İşlemci + Anakart + Ram Tavsiyesi

Blue Life

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Merhaba arkadaşlar.
Asus Dual 3070 OC ekran kartı ve 1080p monitör için darboğaz yapmayacak AMD işlemci (i5 13600K denginde), DDR5 anakart, ram ve işlemci soğutucu tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
işlemci

anakart

ram x 2

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
soğutma

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Merhaba arkadaşlar.
Asus Dual 3070 OC ekran kartı ve 1080p monitör için darboğaz yapmayacak AMD işlemci (i5 13600K denginde), DDR5 anakart, ram ve işlemci soğutucu tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
Güzel insan ben sana intel sistemi sunabilirim eğer istiyorsan sunarım ama yok kafam da amd varsa arkadaşlar zaten yazmış :)

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Şimdi güzel insan bütcenin boyutunu bilmediğim için sana 4 farklı anakart sunuyorum. Hangisine gücün yeterse onu al ve sana 1. den 4. ye olan sıralamayı yapacağım.
Diğer bileşenleri olması gerektiği gibi. İşlemciye sıvı soğutma lazım onu istemediğin için listeye eklemedim. Ben anakartların sistem içinde 1 defa alınacağına inanırım aynı evlenirken beyaz eşyanın en iyisi olsun deriz bir defa alacağız uzun vadeli olsun bilgisayarda da birincisi psu ikincisi anakarttır.
Bu yukarda paylaştığım anakart benim gözde anakartlarımdan bir tanesidir eşsizdir dolar sayesinde çok güzelde fırlamıştır :)
Ayrıca yapay zeka teknolojisiyle birlikte eşsiz bir sunum sergiliyor.
Bu anakart ise üstekinin bir düşük versiyonudur fakat bu anakart da boş değildir z690 serisinin amirali denilebilir ve ses konusunda oldukça deneyim sahibidir.
Bu anakart ise strix ailesinin baş yapıtıdır ve ömürlük sunumlar sergileyebilir. Ben de bir strix ailesinin üyesi olduğum için baya deneyimlerim oldu. Tabi ki bu anakartta da yapay zeka mevcuttur. Ve son olarak sıralamamızın sonuncusuna gelirsek
E sınıfına göre biraz daha alt sekmende kalıyor. E sınıfından çeşitlilik daha fazla iken bunda kısıtlı şöyle düşün e sınıfı full paket dolu dolu rog strix, f sınıfı sınırlanmış olarak düşünebilirsin. Anakartlar bu şekilde güzel insan. Benim sana önereceğim işlemci tabiki;
i9 12900k senin demiş olduğun i5 13600k eş değer bir işlemcidir. Ve bazı durumlarda i9 12900k daha avantajlı duruma geçmektedir. Çünkü 12900k 16 çekirdekli olup 24 iş parçacığa bölünüyor. Fakat 13600k 14 çekirdek olup 20 iş parçacığına bölünüyor. O yüzden zaten 16 çekirdekli bir işlemciye 32 gb ram gider dedim. Ve ramleri de;

Benim sana önerebileceğim intel 13600k branşındaki sistem budur güzel insan. İlerde ram 64 gb yapabilirsin Ne yapacağını bilmediğim için 32 koydum. Fakat bu bilgisayar üst sınıf bir bilgisayar bilgin olsun. Yani sadece oyun tabanlı düşünüyorsan arkadaşların amd sistemleri daha hesaplı ama yok ben bunda yazılımdan tut her şeyi yapacağım diyorsan sana rahat 17 yıl gider(ram takviyesi şart).

Bu da iki işlemci arasındaki fark ;)

KS

Blue Life

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
peki o halde ;) Burada intel sistem isteyen pek çıkmaz, şaşırdım birazcık
Ben severim İntel'i :)

Şimdi güzel insan bütcenin boyutunu bilmediğim için sana 4 farklı anakart sunuyorum. Hangisine gücün yeterse onu al ve sana 1. den 4. ye olan sıralamayı yapacağım.
Diğer bileşenleri olması gerektiği gibi. İşlemciye sıvı soğutma lazım onu istemediğin için listeye eklemedim. Ben anakartların sistem içinde 1 defa alınacağına inanırım aynı evlenirken beyaz eşyanın en iyisi olsun deriz bir defa alacağız uzun vadeli olsun bilgisayarda da birincisi psu ikincisi anakarttır.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Ben severim İntel'i :)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)
İntel sistemleri altın gibidir. Yıllar boyunca hep kâr kazancı getirir. Tek sefer harcama uzun vadede işlere sebep olur. İntel toplayacağın sistemi samsung kingston asus fsp gibi tarihi olan firmalarla şekillendirirsen bir daha geriye bakmazsın. Msi daha çok amd sistemlerine hizmet ediyor intel kapısı asus dan geri. Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.

apollonlykos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
İntel sistemleri altın gibidir. Yıllar boyunca hep kâr kazancı getirir. Tek sefer harcama uzun vadede işlere sebep olur. İntel toplayacağın sistemi samsung kingston asus fsp gibi tarihi olan firmalarla şekillendirirsen bir daha geriye bakmazsın. Msi daha çok amd sistemlerine hizmet ediyor intel kapısı asus dan geri. Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.
10 sene sonra zar zor stok soğutucusunu güncelleyen intel mi altın ? :) . Tam tersine amd sistemi altın gibidir.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
10 sene sonra zar zor stok soğutucusunu güncelleyen intel mi altın ? :) . Tam tersine amd sistemi altın gibidir.
Güzel aynı senesi iki amd sistemi bir intel sistemi topladım. Amd fiyatları hiç değişmedi ama intel 5 kat artı. Buna ne diyeceksin acaba çok merak ediyorum?
Ve aynı şekilde 12 yıllık bilgisayarı yenilemiş oldum ve lga 775pinli inteldi ;)

apollonlykos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Güzel aynı senesi iki amd sistemi bir intel sistemi topladım. Amd fiyatları hiç değişmedi ama intel 5 kat artı. Buna ne diyeceksin acaba çok merak ediyorum?
Amd aynı performansı daha uyguna sunuyor :D Zam görmek genlere işlemiş herhalde. Birşeyi zamlanmış göremeyince şaşırıp taşlıyorsunuz :D

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Değiştirme sebebim ekran kartım 9.0 da kalması idi. ekran kartını değiştirince sistem de değişmek zorunda kaldı ;)

Amd aynı performansı daha uyguna sunuyor :D Zam görmek genlere işlemiş herhalde. Birşeyi zamlanmış göremeyince şaşırıp taşlıyorsunuz :D
Amd bana yazılım yapabilir misin? Amd bana yazılım yap söz amd sistemlerini bir daha gömmeyeceğim :)
İntel sistemlerin de her şeyi yapıyorsun ama amd daha çok oyuna yönelik ve yazılım yapamıyorsun sürekli hata kodu veriyor ;)

syberias

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Değiştirme sebebim ekran kartım 9.0 da kalması idi. ekran kartını değiştirince sistem de değişmek zorunda kaldı ;)

Amd bana yazılım yapabilir misin? Amd bana yazılım yap söz amd sistemlerini bir daha gömmeyeceğim :)
İntel sistemlerin de her şeyi yapıyorsun ama amd daha çok oyuna yönelik ve yazılım yapamıyorsun sürekli hata kodu veriyor ;)
her şeyi oyun sanan kesimi tokatlayan yorumlar hocam anlatamıyorsun intel stabilitede lider saatli bomba almak isteyenler ucuza altına am4 soket am5 soket çekebilir. r5 2600 ile başlayıp 4 senede 2 işlemci 4 anakart değiştiren çok fazla tanıtıdıgım var sağolsun i7-7700K ile başlayan masaüstü maceram yıllar sonra anakarta hasar verdiğim için değiştirmek zorunda kalmam nedeniyle i5-11400F'e geçtim yoksa hala aynı stabilitede ve performansa kullanmaya devam ediyodum. Ayrıca ikinci eli en güçlü marka intel arkadaşlar

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
her şeyi oyun sanan kesimi tokatlayan yorumlar hocam anlatamıyorsun intel stabilitede lider saatli bomba almak isteyenler ucuza altına am4 soket am5 soket çekebilir. r5 2600 ile başlayıp 4 senede 2 işlemci 4 anakart değiştiren çok fazla tanıtıdıgım var sağolsun i7-7700K ile başlayan masaüstü maceram yıllar sonra anakarta hasar verdiğim için değiştirmek zorunda kalmam nedeniyle i5-11400F'e geçtim yoksa hala aynı stabilitede ve performansa kullanmaya devam ediyodum. Ayrıca ikinci eli en güçlü marka intel arkadaşlar
Yüreğine sağlık güzel insan gerçekten. İşte bunu anlamak önemli ve uzun vadede tek gerçek inteldir. :)
Böyle sizin gibi kullanıcıların olması çok güzel bir duygu. Amd sistemleri sadece oyuna yatırım yapıyorken intel sistemleri her şeyde kullanabilirlik koyuyor. Ve uzun vadede kullanmayı sunuyor.
Ama dikkat ettim amd kullanıcıları anakarttan hep kaçıyorlar ucuza mal etmeye çalışıyor bunu bari yapmayın çünkü anakart bilgisayarın en büyük ve bütün bileşenleri içinde barındıran kalbidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri