I7-11700Kf + RTX 4060 Ti 16Gb Performans Düşüklülüğü?

Çınar Dilmaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Daha 1 hafta önce parçalarımı değiştirdim i7-10700f + Rx 570 8gb vardı elimde.
parçaları taktım driverleri temiz kurulum yaptım buraya kadar sorun yok (işlemci macununu iyi sürüp sürmediğimden emin değilim ve stok fan kullanıyorum).

CS:GO orta ayarlarda önceden aldığım ortalama fps 180-220 idi fakat aynı ayarlarda şuan 200 ü çok nadir geçiyor (işlemci sıcaklığı 75-85)
Gta 5 de ise high/ very high ayarlarda 90 ı geçemiyorum (işlemci 90 derece üstünde çalışıyor gta da) (kısacası pcmin birkaç oyundaki performansından memnun değilim)
(youtube den izlediğim sistem oyun test videolarında değerler beklediğim gibiydi)
ve kart pcıe 4.0 iken anakartım 3.0 destekliyor bundan kaynaklanabilir mi?
benim mi fazla beklentim var yoksa bir nvidia denetim masasından ayar mı yapmak gerekiyor bilmiyorum yardım edebilir misniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
daha 1 hafta önce parçalarımı değiştirdim i7-10700f + Rx 570 8gb vardı elimde.
parçaları taktım driverleri temiz kurulum yaptım buraya kadar sorun yok (işlemci macununu iyi sürüp sürmediğimden emin değilim ve stok fan kullanıyorum).
cs:go orta ayarlarda önceden aldığım ortalama fps 180-220 idi fakat aynı ayarlarda şuan 200 ü çok nadir geçiyor (işlemci sıcaklığı 75-85)
Gta 5 de ise high/ very high ayarlarda 90 ı geçemiyorum (işlemci 90 derece üstünde çalışıyor gta da) (kısacası pcmin birkaç oyundaki performansından memnun değilim)
(youtube den izlediğim sistem oyun test videolarında değerler beklediğim gibiydi)
ve kart pcıe 4.0 iken anakartım 3.0 destekliyor bundan kaynaklanabilir mi?
benim mi fazla beklentim var yoksa bir nvidia denetim masasından ayar mı yapmak gerekiyor bilmiyorum yardım edebilir misniz?

ysuflix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
61
stok fan kullanıyosan normal o işlemciye stok fan olmaz zaten

KS

Çınar Dilmaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
stok fan kullanıyosan normal o işlemciye stok fan olmaz zaten
1691966903134.png

işlemcinin occt değerleri

İşlemcin darboğaz yapıyor bence 4060 Ti dan bahsediyoruz i7 11700kf 12400f dan kötü
önceki parçalardada benzer değerlerde darboğaz vardı sadece e.k daha güçsüzdü.
ve söylediğin parçayla şuan kullandığım arasında çok bi fark yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri