Soru İşlemci Sürücüyü Güncel Tutmasak Ne Olur?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,241
Merhaba Arkadaşlar,

Herkse hayırlı akşamlar dilerim işlemciyi sürücüsü bende '' 21.04.2009 '' Tarihi gözüküyor, Arkadaşlar ben bu işlemci sürücüsünü güncel tutsam mi? daha iyi verim alırım yoksa sabit bir şekilde kalsa da olur mu.?
Adsız.png

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Merhaba Arkadaşlar,

Herkse hayırlı akşamlar dilerim işlemciyi sürücüsü bende '' 21.04.2009 '' Tarihi gözüküyor, Arkadaşlar ben bu işlemci sürücüsünü güncel tutsam mi? daha iyi verim alırım yoksa sabit bir şekilde kalsa da olur mu.?
Ekli dosyayı görüntüle 17987
Güncel tutmak daha iyi verim almanı stabile çalışmasını sağlar

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,241
Evet yani sizin işlemciniz 6 fiziksel 6 sanal çekirdek toplam 12 çekirdekli
Haa , Eyvallah çok sağ ol.

Güncellemek de fayda var demiştiniz işlemciyi daha iyi verim ala bilmek için ben bunu resmi sitesinden mi? indireyim driverı yoksa " Driver Boot " Diye bir program var onu indirsem olur mu?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Haa , Eyvallah çok sağ ol.

Güncellemek de fayda var demiştiniz işlemciyi daha iyi verim ala bilmek için ben bunu resmi sitesinden mi? indireyim driverı yoksa " Driver Boot " Diye bir program var onu indirsem olur mu?
Yani uğraşmayın intel uygulaması kolaylık sağlıyor bırakın ona indirsin o

ALPimp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kendi sitesinden güncelleyin demişsiniz ama detaya iner misiniz nasıl yapacağımı bilmiyorum (bende de 2009 gözüküyor)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Kendi sitesi olarak; İntel in yardımcı yazılım uygulamasını kullanarak yapılan, hazırdaki driver güncellmeleri bahsediliyor.
Chipset driverı, İntel işlemci nin grafik desteği varsa bunun driver güncellemesi vb.

Bunun için:

Intel® Driver & Support Assistant​

Program kurulduktan sonra tarama yapıp, İntel in sayfasına gidiyor. Bu sayfada: Available Updates sekmesi vardır. Buradan görebilirsiniz.
Kaldırmak istediğinizde program ekle kaldırda veya diğer profram-uygulama kaldırıcı araçlarda görülür. Dolayısyla kolayca kaldırılabilir.

Ayrıca Microsoft Update de geerkli gördüğü uygun güncellemeleri yapacaktır.

Son düzenleme:

ALPimp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
burda herhangi bir güncelleme bulunmuyor birde 2009 olayına değinir misiniz

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
2009 şeklinde görülmesi son derece normal. İşlemci için bir sürücü bulunmamaktadır. İşletim sisteminizin işlemci sürüm yazılımıdır.

İntel grafik destekli işlemcilerde, grafik sürücüsü olur. Bu da şu şekilde:
Harici ekran kartı almadınıız, elinizde İntel grafik destekli işlemci var, veya harici ekran kartınız arızalandı. Bir süre bununla idare etmek zorundasnız. Harici ekran kartını doğal olarak çıkarıp. Anakrat üzerinden görüntü alacaksınız.
Bu durumda görülür ve yükleyebilirsiniz.

Bunların dışında diğer sürücüler için; anakartınızın destek sitesine gidip önerilen, chipset, ethernet (lan), audio (ses) vb direvirları yükleyebilirsiniz. Ayrıca yine Windows Update gerekli görülenleri otamatik yapar. Ekran kartı için yine üreticinin yayınladığı driver.

Mouse, klavye vb harici birimler için yine üreticinin resmi sitesi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri