Yardım İşlemcim Çok Isınıyor Boşta 85 Derece Ila 90 Derece

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemcim ryzen 5 3500x çok ısınıyor diye sıvı soğutma aldım ama hala fayda etmedi geçen gün 65 derece idi boşta şimdi birden artış yakaladı ve düzelmiyor önerilerinizi bekliyorum

NikoLaus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
aynı konu bendede mevcut
7600x var phatom sprit standart mod fan ayarı ile boşta 55 biostan turbo moda aldım rpm biraz arttı fakat boşta 50 düştü normal mi bilmiyorum başkaları boşta 30-35 diyor üst tarafa 2 adet daha eksoz fanı eklemek istiyorum aslında

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben denedim aslında
aynı konu bendede mevcut
7600x var phatom sprit standart mod fan ayarı ile boşta 55 biostan turbo moda aldım rpm biraz arttı fakat boşta 50 düştü normal mi bilmiyorum başkaları boşta 30-35 diyor üst tarafa 2 adet daha eksoz fanı eklemek istiyorum aslında
Ben denedim aslında ama fanı arttirdim pompayida biraz arttirdim ama derece 100 e çıkıyor ozmanda

NikoLaus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben denedim aslında

Ben denedim aslında ama fanı arttirdim pompayida biraz arttirdim ama derece 100 e çıkıyor ozmanda
sıvı soğutma montajını kendin mi yaptın soğutma üzerindeki jelatini sökmeyi unutmuş olabilir misin yada termal macunu iyi uyguladın mı aklıma bunlar geliyor

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sıvı soğutma montajını kendin mi yaptın soğutma üzerindeki jelatini sökmeyi unutmuş olabilir misin yada termal macunu iyi uyguladın mı aklıma bunlar geliyor
İkinci el aldım test ederek aldığımın ki 45-55 derece arası gidiyordu iyi uyguladım hatta dün akşam yaptım termal macunu

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Ben denedim aslında

- Pompayı sürekli en yüksekte çalışacak şekilde ayaların;
Fanları CPU fan, Pompayı Anakartınızda Pump girişi yoksa CHA/SYS fan portlarına takıp BIOS'da taktığınız portun ayarını %85-100 sabitleyin, Pump girişi varsada oraya takın.

- Termal macun olarak kaliteli bir şey kullanın.
- İşlemci ile soğutcu arası boşluk kalıyormu aradan görebilirseniz oraya bakın.

NOT: Belki iyi sürememiş olabilirsiniz veya unutup ne çok ne az sürün hatta X şeklinde sürün yaymadan sıvı soğutucu montajını yapın kendisi baskı ile yayılsın. Birde termal macununuz kötüyse bundan kaynaklı olabilir.

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fanları CPU fan, Pompayı Anakartınızda Pump girişi yoksa CHA/SYS fan portlarına takıp BIOS'da taktığınız portun ayarını %85-100 sabitleyin, Pump girişi varsada oraya takın.

NOT: Belki iyi sürememiş olabilirsiniz veya unutup ne çok ne az sürün hatta X şeklinde sürün yaymadan sıvı soğutucu montajını yapın kendisi baskı ile yayılsın. Birde termal macununuz kötüyse bundan kaynaklı olabilir.
Pump girişi yok ben pompayı CPU Fan'a Fanları ise SYS fan`a takmıştım Zalman Zm Stc8 Süper iletken termal macununu kullanmıştım bir sıkıntı olur mu değiştirim mi yerlerini birde fanları kaçta çalıştırim sıvı soğutma MSI Coreliquied 240R modeli

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şuanda işteyim 7 de cikacam 8.30 gibi yapacam yukarıda yazdığımı değiştirim mi

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Yaptım 67 ye geri düştü ama bu değer bile hala yüksek

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
aynı konu bendede mevcut
30-35 diyenler o işlemcileri kullanmayanlar kanka takma. O işlemcilerin normali boşta 50+ derece.

Yaptım 67 ye geri düştü ama bu değer bile hala yüksek
Yük altında 67 ise yüksek değil tabii ki de .

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok hiç bir işlem yapılmayan halinde 67 dere hafif oynatinca fareyi 80 oluyor
30-35 diyenler o işlemcileri kullanmayanlar kanka takma. O işlemcilerin normali boşta 50+ derece.

Yük altında 67 ise yüksek değil tabii ki de .

Ron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Yok hiç bir işlem yapılmayan halinde 67 dere hafif oynatinca fareyi 80 oluyor
başka bir fan vs var mı elinizde kule tipi bile olsa ortalama olanlardan

300 400 e alabilirseniz bi deneseniz yada bir arakdaşınızda varsa deneyebiliyorsanız deneyin sıvı sogutma sıkıntaılı gibi

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

300 400 e alabilirseniz bi deneseniz yada bir arakdaşınızda varsa deneyebiliyorsanız deneyin sıvı sogutma sıkıntaılı gibi
Hafta sonu böyle giderse stok soğutucu ile denicem

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Pump girişi yok ben pompayı CPU Fan'a Fanları ise SYS fan`a takmıştım Zalman Zm Stc8 Süper iletken termal macununu kullanmıştım bir sıkıntı olur mu değiştirim mi yerlerini birde fanları kaçta çalıştırim sıvı soğutma MSI Coreliquied 240R modeli
Pompanın sabit bit voltajda çalışması gerekli bu yüzden SYS fan portuna takılmalı ve Bios'dan %85-%100 getirin.
Elinizde başka bir soğutucu varsa onunla deneyin yoksa termal macun değişin buda olmazsa yeni soğutucu alın.
Görüntü önemli değilse kule tipi hava soğutucu alın, birde PBO açık ise kapatın soğutucu değiştirene kadar öyle kullanın thermal throttle yaşamayın oyunlarda.

Büyük ihtimal soğutucu kaynaklıdır.

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pompanın sabit bit voltajda çalışması gerekli bu yüzden SYS fan portuna takılmalı ve Bios'dan %85-%100 getirin.
Elinizde başka bir soğutucu varsa onunla deneyin yoksa termal macun değişin buda olmazsa yeni soğutucu alın.
Görüntü önemli değilse kule tipi hava soğutucu alın, birde PBO açık ise kapatın soğutucu değiştirene kadar öyle kullanın thermal throttle yaşamayın oyunlarda.

Büyük ihtimal soğutucu kaynaklıdır.
Sizdede mi bu şekilde ve termal macun başka mi alim yoksa iyi mi

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Sizdede mi bu şekilde ve termal macun başka mi alim yoksa iyi mi
Hocam hava soğutucu kullanmaktayım ben.

Düzenleme: Daha önce sizin termal macunu kullanmadım, test videoları varsa sizin işlemci ile karşılaştırma yapınız. baska soğutucu varsa onunla deneyin bu termal macunu sorun kalmaz büyük ihtimalle.

KS

sarıkuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam hava soğutucu kullanmaktayım ben.

Düzenleme: Daha önce sizin termal macunu kullanmadım, test videoları varsa sizin işlemci ile karşılaştırma yapınız. baska soğutucu varsa onunla deneyin bu termal macunu sorun kalmaz büyük ihtimalle.
Termal macun yeterli mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri