Kule tipi kullanıyorum thermalright king 120 ddr5 expo ram kullanıyorum 16 gb yani bu sistemi amd ye geçirmek mantıklı zaten anakartımı yükseltmeyi düşünüyordumraminiz ddr4 mü ddr5 mi
performans kaybı olmayacağını siz de biliyor olmalısınız
sadece şu an için fiyat performans açısından mantıklı mı değil mi onu hesaplamak lazım
şu anki işlemciniz stotk fanlı mı haici fanlı mı
hocam peki sizce bu yapacağım masrafa değer mi yani oyunlarda daha yüksek bir fps de alırmıyım?7500f işlemci 6500 tl
biz genelde am5 soket bir sistem için
çok çok düşük bütçelerde değilsek
2 m2 slotlu mosfet soğutmalı bir anakart öneriyoruz
en fiyat performans örneği
asus b650m-r anakart 5100 de o
11600 tl 11.5k de
anakart maliyetini biraz daha düşürsen tek m2 slotu yeter filan desen 10.5k de hadi
elindeki ürünler ne kadar eder
işlemci stok soğutuculu olarak 3500 e satan var
h610 ddr5 bir anakartıda 2500 e satan var
toplam 6000 tl
toplamda 4500 tl ile 5500 tl arası masraf yapmış olacaksın
şu videodan alacağın değerler doğrultusunda
kararını verebilirsin
alırsınız tabikide işlemciden dolayı kafan rahat olur ama bende 7500f yerine 7600 alınabilir aralarında 500tl lik fark varsa 1000 1500tl lik fark varsa değmez sebepleri ise arada yüzde 2lik fln performans farkı var ve 5 6 derece daha sıcak çalışıyor 7600 güç tüketimide fazla 5 7500f daha makuldurhocam peki sizce bu yapacağım masrafa değer mi yani oyunlarda daha yüksek bir fps de alırmıyım?
hocam benim sistemdede 7500f var ama ilerde akvaryum kasaysa geçince 7500x3d düşünüyorum fiyat bakımından çok uçarmı7500f ve 7600 e çamur atmıyorum. bu işaret edeceğim konu tamamen bütçe ile bağlantılı. normal koşullarda bütçe için (ki arkadaşın yönelimi o yönde) 7500f 7600. ama bütçe olursa şu an piyasada bulunan en ucuz x3d işlemci 7500x3d. hemde soğutması 7800x3d ye göre nispeten kolay olacak. o derece vrm/mosfet li anakart gereksinimide olmayacak. olası farklarda (oyundan oyuna değişir şekilde) şunlara varabiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 45689
ilerde ne olur tahmin etmek zor bir iş. daha iyi işinin hiçbirzaman ucu bucağı yok. mevcut konfigirasyon yetiyorsa tamamdır. düzgün kurulum ve optimizasyonlada çok şey başarılabiliyor. halihazırda 7500f varsa anakart ve soğutma izin veriyorsa hız aşırtma yani overclock denenebilir. ki amd de bu iş daha otomatik ve kolay.hocam benim sistemdede 7500f var ama ilerde akvaryum kasaysa geçince 7500x3d düşünüyorum fiyat bakımından çok uçarmı
amd ryzen dan expo ve işlemci için boost açtım amka fullde değil bir tık açtım soğutma kasada gayet yeterli ön taraf mesh ve 240mm sıvı soğutucu varilerde ne olur tahmin etmek zor bir iş. daha iyi işinin hiçbirzaman ucu bucağı yok. mevcut konfigirasyon yetiyorsa tamamdır. düzgün kurulum ve optimizasyonlada çok şey başarılabiliyor. halihazırda 7500f varsa anakart ve soğutma izin veriyorsa hız aşırtma yani overclock denenebilir. ki amd de bu iş daha otomatik v
ryzen masterdan yaptigimi saymamis bios şart galiba bi deniyeyim teşekkürlerdaha var amd de yapabileceklerin. curve optimizer'dan faydalanmıyorsan faydalanabilirsin. en son 5900x de ondan çok faydalanmıştım. 7500f için ne yapılabilir diye araştırıp şunu buldum.
güzelce açıklamış. metin şuradan
- BIOS'unuzu güncelleyin (en son sürümde değilseniz).
- BIOS'ta XMP profilini etkinleştirin.
- BIOS'ta AMD hız aşırtma ayarlarına gidin, PBO'yu açın, PBO hız aşırtma değerini +200mhz olarak ayarlayın ve tüm çekirdeklerdeki Eğri İyileştiriciyi (curve optimizer) -30 olarak ayarlayın.
- Ayarları kaydettikten sonra çökmelerle karşılaşırsanız, Curve Optimizer değerini -28'e ayarlayın ve tekrar kararlı olup olmadığını kontrol edin.
- Hâlâ stabil değilse, bir -1 veya -2 daha aşağı inin.
ryzen masterdan yaptigimi saymamis bios şart galiba bi deniyeyim teşekkürler
hocam xmp vb şeyleri bulamadım anakartım asus videosu varmıdır acabadaha var amd de yapabileceklerin. curve optimizer'dan faydalanmıyorsan faydalanabilirsin. en son 5900x de ondan çok faydalanmıştım. 7500f için ne yapılabilir diye araştırıp şunu buldum.
güzelce açıklamış. metin şuradan
- BIOS'unuzu güncelleyin (en son sürümde değilseniz).
- BIOS'ta XMP profilini etkinleştirin.
- BIOS'ta AMD hız aşırtma ayarlarına gidin, PBO'yu açın, PBO hız aşırtma değerini +200mhz olarak ayarlayın ve tüm çekirdeklerdeki Eğri İyileştiriciyi (curve optimizer) -30 olarak ayarlayın.
- Ayarları kaydettikten sonra çökmelerle karşılaşırsanız, Curve Optimizer değerini -28'e ayarlayın ve tekrar kararlı olup olmadığını kontrol edin.
- Hâlâ stabil değilse, bir -1 veya -2 daha aşağı inin.
hocam ekleme olarak şunu yapayımrica ederim. fazla uğraşmak istemessen pbo v.s. ile hiç oynama sadece curve optimizer tüm çekirdekleri -20 yap. ondan sonra ısınmayı ve performansı bir kontrol et.
tamamdır hocam yaptım herşeyirica ederim. fazla uğraşmak istemessen pbo v.s. ile hiç oynama sadece curve optimizer tüm çekirdekleri -20 yap. ondan sonra ısınmayı ve performansı bir kontrol et.
kusura bakma bişeye odaklandım ozaman yazamadım. şimdi istersen ısınma performans testleri yapabilirsin. ısınmayı hwinfo64 uygulaması ile takip edebilirsin. eskisiyle kıyaslarsın.tamamdır hocam yaptım herşeyi