fln ondan alıp taksam mı ? Yada Membran sessiz klavye diyorlar razer cynosa v2 marka buldum direkt onu alsam acaba ?

DİPNOT: Mikrofonum klayvenin dibinde masa küçük olduğu için... Bir kaç güne demir ayaklık yaptırıyorum Solocast boom arm gibi havada olacak. O zaman ses sorunum gider mi ?

Solocast Boom arm Yani mikrofon ayaklığı.
Diğeri el yapımı mikrofon ayaklığı boyu 165 cm yani klayveden 50 cm fln yukarda olacak ?

Ekli dosyalar

• 41XhRWAO2eL._AC_SY580_.jpg
    41XhRWAO2eL._AC_SY580_.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 69
  • WhatsApp Image 2022-06-21 at 17.30.15.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-21 at 17.30.15.jpeg
    91.9 KB · Görüntüleme: 70
Moderatörün son düzenlenenleri:

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Obs üzerinden hertz ayarlanıp mouse ve klavye sesi gibi sorunlar çözülüyordu. Bende yapmıştım. Fakat başka şehirde olduğum için telefondan yetelri bilgi sağlayamıyorum. Google üzerinde basit aramalarla işi çözmüştüm. Sizde biraz kurcalayabilirsiniz. Benim mikrofon quadcast.
mikrofon ayakları (uzatma için) 250 lira civarına bulunabiliyordu.

Solocast mikrofonda ortama göre ses ayarlama var mıydı ? Quadcast’te mesela tüm alandaki sesi alan / sağın ve solun sesini alan/ diklemesine ses alan/bide başka bişey. Böyle seçenekler vardı ben klavye sesini ilk olarak her taraftan ses alan değilde dik olarak alan yapıp mikrofonu yukarıdan kendime yaklaştırmıştım. Eğer sizde böyle bir seçenek yoksa sorunu mikrofon standını aldıktan sonra tekrar gözlemleyin. Hertz ayarı bulduğunuzda dahada kolaylaşır ekstra para vermezsiniz

KS

YunusEmreBey3450

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Obs üzerinden hertz ayarlanıp mouse ve klavye sesi gibi sorunlar çözülüyordu. Bende yapmıştım. Fakat başka şehirde olduğum için telefondan yetelri bilgi sağlayamıyorum. Google üzerinde basit aramalarla işi çözmüştüm. Sizde biraz kurcalayabilirsiniz. Benim mikrofon quadcast.
mikrofon ayakları (uzatma için) 250 lira civarına bulunabiliyordu.

Solocast mikrofonda ortama göre ses ayarlama var mıydı ? Quadcast’te mesela tüm alandaki sesi alan / sağın ve solun sesini alan/ diklemesine ses alan/bide başka bişey. Böyle seçenekler vardı ben klavye sesini ilk olarak her taraftan ses alan değilde dik olarak alan yapıp mikrofonu yukarıdan kendime yaklaştırmıştım. Eğer sizde böyle bir seçenek yoksa sorunu mikrofon standını aldıktan sonra tekrar gözlemleyin. Hertz ayarı bulduğunuzda dahada kolaylaşır ekstra para vermezsiniz
Malesef Quadcast gibi değil malesef tek mod var. Evet sizin de dediğiniz gibi mikrofona bi ayaklık vs halledip bakacağım olmadı klavye yi değiştircem. Aslında sizinle iletişime geçip OBS den hertz ayarlamayı öğrenmem iyi olur. Discord özellikle varsa çok iyi olur.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Malesef Quadcast gibi değil malesef tek mod var. Evet sizin de dediğiniz gibi mikrofona bi ayaklık vs halledip bakacağım olmadı klavye yi değiştircem. Aslında sizinle iletişime geçip OBS den hertz ayarlamayı öğrenmem iyi olur. Discord özellikle varsa çok iyi olur.
Şehir dışında olduğum için ne obs kullanabiliyorum ne de Pc erişme imkanım var. Ama telefondan da olsa sizin için bir araştırma yapabilirim. Hertz ayarlamayı öğrenmeniz basit ama uygun değerleri bulmaya çalışacağım .konuya tekrar yazacağım.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Biraz tarif etmeye çalışacağım. Anlamadığınız yeri tekrar sorun.

Windows ekranında sağ alt köşede hoparlör simgesi var. Onu tıklayıp ses efektine tıklayın. Kayıt sekmesinde mikronunuzu tıklayıp açın. Düzey sekmesinde mikrofon düzeyini %90 mikrofonun bas seviyesini 10-20 arasına alın eğer sadece 10 yda 20 oluyorsa ikisiylede test edip kendinize göre seçin. Bu ayarı düşürmek sesinizi biraz kısar.
Düzey sekmesinden sonra Gelişmiş sekmesinde sesinizi 2 kanallı xxx(en yüksek) DvD kalitesini seçin.
geliştirme sekmesinde anlık mod ve gürültü tutma kutucukları tikli olsun.
OBS ayarını genel bir şekilde şöyle anlatan bir arkadaş var stok ayarlar ile dış seslerin kesilip kesilmediğine bakın. Eğer sorun devam ederse stok ayarları değiştirme yoluna deneme yanılma ile gideriz.

Not: bunlar stok ayarlarda klavye seslerini kesmeyebilir. Klavye sesi için öncelikle mikrofonu klavyeden uzaklaştırmanız gerekir ondan sonra stok ayarlarla oynayıp klavye sesiniz engelleniyor mu bakarız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri