Çözüldü i5-12600k ile i5-12600KF Arasındaki Fark Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sweeth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba,

Aklıma takılan bir soru var: Intel i5-12600k ile i5-12600kf arasındaki fark nedir? İnternette araştırdım fakat pek bir şey anlayamadım bu konu hakkında sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Sonunda "f" olan işlemcilerin dahili grafik işlemcisi yoktur, ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız. Ekran kartıyla kullanacaksanız 12600kf modelini tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak avantajınız olacaktır, performans olarak bir farkları yok.

ReCFeR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
KF modelindede ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız OC hız aşırtmaya uygun olduğu anlamını taşır K harfi, diğer arkadaşın dediği gibi F harfide dahili grafik işlemcisi olmadığını gösterir.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,376
Arkadaşlar durumu güzel şekilde özetlemişler. İki işlemciyi karşılaştırdığınızda fiyat/performans oranı hangisinde daha iyiyse onu tercih edebilirsiniz. İşlemcide KF var diye farklı bir anlam çıkartmaya da gerek olmuyor. K serisinin yanına F eklenince dahili grafik işlemcinin içerisinde olmuyor.

Son düzenleme:
KS

Sweeth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Herkese teşekkürler açıklamalarından dolayı

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Arkadaşlar durumu güzel şekilde özetlemişler. İki işlemciyi karşılaştırdığınızda fiyat/performans oranı hangisinde daha iyiyse onu tercih edebilirsiniz. İşlemcide KF var diye farklı bir anlam çıkartmaya da gerek olmuyor. K serisinin yanına F eklenince dahili grafik işlemcinin içerisinde oluyor.

Ekran kartı kullanmadan AMD APU'lardaki gibi görüntü alabiliyorsunuz.
Taner hoca burada yanlış belirtmiş farkında olmadan. Kafa karışıklığı olmaması adına düzeltme yapayım. F olan modelde dahili grafik işlemcisi, işlemcinin içerisinde olmuyor. Tam ters F olmayan modellerde dahili grafik işlemcisi oluyor.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,376
Taner hoca burada yanlış belirtmiş farkında olmadan. Kafa karışıklığı olmaması adına düzeltme yapayım. F olan modelde dahili grafik işlemcisi, işlemcinin içerisinde olmuyor. Tam ters F olmayan modellerde dahili grafik işlemcisi oluyor.

Doğru tam tersi olacak teşekkür ederim düzeltme için. Bende konuyu güncelledim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri