İnternete etki eden faktörler

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
>İnternet: Türk Telekom

Acaba modemin verdiği sinyale etki eden faktörler neler?
Laptoptan kablosuz bağlanıyorum
Daha iyi sinyal almak için modeme ve pcye yapabileceklerim neler?

Aerox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
56

Odanla modemin arasındaki uzaklık duvarlar bağlanan kişi sayısı vs. vs. daha iyi bağlantı içinse ya bağlantı güçlendirici yada kablolu kullanmanızı öneririm

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

Modem laptopa uzak kaliyorsa router alınabilir. Kablo en garantisi doğru ama mesafe sorunu problem oluyor tabiki. Çok eski bir laptop kullanıyorsanız wifi kartı alınabilir.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Normal kullanımda sorun yok oyuna geçince ping artışı oluyor. evde tek olunca sorun çıkmıyor sinyali çok kişi kullansa bile rahatlatacak bir şey lazım
Bunda tek çözüm kablo önerebilirim açıkçası kablo ile bağlanıyorum modem uzakta.Ev'de ben dışında 4 kişi daha bağlanıyor.
Hocam ben kablo ile bağlıyım ancak ADSL internet hızım 16 ile 12 Mbps civarı olduğu için 3. kişi bağlanır bağlanmaz internet yetmeyip ping sorunları yaşatmaya başlıyor. Sanırım en çok etki 0.6 - 0.7 Mbps upload hızı yüzünden olabilir. Tam internet paketini soracaktım ki @BilgisayarcıGenç sormuş bile.

KS

AVCIMACERA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hocam ben kablo ile bağlıyım ancak ADSL internet hızım 16 ile 12 Mbps civarı olduğu için 3. kişi bağlanır bağlanmaz internet yetmeyip ping sorunları yaşatmaya başlıyor. Tam internet paketini soracaktım ki @BilgisayarcıGenç sormuş bile.
1664585537915.png

İnterneti bireysel kullanırken

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Çok iyi değerler benimkine göre. 3-4 kişi bağlansa bile ping çok etkilenmemesi lazım tabii sizin kablo ile bağlı olmanız lazım. Kablo ile bağlama imkanınız varsa bağlayın.
Wi-fi ile bağlantıda tek başınıza olsanız bile pingde dalgalanma yapabilir. O da alıcı ve verici aparatları arasında gecikme olacağı için. Üst düzey WİFİ aparatlar da epey pahalı olduğundan en kolay çözüm kablo.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Diğer kullanıcılar aktifken problem yaşayabilirsiniz. Sizle beraber 3 kişi olduğunda problem yaşanmaya başlar. Modeminiz eskiyse ağ gücü dağıtımını kaliteli yapmıyor olabilir. Aşağıya öneri yapacağım. Paket hızını artırıp modemi değişirseniz sorunun ortadan kalkacagini düşünüyorum. Ama uzmanı olduğum bir konu olmadığı için kesin çözümdür diyemeyeceğim.
Tenda : https://www.hepsiburada.com/tenda-v...TR?magaza=Teknorya&url_src=and-product-detail

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri