- Tepki
- 5
Merhabalar, masaüstü bilgisayarımla alakalı sorun yaşıyorum.
Sistem bileşenlerimi sıralamak istiyorum:
CPU: AMD Ryzen 7 3800x
GPU: MSI Radeon RX 580 8G OC
RAM: 2x16 GB 3200 MHz CL16 G-SKILL Ripjaws
SSD: Western Digital 500 GB M.2 SSD
PSU: ARCHON 650W 80+ Bronze
Motherboard: GIGABYTE A520M K V2 (rev 1.1)
Cooler: AMD Wraith Prism AM4
Sistem bileşenlerini ilk defa bir araya getirdim ve çalıştırdım. Ve sistemdeki işlemci soğutucu bilgisayar açılmadan önce ilk güç verilişinde çalışıyor ama sonrasında duruyor. Bu sebeple işlemcide ısınma problemi ortaya çıkıyor. BIOS arayüzüne girdiğimde işlemci sıcaklğı değeri sabit bir şekilde -55 derece olarak gösteriliyor ve işlemci fanını çalıştırmıyor. Başka bir fan ile de denedim ama sonuç aynı. BIOS sürümünü de güncelledim lakin sonuç aynı.
Ayrıca sistem yeniden başlayamıyor. Kapatıp açmakta hiçbir problem yokken yeniden başlatma işlemini gerçekleştiremiyor.
Problemin nereden kaynaklandığını bulamadım. Ne yapılmasını tavsiye edersiniz?
Sistem bileşenlerimi sıralamak istiyorum:
CPU: AMD Ryzen 7 3800x
GPU: MSI Radeon RX 580 8G OC
RAM: 2x16 GB 3200 MHz CL16 G-SKILL Ripjaws
SSD: Western Digital 500 GB M.2 SSD
PSU: ARCHON 650W 80+ Bronze
Motherboard: GIGABYTE A520M K V2 (rev 1.1)
Cooler: AMD Wraith Prism AM4
Sistem bileşenlerini ilk defa bir araya getirdim ve çalıştırdım. Ve sistemdeki işlemci soğutucu bilgisayar açılmadan önce ilk güç verilişinde çalışıyor ama sonrasında duruyor. Bu sebeple işlemcide ısınma problemi ortaya çıkıyor. BIOS arayüzüne girdiğimde işlemci sıcaklğı değeri sabit bir şekilde -55 derece olarak gösteriliyor ve işlemci fanını çalıştırmıyor. Başka bir fan ile de denedim ama sonuç aynı. BIOS sürümünü de güncelledim lakin sonuç aynı.
Ayrıca sistem yeniden başlayamıyor. Kapatıp açmakta hiçbir problem yokken yeniden başlatma işlemini gerçekleştiremiyor.
Problemin nereden kaynaklandığını bulamadım. Ne yapılmasını tavsiye edersiniz?