Yardım İntel Işlemci Önerisi

weenzy53

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Arkasaşlar Sistenimi güçlendimek istiyorum da 14. Nesil i9 lar kötü dediler amd geçmeye kalksam anakart. Masrafı da çıkacak LGA1700 anakart b660 aaus prime
Şuanki işlemci i5 12400F sizce ne yapmam lazım

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Arkasaşlar Sistenimi güçlendimek istiyorum da 14. Nesil i9 lar kötü dediler amd geçmeye kalksam anakart. Masrafı da çıkacak LGA1700 anakart b660 aaus prime
Şuanki işlemci i5 12400F sizce ne yapmam lazım
Bence güzel bir yükseltme olur.

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
sistemde kullandığınız ekran kartı nedir
şu anki işlemci ile stok soğutucu mu farklı bir soğutucu mu kullanıyorsunuz
farklı bir soğutucu ise nedir

ramleriniz ddr4 mü ddr5 mi
frekans cl nedir

KS

weenzy53

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Bence güzel bir yükseltme olur.
14900 k düşük mü kalır bunun yanında

sistemde kullandığınız ekran kartı nedir
şu anki işlemci ile stok soğutucu mu farklı bir soğutucu mu kullanıyorsunuz
farklı bir soğutucu ise nedir

ramleriniz ddr4 mü ddr5 mi
frekans cl nedir
Stok soşutıcu intelim 12400 yanında verilen ramlar ddr4 16 gb xpg D41 3200 mhz cl16
Ekran kartı RX6700 xt ama 3 fanlı rtx3080 var kasa sığmıyor kasa da değişicem yabında

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
14900 k düşük mü kalır bunun yanında

Stok soşutıcu intelim 12400 yanında verilen ramlar ddr4 16 gb xpg D41 3200 mhz cl16
Ekran kartı RX6700 xt ama 3 fanlı rtx3080 var kasa sığmıyor kasa da değişicem yabında
Birincisi
En üst seviye işlemci almak her zaman en iyi seçim yaptığın anlamı taşımaz

14900K yorumunuzu gördüm
Gerek yok bence

Ben sizin yerinize olsam
Madem ki ekran kartı için kasa da değiştirmeniz lazım
Toptan sistemi satın
Am5 soket fiyat performans bir sistem seçerim
Burda da illaki 7800x3d ler 9800x3d ler almak şart değil

Şu anki islemcinizden daha performanslı fiyat performans bir sistem seçin derim

AlazKubai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba, büyük bir hevesle topladığım 14K işlemcili sistemimde o sıkça bahsedilen tüm problem aşamalarını artarak yaşadım ve sonunda işlemci tamamen bozuldu. İşlemcimi Sinerji bilgisayardan almıştım. Saolsunlar gerekli incelemeyi yapıp yeni sıfır ürünle değişimini yaptılar ki, istersem ücretini geri alabilme opsiyonunu da sunmuşlardı. Ben aynı işlemciyle devam ettim ve bu sefer en detaylı underwolt işlemlerini yabancı youtube kaynaklarından ve forumlardan bakarak uyguladım. Masaüstünde yada oyun oynarken sıcaklık değerlerini sürekli olarak kontrol ediyorum. İlk işlemcimde 100 dereceye ulaşmak çok kolaydı. Şu anda sürekli olarak HWMonitor üzerinden takipteyim ve değerler 74 derecenin üstüne çıkmıyor ama 1 ay kadar sonra işlemci soğutucumun üzerindeki gösterge 45 e vurduğu anda gene oyunlardan atmaya başladı. Anakart, m2 ve ve ram sıcaklıkları da normal görünüyor. Anakart biosum zaten güncel. İlk işlemcimde aynı şekilde başlamıştı ve bu masaüstüne dönme durumu daha az sıcaklıklarda yapmaya başlamıştı. Şu an daha az sıcaklıklarda aynı sorunu yaşamaya başladım. İlk işlemcim bunun peşinden browser ve diğer uygulamalarda sıkıntı yaratma olarak ikinci aşamaya geçmişti. Bunda henüz o aşamaya geçmedim. Kısacası bunun biosla code ile filan çözüldüğü filan yok. İşlemci yeniyken saat hızını indirseniz bile bir süre sonra bozuluyor. Şimdi buna 12K işlemci takıp kendime AMD li yeni bir sistem toplayacağım. Bunu da ofise götürürüm artık. Kısacası yaşadığım büyük hayal kırıklığından sonra intel tavsiye etmiyorum.

AlazKubai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Son msj ıma bir düzeltme yapmak istiyorum. Belki konuşmak için erken olabilir ama son durum; Asus Dark Hero ana kartıma 1801 bios güncellemesini yaptıktan sonra pek oyun oynamamıştım. Dün açtığımda sorun devam ediyordu ama sıcaklıkların hiç artmaması garip bir durumdu, bu arada undervolt yapılı yoksa bios update kurtarmıyor, ekran kartının driverını kaldırıp yeniden kurdum ki 50 serisi için çip setiniz en son çıkan değilse mutlaka bios updateden sonra driver kaldırıp yüklemeniz gerekiyor. Sıcaklık değerleri gene aynı 2 saattir oynuyorum henüz kitlenme ve masaüstüne dönme sorunu yaşamadım. Farklı oyunlarda da denedikten sonra gene yazarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri