Yardım Inca Ikg 441 Oralet Döküldü

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
tüm tuşlar çalışıyor fakat dökülen yerdeki tuşların switchlerine şekeri işlemiş galiba hiç sesi çıkmıyor ne yapabilirim yardım.

not: dökülür dökülmez hemen ters çevirip tüm tuşları çıkarttım ve klavye yüzeyini nemli bez ile ters dönük şekilde sildim tuşlarıda yıkadım.

Tuşların olmadığı swtichlerden ses aşırı tok çıkıyor tuşlar yokkende swtichin sesi hiç yok. Swtiche üfleyince sıvı çıkıyor

Ekli dosyalar

• 20230220_214523.jpg
    20230220_214523.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 11
  • 20230220_214717.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Klavyenin tüm tuşlarını ve kendisini izopropil alkol ile temizlemen gerekir. Su veya başka temizlik sıvısı kullanma. Bazı elektronikçilerde elektronik kart temizleme spreyleri de oluyor. Onları da kullanabilirsin.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Klavyenin tüm tuşlarını ve kendisini izopropil alkol ile temizlemen gerekir. Su veya başka temizlik sıvısı kullanma. Bazı elektronikçilerde elektronik kart temizleme spreyleri de oluyor. Onları da kullanabilirsin.
içini açarak mı? yoksa sadece switchlere mi

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Switchlerin altına geçtiyse sökerek, gecmediyse sokmeden bı dış fircasiyla temizleyebilirsin.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Switchlerin altına geçtiyse sökerek, gecmediyse sokmeden bı dış fircasiyla temizleyebilirsin.
basınca 1 saniye kalıyo F8 ve numerik kısımdanda 4 rakamı diğer tuşlarda sadece tık tık sesi yok ama Swtiche üfleyince hem tık tık sesi tekrar geliyor hemde sıvı çıkıyor. yani üfleyince düzeliyor içini açtım ıslaklık yok içinde. Birde 2 sorum daha olucak 1. elektronik kart temizlemede yağlı bide yağsız var hangisini alayım 2. elektronik kart temizleme spreyini switchin içine mi sıkıcam?

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Corsair k70 klavyemin board kısmını kolonya ile fırçalayıp, tuşları sabunlu suda yıkayıp kuruluyorum. 4 5 kere yapmışımdır.

Klavyeyi komple söküp içini alkollü kolonya vb ile iyice temizle o kururken de tuşları yıkarsın yeter

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
basınca 1 saniye kalıyo F8 ve numerik kısımdanda 4 rakamı diğer tuşlarda sadece tık tık sesi yok ama Swtiche üfleyince hem tık tık sesi tekrar geliyor hemde sıvı çıkıyor. yani üfleyince düzeliyor içini açtım ıslaklık yok içinde. Birde 2 sorum daha olucak 1. elektronik kart temizlemede yağlı bide yağsız var hangisini alayım 2. elektronik kart temizleme spreyini switchin içine mi sıkıcam?

Switchleri alkole yıkarsan daha iyi olur sprey yerine. Yağsız olanlardan kullan switch için. Sprey alacaksanb direk switche sıkabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri