Selamlar, sıvı soğutucmun tam olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Birkaç test denedim, ama verileri okuyamadım.
Ne yapabilirim?
Ne yapabilirim?
Şöyle yapalım hocam AİDA64 programını kur. Stres testi kısmına gel. NZXT CAM programını kur. Sonra AİDA64 de testi başlat NZXT CAM de CPU kısmının değerini buraya at 15-20dk test sürsün test devam ederken değerleri buraya atSelamlar, sıvı soğutucmun tam olarak çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
Ne yapabilirim?
Fazla hocamBu 15-20 dakika boyunca atacağım. başlangıç
Ne yapmalıyımFazla hocam
montajı nasıl yapılıNe yapmalıyım
montajı nasıl yapılı
Onu sormuyorum hocam fanlar nasıl takılı , radyatör kasanın neresindeBen yapmaya çalışım, ilk kez yaptım
pardonOnu sormuyorum hocam fanlar nasıl takılı , radyatör kasanın neresinde
Hocam fanlar havayı dışarı mı üflüyor bir de CPU fan girişi boş görünüyor kabloyu CPU fana takpardon
cpu fan girişine takmıştım, msi temsilciliğini aradım pump'a takalım dedi, yine de değiştirelim miHocam fanlar havayı dışarı mı üflüyor bir de CPU fan girişi boş görünüyor kabloyu CPU fana tak
fanlardan gelen kablo mu pumpa takılıcpu fan girişine takmıştım, msi temsilciliğini aradım pump'a takalım dedi, yine de değiştirelim mi
Artic'in bu model sıvı soğutucuları montajı yapılı halde geliyor o yüzden arkadaş yanlış takma ihtimali yok ve bir kablo ile beraber geliyor bu modellerde pump'a değil cpu_fan kısmına takacaksınız aslında doğru takmışsınız kullanım klavuzunda da öyle yazıyor incelerseniz eğer. Termal macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Ve hani şimdi bu işlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili bir kaç video izledim ve 100 dereceleri bile görüyor işlemci turboda 250w alıyormuş yanlış görmediysem. Bu intel'in işlemcilerini ben ısı sorunundan dolayı bir daha takip etmemeye başladım 10.nesil ile beraber aşırı ısınıyorlar işlemci modeline göre yük aldına 80 dereceler galiba normal gibicpu fan girişine takmıştım, msi temsilciliğini aradım pump'a takalım dedi, yine de değiştirelim mi
Lian Li Galahad 360mm ile 75 dereceyi gördü max 420mm ile daha düşük değerleri görmesi lazımArtic'in bu model sıvı soğutucuları montajı yapılı halde geliyor o yüzden arkadaş yanlış takma ihtimali yok ve bir kablo ile beraber geliyor bu modellerde pump'a değil cpu_fan kısmına takacaksınız aslında doğru takmışsınız kullanım klavuzunda da öyle yazıyor incelerseniz eğer. Termal macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Ve hani şimdi bu işlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili bir kaç video izledim ve 100 dereceleri bile görüyor işlemci turboda 250w alıyormuş yanlış görmediysem. Bu intel'in işlemcilerini ben ısı sorunundan dolayı bir daha takip etmemeye başladım 10.nesil ile beraber aşırı ısınıyorlar işlemci modeline göre yük aldına 80 dereceler galiba normal gibi
fanlardan gelen kablo mu pumpa takılı
evet, montaj yapılı geldi, tek kablo var. Önce cpu fana taktım sonra, pump'a taktım. Attığım değerlerin hepsi pump'ta takılıyken attım.Artic'in bu model sıvı soğutucuları montajı yapılı halde geliyor o yüzden arkadaş yanlış takma ihtimali yok ve bir kablo ile beraber geliyor bu modellerde pump'a değil cpu_fan kısmına takacaksınız aslında doğru takmışsınız kullanım klavuzunda da öyle yazıyor incelerseniz eğer. Termal macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Ve hani şimdi bu işlemcinin sıcaklık değerleri ile ilgili bir kaç video izledim ve 100 dereceleri bile görüyor işlemci turboda 250w alıyormuş yanlış görmediysem. Bu intel'in işlemcilerini ben ısı sorunundan dolayı bir daha takip etmemeye başladım 10.nesil ile beraber aşırı ısınıyorlar işlemci modeline göre yük aldına 80 dereceler galiba normal gibi
nasıl arttırabilirimLian Li Galahad 360mm ile 75 dereceyi gördü max 420mm ile daha düşük değerleri görmesi lazım
Tahminimce Fanları RPM düşük de
Hocam kabloyu önce CPU fana takman gerekevet, montaj yapılı geldi, tek kablo var. Önce cpu fana taktım sonra, pump'a taktım. Attığım değerlerin hepsi pump'ta takılıyken attım.
termal macundan ben de şüpheleniyorum. sürerken hiç beğenmedim. (arctic mx5)
nasıl arttırabilirim
Söylediğiniz gibi bir durumda o zaman haklısınız daha düşük değerleri görüyor olması lazımLian Li Galahad 360mm ile 75 dereceyi gördü max 420mm ile daha düşük değerleri görmesi lazım
Tahminimce Fanları RPM düşük de
Dostum Cpu_fan tak bu model cpu_fan'dan aldığı veriler ile fan dönüş hızları otomatik belirleniyor pump taktığında belli bir devirde dönüyor diye biliyorum birde öyle dene değerlere bak değişiklik olacak mı. Termal macun iyi o macunu bende kullanıyorum hatta şöyle diyeyim bende amd 7 5800x var senin sıvı soğutucun 280mm olanı yük altında 70 derecelerde filan takılıyor. Boşta 45 derecelerdeevet, montaj yapılı geldi, tek kablo var. Önce cpu fana taktım sonra, pump'a taktım. Attığım değerlerin hepsi pump'ta takılıyken attım.
termal macundan ben de şüpheleniyorum. sürerken hiç beğenmedim. (arctic mx5)
nasıl arttırabilirim
Söylediğiniz gibi bir durumda o zaman haklısınız daha düşük değerleri görüyor olması lazım
Dostum Cpu_fan tak bu model cpu_fan'dan aldığı veriler ile fan dönüş hızları otomatik belirleniyor pump taktığında belli bir devirde dönüyor diye biliyorum birde öyle dene değerlere bak değişiklik olacak mı. Termal macun iyi o macunu bende kullanıyorum hatta şöyle diyeyim bende amd 7 5800x var senin sıvı soğutucun 280mm olanı yük altında 70 derecelerde filan takılıyor. Boşta 45 derecelerde
Hocam kabloyu önce CPU fana takman gerek
Hocam fan hizlarini manuel olaraka rtirabilirsin veya varsa watt dusurme amd anakartlarda var mesela watt baya dusuyo sicaklik da dusuyo fps 2 3 fps azalio oyundacpu fana taktım, bi değişiklik yok gibi. ne yapabilirim