İki Parça Soru :)

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Sistem toplama işini biraz ileriye atmak zorunda kaldım hocalarım malum ilk maaşım yetmiyor malesef. İki parçayı sorucam sizlere birincisi kasa. Lian li nin bir modeli çıktı karşıma 2x200mm fanlara sahip. Bu tür kasalar soğutması nasıl oluyor. Bu kadar büyük fanlar daha mı iyi yoksa daha mı kötü oluyor. Bu kasa hakkinda ne düşünürsünüz. Yorumlarınızı merak ettim. Bi de r7 5700x nasıl bir işlemcidir. Eğer toplayabilirsem rx6750xt veya rtx3070ti için r5 5600 den daha güçlü bir işlemci düşünüyorum. R7 5700x yeterli olurmu yoksa bütçem varsa r7 5800x e çıkmalımıyım. R7 5800x pek mantıklı gelmiyor aslında bana hem daha çok ısınan bir işlemci hemde aralarında çok bir fark yok sanırım 1k daha fazla vermeye değecek bir işlemci mi sizce. Yeterli olurmu derken demek istediğim full hd monitorde darboğaz sorununu çözer mi kartı tam olarak besler mi diye kastedtim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Sistem toplama işini biraz ileriye atmak zorunda kaldım hocalarım malum ilk maaşım yetmiyor malesef. İki parçayı sorucam sizd birimcisi kasa. Lian li nin bir modeli çıktı karşıma 2x200mm fanlara sahip. Bu tür kasalar soğutması nasıl oluyor. Bu kadar büyük fanlar daha mı iyi yoksa daha mı kötü oluyor. Bu kasa hakkinda ne düşünürsünüz. Yorumlarınızı merak ettim. Bi de r7 5700x nasıl bir işlemcidir. Eğer toplayabilirsem rx6750xt veya rtx3070ti için r5 5600 den daha güçlü bir işlemci düşünüyorum. R7 5700x yeterli olurmu yoksa bütçem varsa r7 5800x e çikmalımıyım. R7 5800x pek mantıklı gelmiyor aslında bana hem daha çok ısınan bir işlemci hemde aralarında çok bir fark yok sanırım 1k daha fazla vermeye değecek bir işlemci mi sizce. Yeterli olurmu derken demek istediğim full hd monitorde darboğaz sorununu çözer mi kartı tam olarak besler mi diye kastedtim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
5700x daha mantıklı

lian li 215 i kastediyorsan güzel bir kasa

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Evet hocam bana da daha mantıklı geldi. Bu islemciye hangi sıvı soğutucuyu önerirsiniz peki
bu yeterli olur aslında

illa sıvı soğutma dersen

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Arctic LIQUID FREEZER II sıvı soğutucu olarak önerebilirim

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
5700x daha mantıklı

lian li 215 i kastediyorsan güzel bir kasa
Aynen hocam o model şimdi linki koydum kusura bakmayın unutmuşum. 200mm gibi büyük fanların kullanılmasını nasıl yorumluyorsunuz. Soğutma açısından genel olarak 3 tane 120mm fan kullanılan kasalardan daha mı iyi oluyor. Görüntüsü güzel yanı. Bir kasa alırken iki şey benim dikkatimi cekiyor. Birincisi görünüşü ikinciside hava akışı yani soğutma performansı. Sizce bu model daha mantıklı baska bir model varmı. Normalde Cooler Master TD500 düşünüyordum. Bunu görünce dikkatimi cekti hem fanlar büyük hem daha uygun.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Aynen hocam o model şimdi linki koydum kusura bakmayın unutmuşum. 200mm gibi büyük fanların kullanılmasını nasıl yorumluyorsunuz. Soğutma açısından genel olarak 3 tane 120mm fan kullanılan kasalardan daha mı iyi oluyor. Görüntüsü güzel yanı. Bir kasa alırken iki şey benim dikkatimi cekiyor. Birincisi görünüşü ikinciside hava akışı yani soğutma performansı. Sizce bu model daha mantıklı baska bir model varmı. Normalde Cooler Master TD500 düşünüyordum. Bunu görünce dikkatimi cekti hem fanlar büyük hem daha uygun.
td500 v2 al bütçen varsa.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bu yeterli olur aslında

illa sıvı soğutma dersen
Hocam aslinda elimde Cooler Master hyper 212 spectrum var. Ama akrabama vermeyi düşünüyorum. Hem sivi soğutucu kullanmam daha iyi olur daha sağlıklı olur sanırım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Bütçem var hocam ama neden onu önerdiniz. Bende en çok onu istiyordum aslinda görüntü ve içinin genişliği olarak ben bayılmıştım kasaya. Sizin önerme sebebiniz nedir. İlginizi çeken bir özelliği mi var?
kasa geniş ve soğutması iyi ekstra üst kısmı da 360mm sıvı soğutma destekliyor ilerde işlemci yükseltirsen avantaj olur

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Eğer bütçen yeterse şimdiden 360mm sıvı soğutucu alsam bir sorun olmaz heralde hocam. İşlemci ne kadar soğursa o kadar iyidir demi. 360mm soğutucu olarak ne önerirsiniz. Bütçem yeterse direk 360mm alıyım

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Eğer bütçen yeterse şimdiden 360mm sıvı soğutucu alsam bir sorun olmaz heralde hocam. İşlemci ne kadar soğursa o kadar iyidir demi. 360mm soğutucu olarak ne önerirsiniz. Bütçem yeterse direk 360mm alıyım

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri