Soru İşlemci Soğutucusunun Rgb'leri Uyku Modundan Sonra Devreye Girmiyor

gowlet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar H100 soğutucu montajını yaptım. Işıklandırma yanıyor. Bilgisayar uyku moduna girdikten sonra yeniden masaüstüne döndüğümde soğutucunun tüm ışıkları sönüyor ama fanlar dönmeye devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramıyor anca tamamen gücün kesilip yeniden açılması gerekiyor ışıkların tekrar yanması için. Sorun nerede?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Arkadaşlar H100 soğutucu montajını yaptım. Işıklandırma yanıyor. Bilgisayar uyku moduna girdikten sonra yeniden masaüstüne döndüğümde soğutucunun tüm ışıkları sönüyor ama fanlar dönmeye devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramıyor anca tamamen gücün kesilip yeniden açılması gerekiyor ışıkların tekrar yanması için. Sorun nerede?
Fanların aydınlatma kablosu anakarta bağlı ise anakartın kendi aydınlatma programının ayarlarını kontrol edin.

KS

gowlet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Fanların aydınlatma kablosu anakarta bağlı ise anakartın kendi aydınlatma programının ayarlarını kontrol edin.
Asus Armory Crate üzerinde kontrol ettim gözükmüyor. Yazılım üzerinde gözükmüypr. Ayrıca iCUE üzeirnde de gözükmüyor.

KS

gowlet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Uyku modu durumda aydınlatmanın ne yapacağı hakkında bir ayar varsa onla oynamayı deneyin. Aşağıdaki videonun aynısını uygulamayın, sadece menüler için kılavuz olarak kullanabilirsiniz.

Ayarlar burda gösterildiği gibi zaten. Değişen hiçbir şey yok.

Ayrıca RAM’lerde ekran kartında ve fanlarda sorun yok. Sorun sadece soğutucuda. Bu ayarlarda sorun olsa tüm sistem etkilenirdi.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Ayarlar burda gösterildiği gibi zaten. Değişen hiçbir şey yok.

Ayrıca RAM’lerde ekran kartında ve fanlarda sorun yok. Sorun sadece soğutucuda. Bu ayarlarda sorun olsa tüm sistem etkilenirdi.
Kasa fanların da sorun yoksa nereye bağlı bu H100'ün fanları? Anakartın nedir, 2 farklı aydınlatma portuna bağlı demek ki H100'ün ve kasanın ARGB kabloları. Kasa fanlarının ayrı bir ARGB hub'ı, çoklayıcısı vardır muhtemelen, sonra o tek kabloyla anakart bağlanıyordur. Orda boş yer varsa H100'ü de kasa fanlarına ekleyin.

KS

gowlet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kasa fanların da sorun yoksa nereye bağlı bu H100'ün fanları? Anakartın nedir, 2 farklı aydınlatma portuna bağlı demek ki H100'ün ve kasanın ARGB kabloları. Kasa fanlarının ayrı bir ARGB hub'ı, çoklayıcısı vardır muhtemelen, sonra o tek kabloyla anakart bağlanıyordur. Orda boş yer varsa H100'ü de kasa fanlarına ekleyin.
Sanırım kendim çözdüm. Armoury Crate üzerinden klavye-mouse ikonunun olduğu kısmı seçip ordan anakartımızı seçerek gerekli ayarlamaları yapabildim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri