İ9 13900K Yoksa Hayal Kırıklığımı, Napmalıyım?

berktklr35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İ7 13700k kullanırken i9 13900k a geçmek daha iyi olur diye düşündüm ve geçen ay geçiş yaptım ama oyunlarda ki darboğazdan asla kurtulamıyorum 3 senedir her parçayla oynadım değiştirdim ama istediğim akıcılığı yakalayamadım sistemin parçaları

Asus gt501 kasa
Asus tuff 4080 ekran kartı
Asus rog z690 e gaming wifi anakart
Asus rog 1000w psu gold
Asus rog 280mm sıvı soğutma
Ram
Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB)
6000MT/s DDR5 CL36 DIMM Masaüstü Oyun Bellek
Kiti 2'li - KF556C36BBEAK2-32
Çift samsung 980pro ssd 3tb toplam

Ve 360hz alienware monitör

Pubg oynuyorum 9k saatim var senelerdirde bundan zevk alıyorum arkadaşlarla birlikte optimizasyon sorunlu bunu biliyorum ama yayıncılara ve diğer arkadaşlara bakınca yayın açan dah düşük sistemlerle akıcı bir oyun sağlıyolar götürmediğim yer yok baktırmadığım İZMİR İÇİNDE YER KALMADI gerçekten sistemi inceleyip sorun şundan yada şunları yapmamız gerek diyen yerde bulamadım(İzmir içinde gerçekten anlayan varsa kasayı getirebilirim) sorun şu oyuna girdiğimde aşırı akıcı bu sürekliliğide sürdürüyor ancak bir zaman sonra fps 300 den 90a bi anda çakılı sonra 120 180 200 böyle böyle dalgalı bir oyun valorantta temiz format attığımda 700-900 fps gördüm sonra oda 300-400-500 arası olmaya başladı velhasıl işlemciyi taksitle aldım geride iade edemiyorum napıcam napmam gerek sorundan nasıl kurtulucam amd geçsem takas mı etsem yardımcı olurmusunuz bu konuda

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
depolama degıstırıp denedınızmı ? yada ramlerını degıstırıp denedın mı ?

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
çift ram var ve biri 4ncü slota diğeri 2nci slota takılı değil mi ? o anakartta birşeyler değişmedi ise bu şekilde olmalı.

13900k cidden ısınan bir işlemcidir ve 280mm sıvı soğutma nereye kadar kurtarır bilemiyorum. sorun ısınma mı belirlenirse ona göre tavsiyede bulunurum.

iki tane uygulama belirteceğim. biri cinebench r23 biride hwinfo64. cinebench ile işlemci vermesi gereken multicore ve tekli çekirdek performansını veriyor mu bakılabilir. ayrıca yük altında ısınma durumu incelenebilir.

basitçe anlatmaya çalışayım.

hwinfo64'ü indirip kuruyorsunuz. sensör modunda çalıştırıyorsunuz. çalışır durumda kalıyor.

indirdiğiniz cinebench r23'ü masaüstünde bir klasöre açın. çoklu çekirdek işlemci benchmarkını çalıştırın. 10 dakikalık bir test yapacak. hwinfo dan işlemci bu sırada 95c üstüne çıkıyormu bir kontrol edebilirsiniz. işlemcinin ulaştığı en yüksek sıcaklıkları belirtin. bide bu benchmark sonucu işlemci multicore olarak kaç puan alıyor bir belirtin.

cinebench r23 download linkleri aşağıda:

hwinfo64 direk indirme linki:

incelemere bunlarla başlanabilir. tamamladığınızda başka aşamalara geçeriz.

cinebench testi sadece ısınma için değil işlemci vermesi gereken performansa ulaşıyor mu onuda anlamamıza yardımcı olur.

KS

berktklr35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
çift ram var ve biri 4ncü slota diğeri 2nci slota takılı değil mi ? o anakartta birşeyler değişmedi ise bu şekilde olmalı.

13900k cidden ısınan bir işlemcidir ve 280mm sıvı soğutma nereye kadar kurtarır bilemiyorum. sorun ısınma mı belirlenirse ona göre tavsiyede bulunurum.

iki tane uygulama belirteceğim. biri cinebench r23 biride hwinfo64. cinebench ile işlemci vermesi gereken multicore ve tekli çekirdek performansını veriyor mu bakılabilir. ayrıca yük altında ısınma durumu incelenebilir.

hwinfo64'ü indirip kuruyorsunuz. sensör modunda çalıştırıyorsunuz. çalışır durumda kalıyor.

indirdiğiniz cinebench r23'ü masaüstünde bir klasöre açın. çoklu çekirdek işlemci benchmarkını çalıştırın. 10 dakikalık bir test yapacak. hwinfo dan işlemci bu sırada 95c üstüne çıkıyormu bir kontrol edebilirsiniz. işlemcinin ulaştığı en yüksek sıcaklıkları belirtin. bide bu benchmark sonucu işlemci multicore olarak kaç puan alıyor bir belirtin.

cinebench testi sadece ısınma için değil işlemci vermesi gereken performansa ulaşıyor mu onuda anlamamıza yardımcı olur.
Çok teşekkürler şimdi hemen deniyorum

KS

berktklr35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Şua anlık 3 dakika geçti bu şekilde ilerliyor

Sonuç bu şekilde

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 4
  • image.jpg
    image.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146

Sonuç bu şekilde
soğutma yetersiz geliyor işlemci throttle'a giriyor. yani ısıyı en fazla 100 e sabitlemek için performansı kırpıyor.

soğutmayı daha iyi hale getirmenin en pratik yolu işlemciye kontakt frame denen parçayı takmak.

tam adı bending correct frame. 500 tl lik bir parça. daha iyi bir soğutmaya geçseniz bile o ayrı bir durum herzaman avantaj. ilk aşamada onu bir denersiniz. piyasada thermalright lga1700 bcf-black olarak kontakt frame var. ve güzel

ondan sonra soğutma performansı yüksek bir 360mm sıvı soğutma öneririm.

şunun gibi:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri