Soru Intel 13 Ve 14. Nesil İşlemcilerdeki Sorun

enginar_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
İlk konum, umarım doğru şekilde açmışımdır.

Intel 13 ve 14. nesil işlemcilerindeki sorunun pcye etkisi nedir? Aşırı voltaj çekimi vs birkaç şey gördüm ama sorunun nasıl tespit edileceğini de tam olarak anlayamadım. Sistemimde sorun varsa nasıl anlayabilirim?
Mart ayında i7-14700 bulunan bir sistem toplamıştım. O günden bu yana, RDR2, Metro, Dying Light, CS2, Shadow of War gibi oyunları oynama fırsatım oldu, bunun yanında pc, yapay zeka eğitimi için, günlerce açık kaldı ancak bu süreçte herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Isı değerlerini takip ettiğimde, anlık olarak en fazla 90 derece civarlarını gördüm. Mavi ekran, çökme vs yaşamadım, bu nedenle yayınlanan mikrokod BIOS güncellemesini yüklemekte kararsızım. Sizler ne önerirsiniz?
Ayrıca, i7-14700 için voltaj değerleri nasıl olmalıdır?

Sistem özellikleri:
İşlemci: i7-14700
Ekran kartı: MSI Ventus 4060Ti 2X Black OC 16 GB
RAM: G.Skill 32 GB (2×16 GB) Flare X5 DDR5 6000 MHz
Depolama: Kioxia Exceria Plus G3 1TB 5000/3900 MB/s
Anakart: MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi
Sıvı Soğutma: MSI MAG Coreliquid M240
Kasa: Cooler Master CMP520 tg 700W 80 Plus 3x120mm Fan

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
İntel Sorun çıkaran 13,14 nesil işelmciler için Garanti-değişim süresini iki yıl daha uzatmış görülüyor.

Haziran 2024 Intel Core 13. ve 14. Nesil K/KF/KS kararsızlık raporlarına ilişkin rehberlik

şeklinde İntel bir bilgilendirme yayınladı. Bunun ardından o son microcode bios yamaları yayınlandı.

oyunlarda cökme mavi ekran, program kullanırken cökme mavi ekran veya tarayıcılarda gezinirken cökme status_access_violation hatası

sizde bu ve benzer sorunların yok olduğundan bahsetmişsiniz.

Şu aşamada bu tür sorunları yaşayıp microcode bios yamasını indirip, yine sorunları devam edenler. var. Değişeme göndermek zorunda kalınıyor.

BİOS default ayarlarda kullanma, İşlemci default voltaj ayarları üstteki linkte mavi tabloda intel önerilenleri sıralamış,

Stress testleri, işlemciye aşırı yük binderen testler, hız aşırtmalar, işlemci voltaj yükseltmeleri yapmazsınız. Oyunlarda işlemci sıcaklığını izlersiniz. vb.
Sorunun kesin tespiti zor görülüyor.

Bios yeni microcode yaması, bilemiyorum. Hiçbir sıkıntı ve sorun yaşamıyorum demişsiniz. Bence henüz yapmayın. Yapmak isterseniz de beta değil de kararlı sürümü yaparsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri