Merhaba Arkadaşlar,
Günümüz de yayın olan bir durumu bahsedeceğim sizlere, Bu durumu ben yaşamadım lakın yaşayan arkadaşlarım var.
İnternet alışverişlerine göre instagram da bazı şeyler ucuz oluyor bunu hepimiz biliyoruz zaten, Arkadaşlar çoğu instagram mağaza hakkında konuşmuyorum ama bazıları var '' Eksik ürün veya sipariş verdiğiniz üründen alakasız ürün de gelebiliyor '' Veya arkadaşımın gibi ürün kargo içinden taş ve salatalık da gelebiliyor. ( Bu durum komik evet yani gülebilirsiniz bana deyince bende güldüm. ) Ama açı ve gerçek bir durum bu maalesef. Düşünün ya bir Müslüman diğer bir Müslümanı kandırıyor aklı alınmayacak şeyler yaşanıyor dünya da.
İnstagram da dikkat edilmesi hususlar;
- Alacağınız Mağazayı Araştırın.
- Yorumları Okuyun.
- Mağaza Sitesi Varsa Girin Bakın.
- Bazı Mağaza Üzerinde Kurulum Tarihi Yazar. ( Ne zaman Kurulmuş Ona Dikkat Edin. )
- O Mağaza Hakkında Şikayet Var Mi? Ona Bakın.
- Eğer Mümkünse O Mağaza Dan Alan Arkadaşlarınız Var İse Onunla Konuşun.
Farz edin ki başınıza böyle bir durum geldi, Ne yapacağını da bilmiyorsunuz. Ben sizin için bu durumu da araştırdım arkadaşlar.
Instagram dolandırıcılığının bildirimi internet üzerinden EGM resmi web sitesinden de yapılabilmektedir. Karşınıza çıkacak olan şikayet formunu doldurmak yeterli olacaktır. Bununla beraber [email protected] adresinden kolluk kuvvetlerine ulaşarak şikayette bulunmak mümkündür.
Peki Şikayet Forumu Nasıl? Hazırlanır;
Instagram dolandırıcılığı şikayet dilekçesi örneği:
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA,
MÜŞTEKİ: Savaş K******** , 12345******5 ( T.C )
ADRES:
ŞÜPHELİLER:
ŞİKAYET OLUNAN SUÇ: Nitelikli Dolandırıcılık
SUÇ TARİHİ: 06.09.2019
AÇIKLAMALAR: 06.09.2019 tarihinde sosyal medya platformu Instagram üzerinden takip etmeye başladığım PCHACASI kullanıcı adlı Instagram butiğinden 22.12.2019 tarihinde 600,00 TL tutarında alışveriş yaptım.
EKLER:
1- Yazışma Ekran Görüntüleri
2- Dekont Fotoğrafı
3- PCHACASI Sayfasına İlişkin Şikayetler
ŞİKAYETÇİ
( SAVAŞ KURTULUŞ ) E . İmza
Günümüz de yayın olan bir durumu bahsedeceğim sizlere, Bu durumu ben yaşamadım lakın yaşayan arkadaşlarım var.
İnternet alışverişlerine göre instagram da bazı şeyler ucuz oluyor bunu hepimiz biliyoruz zaten, Arkadaşlar çoğu instagram mağaza hakkında konuşmuyorum ama bazıları var '' Eksik ürün veya sipariş verdiğiniz üründen alakasız ürün de gelebiliyor '' Veya arkadaşımın gibi ürün kargo içinden taş ve salatalık da gelebiliyor. ( Bu durum komik evet yani gülebilirsiniz bana deyince bende güldüm. ) Ama açı ve gerçek bir durum bu maalesef. Düşünün ya bir Müslüman diğer bir Müslümanı kandırıyor aklı alınmayacak şeyler yaşanıyor dünya da.
İnstagram da dikkat edilmesi hususlar;
- Alacağınız Mağazayı Araştırın.
- Yorumları Okuyun.
- Mağaza Sitesi Varsa Girin Bakın.
- Bazı Mağaza Üzerinde Kurulum Tarihi Yazar. ( Ne zaman Kurulmuş Ona Dikkat Edin. )
- O Mağaza Hakkında Şikayet Var Mi? Ona Bakın.
- Eğer Mümkünse O Mağaza Dan Alan Arkadaşlarınız Var İse Onunla Konuşun.
Farz edin ki başınıza böyle bir durum geldi, Ne yapacağını da bilmiyorsunuz. Ben sizin için bu durumu da araştırdım arkadaşlar.
Instagram dolandırıcılığının bildirimi internet üzerinden EGM resmi web sitesinden de yapılabilmektedir. Karşınıza çıkacak olan şikayet formunu doldurmak yeterli olacaktır. Bununla beraber [email protected] adresinden kolluk kuvvetlerine ulaşarak şikayette bulunmak mümkündür.
Peki Şikayet Forumu Nasıl? Hazırlanır;
Instagram dolandırıcılığı şikayet dilekçesi örneği:
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA,
MÜŞTEKİ: Savaş K******** , 12345******5 ( T.C )
ADRES:
ŞÜPHELİLER:
ŞİKAYET OLUNAN SUÇ: Nitelikli Dolandırıcılık
SUÇ TARİHİ: 06.09.2019
AÇIKLAMALAR: 06.09.2019 tarihinde sosyal medya platformu Instagram üzerinden takip etmeye başladığım PCHACASI kullanıcı adlı Instagram butiğinden 22.12.2019 tarihinde 600,00 TL tutarında alışveriş yaptım.
EKLER:
1- Yazışma Ekran Görüntüleri
2- Dekont Fotoğrafı
3- PCHACASI Sayfasına İlişkin Şikayetler
ŞİKAYETÇİ
( SAVAŞ KURTULUŞ ) E . İmza
Moderatörün son düzenlenenleri: