İşlemci̇ 112 Decereyi̇ Gördü İnandiğiniz Bütün Değerler Adina Yardim Edi̇n !!!!

atavrathalil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocalarım öncelikle herkese iyi formlar dilerim,
sorunum şu; 2 hafta önce anakartımın 8 pin girişi yanmıştı (gigabyte a520m) yeni anakart siparişi verdim (gigabyte b550m-k)
montajını her zaman ki gibi kendim yaptım termal macunu ıvır zıvır ne varsa en ufak bir sorun olmadı pc çalıştırdığımda sıvı soğutma fanı anormal derecede hızlı çalışıyordu sıcaklığını öğrenmem için sıvı soğutmanın kendi driverini yükledim ve 112 derece görünüyordu lütfen yardım edin !!!

sistem özellikleri;
İŞLEMCİ; RYZEN 5 5600
ANAKART; GİGABYTE B550M-K
EKRAN KARTI; ASUS ROG STRİX 1660 Tİ 6 GB
RAM; XPG 8+8 CL16 RGB RAM
PSU; 500W
SOĞUTMA; RAMPAGE ICEBLADE C7

Ekli dosyalar

• i.jpg
    i.jpg
    109.5 KB · Görüntüleme: 20

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,970
sorunum şu; 2 hafta önce anakartımın 8 pin girişi yanmıştı (gigabyte a520m) yeni anakart siparişi verdim (gigabyte b550m-k)
montajını her zaman ki gibi kendim yaptım termal macunu ıvır zıvır ne varsa en ufak bir sorun olmadı pc çalıştırdığımda sıvı soğutma fanı anormal derecede hızlı çalışıyordu sıcaklığını öğrenmem için sıvı soğutmanın kendi driverini yükledim ve 112 derece görünüyordu lütfen yardım edin !!!

sistem özellikleri;
İŞLEMCİ; RYZEN 5 5600
PSU; 500W
sıvı soğutman sorunlu olabilir

• Beğen
Reactions: VeV

Enes C.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

sistem özellikleri;
İŞLEMCİ; RYZEN 5 5600
PSU; 500W
Sıvı soğutma ve işlemci arasında temassızlık olabilir çıkar tak tekrar bence

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam bu sorun doğrudan soğutma sisteminin sorunu olarak gözüküyor. Umarım öyledir çünkü bu çözümü nispeten kolay olan kısım olur. Kötü kırık stok fan bile taksanız o sıcaklıklara çıkması zor. Büyük ihtimal Temas veya sirkilasyonla ilgili bir sorun var. Bence montajı yeniden yapın. İşlemciyi de çıkartın ve anakarta sırasıyla işlemci ve soğutucuyu tekrar takın. Soğutucu bloğu taktığınız brakete özellikle dikkat edin ben de braket ile ilgili bir sorun yaşamıştım. Durumun güncel halini çözülürse veya çözülmezse lütfen yazın.

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
Sıvı soğutmada sorun yok kablolama vs sıkıntısız takıldı
Kablolarını doğru takman soğutucunun çalıştığını göstermez. Hortumlarına dokun bakalım titreşim var mı ? O pompa çalışıyorsa olsa işlemci o derecelere çıkmaz.

Aida64 gibi uygulamalarla da pompa ve fan devrini görüntüleyebilirsin.

KS

atavrathalil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bir şey daha eklemek istiyorum;
İşlemci bugün ilk açılışta 112 dereceyi gördü sonradan kendini 35 dereceye kadar düşürdü tekrar yeniden başlattım ve yine tekrar 100 derecenin üzerine çıktı ve bildiğim kadarıyla işlemciler 100 dereceye ulaştıklarında bilgisayar kendini kapatır. sipariş ettiğim anakartın bios güncellemesi 2023'e ait bir güncelleme Benim de aklıma şöyle bir şey geldi acaba anakart işlemcinin sıcaklığını yanlış mı gösteriyor? Ve bu yüzden mi fanlar daha fazla dönüyor?

Sıvı soğutma ve işlemci arasında temassızlık olabilir çıkar tak tekrar bence
2-3 defa yapıldı

KS

atavrathalil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Çözüldü; Teknik servise götürdüm sıvı soğutmanın pin kablosunda gözle görülemeyecek şekilde yırtılma tespit edildi onarıldı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri