Yardım İşlemci Rgb Sini Aktif Ettiğimde Kasadaki Işıklar Yanıp Sönmeye Başlıyor

Yakışıklı Tamirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocalarım yaklaşık 1 yıl önce 80k bandında bir pc topladım sıvı soğutmanın rgb sini taktığımda ( https://www.msi.com/Liquid-Cooling/MAG-CORELIQUID-i360 ) kasanın diğer fan ışıkları yanıp sönmeye başlıyor çıkarınca tekrar düzeliyorlar bu yüzden çıkık kullanıyorum 850w güç kaynağım var ve sistemimde 4070 süper ve r9 7900x bulunmakda yani güç kaynağım sistemime göre epey güçlü ona rağmen ışıkların yanıp sönme sebebi ne olabilir??

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Anakart Msi ise bu anakartlar da RGB ayarı tutmuyor uygun proğramı bulman gerekli. Anakart MSİ değilse kullandığın Rbg proğramını değiştir. Fan kontrolcü varmı, bazen kontrolcü olamayan sistemlerde anakart soketinin gücü yetmiyor.

KS

Yakışıklı Tamirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart Msi ise bu anakartlar da RGB ayarı tutmuyor uygun proğramı bulman gerekli. Anakart MSİ değilse kullandığın Rbg proğramını değiştir. Fan kontrolcü varmı, bazen kontrolcü olamayan sistemlerde anakart soketinin gücü yetmiyor.
anakartım msi b650m gaming plus wifi fan kontrolcüm varmöı yokmu bilmiyorum nasıl bakacağım veya bakılan bişeymi
kasa rgb leri için msi centeri kullanıyordum ama anakartımın gücü yetmiyor olabilir

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Kasanın kabloların olduğu diğer yan kapağı açınca alt kısımda ya da kasaya sabit kibrit kutusu gibi parça ya da araba kumandasına benzer, bu kontolcü yoksa alman daha mantıklı olur rgb ler stabil çalışır görsele ekledim.

fan.jpg

KS

Yakışıklı Tamirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam kasanın kendi kontrolcüsü var görseldeki 2. resim gibi ona takıyorum ben ışıklar öyle kesiliyor acaba oda bi kontrolcümü yani eğer öyleyse boşa para harcamak istemem yanlış anlaşılma olmasın tam net sorunu anlatmak istiyorum sadece

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
hocam kasanın kendi kontrolcüsü var görseldeki 2. resim gibi ona takıyorum ben ışıklar öyle kesiliyor acaba oda bi kontrolcümü yani eğer öyleyse boşa para harcamak istemem yanlış anlaşılma olmasın tam net sorunu anlatmak istiyorum sadece
Deneme yapmadan sorunu çözemessin, fanların rgb sini iptal edip sadece soğutmanın rgb sini bağlaman gerekli yanına da sadece tek fan rgb si bağlamalısın, toplamda iki rgb yani 1 tane normal fan bir de soğutmanın, bu ikisi sorunsuz çalışırsa kontrolcünün gücü yetmiyor demektir. Sorunlu çalışırsa soğutma rgb sine çalışma komutu geç gidiyor demektir. Bu şekilde deneme yapıp duruma göre hareket edersin.

KS

Yakışıklı Tamirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet hocam sıvı soğutucunun kule fanlarını iptal edince ekrandaki kesintisiz yanıyor o zaman ben kontrolcü alıyorum verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
evet hocam sıvı soğutucunun kule fanlarını iptal edince ekrandaki kesintisiz yanıyor o zaman ben kontrolcü alıyorum verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim
Önce başka proğram ile dene, farklı denemeler yap mesela fanların rgb leri biri biri ile birleşiyordur onun bir tanesini iptal et sıvı soğutma ile bağla, boşa çıkan fanı farklı bağla, denelemelere rağmen ve proğram değişikliğine rağmen sorun devam ederse öyle al kontrolcüyü.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri