İslemcimde Sorun Olabilir Mi?

eymen34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oncelikle merhaba ben kullandığım bilgisayarda sorun olduğunu düsünuyorum şimdi size anlatayım öncelikle rise of tomb raider oynunda 4kda oynarken 50-70fpslerde oynarken (3070 5600x) işlemcim baya %70+ üzeri kullanıma geciyodu ama bir anda sonra 30fpse falan dusuyodum oyunu oynuyorum farklı bi yere girdim diyelim pat yüksek CPU kullanımı 30fpse düsus geçenlerde bios update yaptım biosum en son 2019da guncellenmisti o günden sonra oyuna çokta girmedim sadece benchmark testi yaptım(oyunda) ve sanki fpslerde düzelme oldu gibi hissettim fakat halen net değilim çünkü daha denemedim ama şimdiki oynadığım bir kaç oyundan örnek vereyim Witcher 3 1440p ultra setting Nvidia hair bilmem nesi açik dlss q 50-60 FPS falan alıyorum ama çok düşmeler oluyo yani çok derken her saniye olmuyo ama anı donuslerde 10snde bir düşüşler oluyo düşüşler aşırı anı olduğu için baya rahatsız edici oluyo dustugundede 30 kusur fpsleri gordum 45 fpsleri gördüm hani bu oyunda şuan optimizasyon sorunu var diyolarda emin olamıyorum örneğin pcyi yeni aldigimda ilk oynadığım oyun Spiderman remastered idi benchmarklara bakıyorum sanki benimki farklı donanımlara sahip çünkü fpsim adamların çektiği videolardaki gibi değil şuanda high on life oynuyorum 2k very high dlss q o oyunda bile donmalar oluyo çatışmada bilemiyom yani simdi bilgisayardan az çok anlarım fakat böyle parçalar bozulduğunda Max ramleri anlayabiliyorum suanki driverimde 531.18 ben nolur nolmaz yazıyım (masaüstü) islemcimde sorun varsa belirtebilirmisiniz yada bunların hepsi normalmi? Ve eğer sorucaksaniz Spiderman remastereddaki CPU gpu kullanımımi hatırlamıyorum fakat oynarken donmalar olmuyordu anca rtx kokleyip 2k ultra presetde oluyordu high on life dada optimizasyon sorunu var diyolardi fakat yani yilimizdski her oyundami optimizasyon sorunu var anlamadım ya optimizasyon yada benim bir parça ben anliyamadim valla

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
RAM'lerin çift kanal mı, güç kaynağın ve anakartın ne, sıcaklıkları kontrol ettin mi?

KS

eymen34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Sicakliklarim gpuda en fazla gördüğüm 72 cpuda gördüğüm 70 ramlerim tek kanal anakartim msi b550 gaming plus psu fsp hydro GSM lite pro 750 w gold
ramlerim tek kanal derken? yani tek bir ram'in mi var? eğer öyleyse dropların sebebi yüzde 80 budur.

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Evet tek ram 2. Slotda
Anladım. Çift kanal RAM kullanman sistemini oyunlarda büyük ölçüde rahatlatacaktır. Özellikle AMD sistemlerde bunun etkisi çok daha fazla oluyor. Youtube'dan tek ve çift kanal ram karşılaştırmalarına bakabilirsin. Hem FPS'İ arttırır, hem dropları bitirir.

KS

eymen34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım. Çift kanal RAM kullanman sistemini oyunlarda büyük ölçüde rahatlatacaktır. Özellikle AMD sistemlerde bunun etkisi çok daha fazla oluyor. Youtube'dan tek ve çift kanal ram karşılaştırmalarına bakabilirsin. Hem FPS'İ arttırır, hem dropları bitirir.
Tamamdır abi 2-3 aya ram aldigimda tekrar böyle bir sorun yaşarsam buraya tekrar danisirim bilgilendirme için çok çok çok tesekurler

leaderr2

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
5600 ile 5600x arasında pek fark yok bildiğim kadarıyla. Eğer ki sistemsel bir problem yok ise ve remin yeterli olduğunu da varsayarak yazıyorum, darboğaz durumundan bahsedilmiş bazı konularda. 3060ti ile daha cok fps alanlar olmuş...

KS

eymen34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam peki birşey daha sorabilirmiyim şimdi Rami aldık taktik duzelmesse sorun ne olabilir LanceVanceDance

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
5600 ile 5600x arasında pek fark yok bildiğim kadarıyla. Eğer ki sistemsel bir problem yok ise ve remin yeterli olduğunu da varsayarak yazıyorum, darboğaz durumundan bahsedilmiş bazı konularda. 3060ti ile daha cok fps alanlar olmuş...
Sorunun darboğaz olduğunu sanmıyorum. 5600X, 3070'i 1080p'de de olsa besleyebiliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri