İşlemci Sıcaklığı Ve Yeniden Başlamama

huseyintteke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar, masaüstü bilgisayarımla alakalı sorun yaşıyorum.

Sistem bileşenlerimi sıralamak istiyorum:

CPU: AMD Ryzen 7 3800x
GPU: MSI Radeon RX 580 8G OC
RAM: 2x16 GB 3200 MHz CL16 G-SKILL Ripjaws
SSD: Western Digital 500 GB M.2 SSD
PSU: ARCHON 650W 80+ Bronze
Motherboard: GIGABYTE A520M K V2 (rev 1.1)
Cooler: AMD Wraith Prism AM4

Sistem bileşenlerini ilk defa bir araya getirdim ve çalıştırdım. Ve sistemdeki işlemci soğutucu bilgisayar açılmadan önce ilk güç verilişinde çalışıyor ama sonrasında duruyor. Bu sebeple işlemcide ısınma problemi ortaya çıkıyor. BIOS arayüzüne girdiğimde işlemci sıcaklğı değeri sabit bir şekilde -55 derece olarak gösteriliyor ve işlemci fanını çalıştırmıyor. Başka bir fan ile de denedim ama sonuç aynı. BIOS sürümünü de güncelledim lakin sonuç aynı.

Ayrıca sistem yeniden başlayamıyor. Kapatıp açmakta hiçbir problem yokken yeniden başlatma işlemini gerçekleştiremiyor.

Problemin nereden kaynaklandığını bulamadım. Ne yapılmasını tavsiye edersiniz?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
İşlemci fan soketini Anakart üzerinde CPU FAN soketine bağladığından emin ol. Kasanın Power düğmesi kablolarını + ve - olarak doğru bağladıysan herşey normalse : Güç kaynağından dolayı bir sorun yaşıyor olabilirsin.

KS

huseyintteke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci fan soketini Anakart üzerinde CPU FAN soketine bağladığından emin ol. Kasanın Power düğmesi kablolarını + ve - olarak doğru bağladıysan herşey normalse : Güç kaynağından dolayı bir sorun yaşıyor olabilirsin.
Dediğiniz adımları dikkatlice yaptım. İşlemciyi idareten soğutması için işlemci soğutucusunu SYS_FAN soketine takıp manuel ayar yaptım. Sistemi çalıştırabiliyorum ama bahsettiğim sorunlara yine de çözüm olmadı.

Sistemin voltaj değerlerini kontrol ettim. Onlarda da bir sorun yokmuş gibi görünüyor. Az önce işlemciye güç veren kabloyu çıkarıp yeniden taktım. Yine -55 değerini görüyorum.

Voltaj değerleri doğal durumda iken sorun yine güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa anakartta mı bir sıkıntı var?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Dediğiniz adımları dikkatlice yaptım. İşlemciyi idareten soğutması için işlemci soğutucusunu SYS_FAN soketine takıp manuel ayar yaptım. Sistemi çalıştırabiliyorum ama bahsettiğim sorunlara yine de çözüm olmadı.

Sistemin voltaj değerlerini kontrol ettim. Onlarda da bir sorun yokmuş gibi görünüyor. Az önce işlemciye güç veren kabloyu çıkarıp yeniden taktım. Yine -55 değerini görüyorum.

Voltaj değerleri doğal durumda iken sorun yine güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa anakartta mı bir sıkıntı var?
sys fan dışında cpu fan yok mu ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri