Soru İşte Bizdeki Mentalitenin Özeti PC Hocası Smokin V1 'I Almış Kutusunu Bile Açmamış Üstüne 5K Koyup Ikinci Ele Koymuş

Yasinuca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kimisinin hayali oluyor kimisinin çıkar kapısı gerçekten görüpte sinirlenmemek elde değil.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-10-17 222513.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-17 222513.png
    425.6 KB · Görüntüleme: 43

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Şimdi bana kizacaksınız da

Bu arada bu güne kadar hiç bu şekilde al sat yapmamış biri olarak söylüyorum bunu

Bunda ne sakınca var

Adam beklemiş indirimi emek vermiş almış
Kâr koyarak satıyor
Burada önemli olan şu

FAHİŞ SEVİYEDE SATMAMASI

Firmadaki fiyattan pahalıya satmaması

Kiminin hayali diyorsun
Bir de şunu düşünün
Belki bu şahsın normalde sistem alacak parası yok
Veya şimdi alırsa naktini kullanırsa çok sıkışacak
Bu gün bu sistemi alırım
Kâr koyar satarım
3-4 kere böyle al sat yaparım
Kendime alacagim PC nin maliyetinin bir kısmını çıkarırım diyor

Geçtiğimiz hafta başka sistem aldı sattı 3k kar etti
Bu hafta başka bir sistem aldı sattı 4k yaptı
Bir hafta sonra 3k yapsa

10k çıktı

35k lık PC de 10k ciddi bir kazanç

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Bu tür davranışlar, hem emeğe hem de topluma karşı yapılan bir saygısızlıktır.
@Arthur Morgan Dediği gibi, bunun önüne geçilmiyor maalesef. Biz bu forumda neler gördük, bir bilseniz… Bunlar bir şey değil yani, ne yazık ki.

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
179
Ben pc hocasına özel indirimli sıvı soğutma kodu kazanmıştım ve aldım kullandım. Bir arkadaşta benden daha uyguna indirim kazanıp mağazanın sattığı fiyata satıyordu belki daha fazlaydı. Maalesef bunun önüne geçilmiyor o arkadaşıda şikayet ettik bir daha gruba üye olamadı.

Şunun için kızıyorum bu durumlara, belki bu sistemi bekleyip almak isteyen ama dakikalar içinde alamayan çok insan vardır. Yazık ayıp gerçekten rahatsız edici. 3/5 kar edicem diye bu tür forumlara uygun indirimlere girmeye gerek yok. İnsanlar boyun eğip indirim için firmalarla pazarlık ediyor. Yazık gerçekten yazık..

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@Hadicanmsnde
Bu kural var mı bilmiyorum ama kardeşim, Taner abi veya İsmail abi bizler için emek verip, alamayanlara biraz indirim sunuyorlar. Ancak bazı arkadaşlar bu durumu suistimal ediyor.

He tabii, alan insanlara bir şey diyemem ama çekiliş veya satış yapılacağı zaman bazı şartlar eklenmesi bence daha iyi olur. Mesela “İkinci el satışı yasaktır” gibi bir kural getirilebilir. Benim de düşüncem bu yönde.

freeshah

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Valla benim anlık alabileceğim çok indirim oluyor. Çünkü forumlarda gezerken illa karşıma çıkıyor. Kullanacağım bir ürün değilse almıyorum. Yedeklenecek bir şey olur vs alınabilir. Ama yani özellikle bu tür kampanyalarda sırf almak için almıyorum. Bunların önüne ancak şikayet ile geçilir. Gelir elde ediyorsa vergi de ödemesi gerekir çünkü. Yani benim üzüldüğüm şeyin artık herkesin fırsatçılık peşinde olması. Bu durum tabi ki vatandaşın kendi rızasıyla buralara gelmedi. Ülkeler yoksullaştıkça fırsatçısı da dolandırıcısı da artıyor. Gidip bireysel kimseyi şikayet de etmek istemem ama hoş değil gerçekten. Bekleyen, para biriktiren başkasının hakkına giriliyor bence.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
peki size başka bir soru

buradaki bir çok tavsiye veren kişi

pandeminin ilk zamanları çip krizleri mining den dolayı ekran kartı perakende fiyatlarının patlaması sonucunda

örnek veriyorum
3060 ekran kartı 15k
3060 ekran kartı ile hazırlanan sistemdeki bileşenler 9k

ama bir ara neredeyse ekran kartı fiyatına hazır sistem sattılar 3060 ekran katlı hazır sistem 19999 gibi

bazı arkadaşlarımız sistemim şu 3060 da darboğaz yaparmıyım şu 3060 ı almak istiyorum dediğinde

3060ı 15k ya alacağına 3060 lı sistemi 19999 a al
geri kalan ürünü hazır sistem olarak sat 7 ye satsan ekran kartı sana 13 e gelir gibi tavsiyelerde bulunduk mu bulunmadık mı

rakamları net hatırlayamadığım için attım ama
neredeyse ekran kartı için perakendede belirledikleri fiyata hazır sistem sattılar bunu bir çoğumuz çok iyi biliyoruz

eee o zaman bu tavsiyeleri verenler ile

şu an 3 5 kuruş kazanmak için al sat yapan aynı kafada değil mi

eminim bu gün bu eleştiride bulunanların bir çok kısmı
geçmişte bahsettiğim olay konusunda da tavsiye vermiştir

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
peki size başka bir soru

pandeminin ilk zamanları çip krizleri mining den dolayı ekran kartı perakende fiyatlarının patlaması sonucunda

örnek veriyorum
3060 ekran kartı 15k

ama bir ara neredeyse ekran kartı fiyatına hazır sistem sattılar 3060 ekran katlı hazır sistem 19999 gibi

bazı arkadaşlarımız sistemim şu 3060 da darboğaz yaparmıyım şu 3060 ı almak istiyorum dediğinde

geri kalan ürünü hazır sistem olarak sat 7 ye satsan ekran kartı sana 13 e gelir gibi tavsiyelerde bulunduk mu bulunmadık mı

neredeyse ekran kartı için perakendede belirledikleri fiyata hazır sistem sattılar bunu bir çoğumuz çok iyi biliyoruz

Merhaba,

Ben hiçbir zaman kimseye “ikinci el alın” diye tavsiye vermedim. Her zaman, “Maddi durumunuz varsa üzerine 2-3 bin daha koyun, sıfır alın; daha mantıklı olur.” dedim.

Zaten çoğu kişi burada beni tanıyor; kimse de “Sen ikinci el tavsiyesi verdin.” diyemez açıkçası.

Yani senin dediğin doğru, eyvallah; bunda hemfikiriz. Ancak görünüşte davranışlar benzer olsa da “bir ürünü alıp başka yoldan değerlendirmek” gibi niyet, piyasa koşulları ve yön tamamen farklı. Bir taraf “piyasa karşısında savunma refleksi” ile hareket ediyor, diğer taraf ise “piyasa karşısında kazanç fırsatı” olarak görüyor.

freeshah

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
peki size başka bir soru

örnek veriyorum
3060 ekran kartı 15k

İhtiyaca yönelik alışveriş ile fırsatçılık aynı şeyler değil. 15 yıldan fazladır forumlarda üyeyim. Ölücüler diye adımız çıktığı dönemden beri takip ederim bu işleri. Çünkü yoksul ailelerin çocuklarıydık. Az paramız ile indirimde kendimize bir şeyler almaya çalışırdık. Ticarete çeviren her zaman vardı. Yeni de türemedi. O zaman da doğru bulmazdım şimdi de bulmuyorum çünkü aynı yollardan geçtim. Benim 3 kuruş paramla zor alabildiğim ürünü kimisi 3'er 5'er tane alıp üstüne koyup satıyordu. Nasıl hoşuma gitsin? Herkesin ekonomik durumu aynı değil. Adil bir dünyada yaşamıyoruz. Yüzde yüz adalet de beklemiyoruz. Ama her şeyi de kar amaçlı fırsatçılık olarak yapmak etik değil. Her şeyin bir sınırı, dengesi olmalı. Arkadaş bu konuda makul bir sitemde bulunmuş. Size etik geliyorsa zaten sorun yok. Ama ihtiyacı olan kişiler için yazık oluyor. Ticaret yapmak isteyen usulüne uygun yapsın. Bir de konudan bağımsız kendinizi daha güzel bir Türkçe ile ifade ederseniz anlaşılması daha kolay olur. Yanlış anlamayın ukalalık taslama derdinde değilim. Rica gibi düşünün.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri