İ5 3470 işlemcili düşük bütçeli sisteme ekran kartı önerisi

cg26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Oyun odaklı bilgisayar topluyorum fakat yeni çıkan oyunları oynamıyorum. 2012-2013 öncesi oyunları oynuyorum şuanki sistemimde. Artık FIFA 16 gibi nispeten güncel oyunlar oynatacak veya 2015 öncesi oyunları yüksek ayarlarda oynatacak düşük bütçeli bir sistem toplamak istiyorum. Şuanki sistemim:
Xeon E5430 12 MB cache işlemci, 1 GB Radeon HD 6570, 4 GB ddr3 ram, 300 watt PSU.

Soğutuculu, i5 3470 3. Nesil işlemcili bir turbox h61 anakart buldum makul miktara. Linki: I5 3.Nesil İşlemci/H61 Anakart/Cpu Fan Fiyatları ve Özellikleri

Bu anakart üzerine 8 GB ram satın alıp elimdeki 4 GB ram'i de kullanıp 12 GB ramli kullanacağım. PSU sanırım yetersiz gelecek 400 watt bir PSU da almayı düşünüyorum. Elimde HDD var ama 256 bir SSD de takacağım.
Tek aklıma takılan bu sistemde takır takır çalışacak bir ekran kartı bulmak. Kafamda şuan r7 240 almak var ama kararsız kaldım. Ekran kartı bütçem maksimum 1200 TL. Totalde her şey dahil maksimum 3500 TL ayirabilirim.

Sistem yeterli gelir mi FIFA 16 tarzı oyunlar için ve ekran kartı olarak ne tavsiye edersiniz ? Yardımcı olursanız sevinirim.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
8+4 tam dual performans vermiyor. 4+4 gibi daha iyi olur. Şahsi önerim bütçenizin üstüne sisteminizi satıp ekleyerek sıfır apu sistem almanız. 8+8 ram ve gt 1030 üstü ekran kartı performansı verir. İşlemci zaten çok daha iyi olur.

KS

cg26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8+4 tam dual performans vermiyor. 4+4 gibi daha iyi olur. Şahsi önerim bütçenizin üstüne sisteminizi satıp ekleyerek sıfır apu sistem almanız. 8+8 ram ve gt 1030 üstü ekran kartı performansı verir. İşlemci zaten çok daha iyi olur.
Sistemi satarsam eğer elimdeki RAM, HDD ve PSU da gitmiş olacak. Tam piyasayı bilmiyorum ama sanırım elimdeki sistem taş çatlasın 2000'e gider. Dediğiniz şekilde maliyet biraz daha fazla olacak ki zaten sürekli oyun oynayan birisi değilim. Konuyuaçtıktan sonra 1000 TL'ye 4 GB Asus r7 240 ekran kartı buldum ve görüştüm satıcıyla sanırım onu alacağım. İkinci el ama aradaki 2 GB farka değer sanırım 🙂

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sistemi satarsam eğer elimdeki RAM, HDD ve PSU da gitmiş olacak. Tam piyasayı bilmiyorum ama sanırım elimdeki sistem taş çatlasın 2000'e gider. Dediğiniz şekilde maliyet biraz daha fazla olacak ki zaten sürekli oyun oynayan birisi değilim. Konuyuaçtıktan sonra 1000 TL'ye 4 GB Asus r7 240 ekran kartı buldum ve görüştüm satıcıyla sanırım onu alacağım. İkinci el ama aradaki 2 GB farka değer sanırım 🙂
7k civarı apu sistemler bulunuyor. 8+8 ram en az 240 gb ssd bulunuyor. 2k sistemi satsanız bütçenizide ekleseniz 5-5.5k civarı yapıyor. Sistem güç, güncellik ve performans bakımından çok daha iyi olur. imkanınız varsa apuyu düşünün. Aklınıza yatmazsa da başka arkadaşlar sisteme uygun öneri yapacaktır.

KS

cg26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
7k civarı apu sistemler bulunuyor. 8+8 ram en az 240 gb ssd bulunuyor. 2k sistemi satsanız bütçenizide ekleseniz 5-5.5k civarı yapıyor. Sistem güç, güncellik ve performans bakımından çok daha iyi olur. imkanınız varsa apuyu düşünün. Aklınıza yatmazsa da başka arkadaşlar sisteme uygun öneri yapacaktır.
Teşekkür ederim yardım için :)

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
1000 tl nı o ekran kartına verırsen paranı cope atmıs olcaksın baska bır sey demıyorum. bulabılırsen gtx 1050 ti al.
istersen sahıbınden sehır soyle ilanlara bakalım acele etme. yarın sabah fınalıms var öğlen veya aksam onlıne olurum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri