45.000-60.000 TL Inno3D RTX 5070Li Sistem Alınır Mı?

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci
AMD Ryzen™ 5 7500F
Ekran Kartı
INNO3D GeForce RTX 5070 TWIN X2 OC
Vatan Bilgisayar üzerinden sistem alacağım ve dizdiğim sistemden pek emin olamadım. Başkalarının görüşlerini de almayı istiyorum bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim

• AMD Ryzen™ 5 7500F Soket AM5
  • ASUS PRIME B650M-R Anakart
  • INNO3D GeForce RTX 5070 TWIN X2 OC
  • Crucial Pro (2x16GB) DDR5-6000 UDIMM CL36 Soğutuculu RAM
  • KIOXIA 1TB Exceria Plus G3 Serisi NVMe M.2 SSD
  • FAZEON F2 650W 80PLUS BRONZE Mesh 6x120mm Kasa

Ekran kartı markasından pek emin olamadım. Kasa konusunda içindeki PSU'yu değiştirmeyi düşünüyorum, 1-2 ay yetsin yeter. İşlemci soğutucu olarak kule tipi bir soğutucu alacağım, sizce bu sistem alınır mı?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Diğer ekran kartlarına göre bir tık ucuz incelemelerine baktığım zaman parasının karşılığını veriyor alınır.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Daha iyisini kendin topla.
Fiyatları trendyol vs. gibi yerlerden aldım sen daha ucuza bulabilirsin başka sitelerden alışveriş yapıyorsan.

anakart msi pro b650m p 5900tl

işlemci 5 7500f 6000tl

işlemci soğutucu thermalright phantom spirit 120 se argb 1800tl

kasa asus a21 plus 3800tl

ram kingston beast rgb 2x16gb cl30 6000mhz 5400tl

psu ( 2 öneri yapacağım siz seçeceksiniz.)
kalite: raijintek cratos 1000w +80gold 5900tl ( bunun 850siyle fiyatı aynı hatta daha düşük stoktan ötürü, o yüzden 1000ini önerdim)
fp: highpower performance 850w +80 gold 4000tl

ekran kartı colorful 5070 igame ultra 31.755tl

toplam: kaliteli psuyla 60.555tl fp psuyla 58.655tl

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Daha iyisini kendin topla.
Fiyatları trendyol vs. gibi yerlerden aldım sen daha ucuza bulabilirsin başka sitelerden alışveriş yapıyorsan.

anakart msi pro b650m p 5900tl

işlemci 5 7500f 6000tl

işlemci soğutucu thermalright phantom spirit 120 se argb 1800tl

kasa asus a21 plus 3800tl

ram kingston beast rgb 2x16gb cl30 6000mhz 5400tl

psu ( 2 öneri yapacağım siz seçeceksiniz.)
kalite: raijintek cratos 1000w +80gold 5900tl ( bunun 850siyle fiyatı aynı hatta daha düşük stoktan ötürü, o yüzden 1000ini önerdim)
fp: highpower performance 850w +80 gold 4000tl

ekran kartı colorful 5070 igame ultra 31.755tl

toplam: kaliteli psuyla 60.555tl fp psuyla 58.655tl
para konusunda o kadar yükseğe çıkamam maalesef mümkün değil çünkü daha monitör alacağım. verebileceğim maksimum fiyat 52.000tl

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
9070 sistem araştırdınız mı acaba hocam ?
9070 sistemler vatan bilgisayarda yok yanlış değilsem, 9070 xtler var ve ben sırf oyun oynamayı düşünmüyorum aynı zamanda animasyon vs işlerinde yardımcı olması için nvidia istiyorum

https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7...-16gb-b650m-s2h-1tb-16gb/?ref=akakce&v=1.29.1 bu sistem şu an 50.500 tl ram 32 yapılıp güzel bir hava soğutucu ile

nvidia derseniz de şöyle bir seçenekte mevcut https://www.tebilon.com/amd-7600x-g...byte-b650m-16gb-ddr5-1tb/?ref=akakce&v=1.37.1 52.8k + hava soğutma alabilirsiniz
sistemler hoş güzel ancak benim için sıkıntı taksit...
ama tebilon sitesinde az da olsa taksit var olduğunu bugün öğrendim ve oradan sistem dizmeye çalışacağım gibi duruyor.

nvidia sisteme bir göz attım ancak ramin 16 ve ekran kartının windforce olması pek hoşuma gitmedi o yüzden daha bugün pchocasının çıkardığı:
bu sistemi birazcık oynayarak 53.4K(kule tipi soğutucu ile) veya farklı modifikasyonlar ile almayı düşünüyorum

Son düzenleme:

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
9070 sistemler vatan bilgisayarda yok yanlış değilsem, 9070 xtler var ve ben sırf oyun oynamayı düşünmüyorum aynı zamanda animasyon vs işlerinde yardımcı olması için nvidia istiyorum

sistemler hoş güzel ancak benim için sıkıntı taksit...
ama tebilon sitesinde az da olsa taksit var olduğunu bugün öğrendim ve oradan sistem dizmeye çalışacağım gibi duruyor.

nvidia sisteme bir göz attım ancak ramin 16 ve ekran kartının windforce olması pek hoşuma gitmedi o yüzden daha bugün pchocasının çıkardığı:
bu sistemi birazcık oynayarak 53.4K(kule tipi soğutucu ile) veya farklı modifikasyonlar ile almayı düşünüyorum
Anakart bence dandik bu sistemde tabi siz bilirsiniz ama genel olarak güzel sistem. Ram, anakart upgrade istiyor bence

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
rami upgradelemeyi düşünüyorum ancak anakartı bilmiyorum, sizce dandikliği neden?
Doğru düzgün soğutucusu yok tek SSD slotuna sahip ssd soğutması da mevcut değil 2 ram slotu var Pcie 4.0 bir anakart WiFi Bluetooth gibi özellikleri de yok hani başlangıç seviyesi gibi geldi bana göre

Tabi bütçe işi farklı yerlere taşıyor ama anakart bir sistemde belki değişecek en son şey o yüzden ben bir kere güzel alırdım ileride daha da sorun yaşamamak için

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Doğru düzgün soğutucusu yok tek SSD slotuna sahip ssd soğutması da mevcut değil 2 ram slotu var Pcie 4.0 bir anakart WiFi Bluetooth gibi özellikleri de yok hani başlangıç seviyesi gibi geldi bana göre

Tabi bütçe işi farklı yerlere taşıyor ama anakart bir sistemde belki değişecek en son şey o yüzden ben bir kere güzel alırdım ileride daha da sorun yaşamamak için
Soğutuculu F/P en iyi ekran kartı Asus B650M-K dır diye düşünüyorum ve 2 SSD slotlu soğutmalı anakartlarda genel bütçeyi aşıyor. PCIe 5.0 SSD ler ve özellikli anakartlarda gereksiz pahalı. WiFi ve Bluetooth özellikli anakartlar fiyat olarak pahalı oluyor ve bence bir Bluetooth dongle almakda iş görebilir. Belki Asus anakartlı modellerine bakarak seçim yapabilirim.

Gösterdiğim modeldeki ekran kartı, piyasada soğutması ve malzeme kalitesi ile bilindiği için ben de onu almayı istiyorum, şimdilik

Son düzenleme:

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Soğutuculu F/P en iyi ekran kartı Asus B650M-K dır diye düşünüyorum ve 2 SSD slotlu soğutmalı anakartlarda genel bütçeyi aşıyor. PCIe 5.0 SSD ler ve özellikli anakartlarda gereksiz pahalı. WiFi ve Bluetooth özellikli anakartlar fiyat olarak pahalı oluyor ve bence bir Bluetooth dongle almakda iş görebilir. Belki Asus anakartlı modellerine bakarak seçim yapabilirim.

Gösterdiğim modeldeki ekran kartı, piyasada soğutması ve malzeme kalitesi ile bilindiği için ben de onu almayı istiyorum, şimdilik
Hocam diyorum ya bütçe işi, bende fikrimi sundum karar sizin. Eğer marka takıntınız yoksa gaming gecesine bazen colorful b650m V15 geliyor gayet güzel bir kart çift m2 ssd slotuna, 4 ram soketine ve soğutucuya sahip.

Ekran kartı zaten çok güzel bir kart ben de RTX 5070 düşünüyorum yeteri kadar güzel indirime girerse ve aklımda Gaming TRIO versiyonu var

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam diyorum ya bütçe işi, bende fikrimi sundum karar sizin. Eğer marka takıntınız yoksa gaming gecesine bazen colorful b650m V15 geliyor gayet güzel bir kart çift m2 ssd slotuna, 4 ram soketine ve soğutucuya sahip.

Ekran kartı zaten çok güzel bir kart ben de RTX 5070 düşünüyorum yeteri kadar güzel indirime girerse ve aklımda Gaming TRIO versiyonu var
Marka takıntım yok belki anakartı değiştirebilirim o model aklımda dursun teşekkür ederim.

Aklındaki ekran kartı zaten sistemin içerisinde var sırf o ekran kartı kendi başına sistemi almam için yetiyor

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Marka takıntım yok belki anakartı değiştirebilirim o model aklımda dursun teşekkür ederim.

Aklındaki ekran kartı zaten sistemin içerisinde var sırf o ekran kartı kendi başına sistemi almam için yetiyor
Sistemi alıp anakartı satabilirsiniz hocam. Hatta bazen asus tuf b650m gibi anakartlar da baya düşük bir fiyata geliyor indirimle tabi tercih sizin ben yine dediğime geliyorum. Bir sistemde en zor değişen parça anakarttır çünkü tekrardan bütçe oluşturmak fazla lüks kaçar. Eskiden olsa al bi a320m 5 6 yıl kullan ama şimdi anakartlar da hem öneme sahip hem de çok pahalı neredeyse işlemci ile ucu ucuna geliyor

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sistemi alıp anakartı satabilirsiniz hocam. Hatta bazen asus tuf b650m gibi anakartlar da baya düşük bir fiyata geliyor indirimle tabi tercih sizin ben yine dediğime geliyorum. Bir sistemde en zor değişen parça anakarttır çünkü tekrardan bütçe oluşturmak fazla lüks kaçar. Eskiden olsa al bi a320m 5 6 yıl kullan ama şimdi anakartlar da hem öneme sahip hem de çok pahalı neredeyse işlemci ile ucu ucuna geliyor
Halen daha araştıştırıyorum ve çok yoruldum...

En iyi ihtimalle başka bir sistem alıcağım B650M-R ı olan bir sistem

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Halen daha araştıştırıyorum ve çok yoruldum...

En iyi ihtimalle başka bir sistem alıcağım B650M-R ı olan bir sistem
Hocam dediğimi yapın isterseniz. O beğendiğiniz sistemi alıp anakartı kapalı kutu fiyatına sifirindan az biraz daha düşüğe satıp farklı bir anakart alabilirsiniz. Gaming Gecesinde sürekli B650M indirimleri oluyor hem de güzel ürünler oluyorlar.

KS

Dengou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam dediğimi yapın isterseniz. O beğendiğiniz sistemi alıp anakartı kapalı kutu fiyatına sifirindan az biraz daha düşüğe satıp farklı bir anakart alabilirsiniz. Gaming Gecesinde sürekli B650M indirimleri oluyor hem de güzel ürünler oluyorlar.
Tavsiye için teşekkür ederim, biraz düşünmem lazım belki de tek tek dizebilirim

lFalcoNNl

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
63
Tavsiye için teşekkür ederim, biraz düşünmem lazım belki de tek tek dizebilirim
Tabi hocam size kalmış. Donanım arşivi nin bu konuda videosu bile var hani ekran kartı harici tek tek toplamak da eskisi gibi dezavantaj değil artık

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri