Yardım İşlemci Fanında Cızırtı Geliyor!!

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşlar bilgisayarimin işlemci fanindan cızırtı geliyor bu konuyla ilgili yardım almak istiyorum araştırdım PC sağlıgi ve ses sorunu için biosdan c statesi kapatmayi öneriyorlar fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum MSI anakartim var

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Arkadaşlar bilgisayarimin işlemci fanindan cızırtı geliyor bu konuyla ilgili yardım almak istiyorum araştırdım PC sağlıgi ve ses sorunu için biosdan c statesi kapatmayi öneriyorlar fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum MSI anakartim var
cızırtı sesi geliyor derken , yüksek ihtimalle birseye takılıyor

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Yok hocam kontrol ettim c statesi nasil kapatacağım kapattigim da bı sorun çıkarmi
Core State ne demek?

C-states, işlemci boşta olduğu zaman çalışma frekansını düşürerek güç tasarrufu sağlanmasını mümkün kılan çalışma modlarına verilen isimdir. İşlemcilerin farklı C-state seviyeleri olabilir. Buna göre işlemci düşük frekansta, uykuda veya tam performansta olabilir.

KS

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Core State ne demek?

C-states, işlemci boşta olduğu zaman çalışma frekansını düşürerek güç tasarrufu sağlanmasını mümkün kılan çalışma modlarına verilen isimdir. İşlemcilerin farklı C-state seviyeleri olabilir. Buna göre işlemci düşük frekansta, uykuda veya tam performansta olabilir.
Hocam kapatmayı siz önerir misiniz ve bios ayarlarını bilmiyorum yanlis bir şey yapmak istemem yönlendirebilir misiniz beni

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri