İtopya yeni pc aldım fişe taktık ama islemci fanı gelmedi

XkralllllTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar monitör yoktu sadece power taktım fan fln calısıyormu dşye islemci fanı calısmıyordu böle bi 15 20 saniye sonra kapattım ilk basta mınitör yok diye calısmadıgını dusundum ama normalde calısması lazımmı veya ilk defa actım diyemi bir kaç dksonramı acılır ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Hazır sistem mi aldınız yoksa eksik parçaları olan bir sistem mi kurdunuz?
Anakart, işlemci, PSU siz saydınız varsayıyorum. RAM, ekran kartı, disk biri bile eksik ise çalışmaması normal. Bu arada işlemcide grafik birimi varsa ekran kartına gerek olmaz.
Hazır sistem almışsanız ve çalışmıyorsa kablo bağlantılarını kontrol edin, kasa içerisinde eksik kablo bağlantısı olmasın. Bu konuda bilginiz yoksa bilgisayar toplama videoları izleyebilirsiniz veya kılavuzdan bakabilirsiniz.
Artık tahminlerle bir yanıt vermeye çalıştım ama ne kadar yardımcı olur bilemiyorum.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
İşlemci faninin kablosunu anakarta taktın umarım bir tek fan donmuyosa bundan başka bişey gelmiyor aklıma bide ekrana bağlayıp denermisin herşey normal görüntü geliyo ama sadece işlemci fanimi dönmüyor.

F.A.L.C.O.N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
50
Hazır sistem mi aldınız yoksa eksik parçaları olan bir sistem mi kurdunuz?
Anakart, işlemci, PSU siz saydınız varsayıyorum. RAM, ekran kartı, disk biri bile eksik ise çalışmaması normal. Bu arada işlemcide grafik birimi varsa ekran kartına gerek olmaz.
Hazır sistem almışsanız ve çalışmıyorsa kablo bağlantılarını kontrol edin, kasa içerisinde eksik kablo bağlantısı olmasın. Bu konuda bilginiz yoksa bilgisayar toplama videoları izleyebilirsiniz veya kılavuzdan bakabilirsiniz.
Artık tahminlerle bir yanıt vermeye çalıştım ama ne kadar yardımcı olur bilemiyorum.
Ram ekran kartı veya hdd olmadan da bilgisayarın fanları çalışabilir. Arkadaşım sen işlemci fanının 4 pinlik kablosunu anakarta bağladın mı.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar monitör yoktu sadece power taktım fan fln calısıyormu dşye islemci fanı calısmıyordu böle bi 15 20 saniye sonra kapattım ilk basta mınitör yok diye calısmadıgını dusundum ama normalde calısması lazımmı veya ilk defa actım diyemi bir kaç dksonramı acılır ?
Yeni sistemlerin güç kaynağı tuşu kapalı olabiliyor. Sadece işlemci fanı dönmüyorsa pin takılı değil ya da oturmamıştır.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Güç kaynağı kapalı olsa sisteme hiç güç gelmez
Doğrudur hocam. Ayrıntı vermemiş bazen heyecanla bir şeye dikkat edip diğerleri gözardı ediliyor. Arkadaşımda da aynısı oldu. Bozuk geldi işlemci dönmüyor demişti. İnsanlık hali olabiliyor öyle şeyler.

F.A.L.C.O.N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
50
RAM olmadan mı? HDD olmadan fan dönebilir diski kazayla yazmış olabilirim., RAM olmadan bir dene bakalım ben çalışmaz diye biliyorum.
Çalışır bilgisayar çalışır ancak hiçbir işlev görmez fanların çalışması için işlemci fanının 4 pinlik kablosunu yuvaya tak ondan sonra anakarta gelen 16 veya 12 olması lazım, psu pin i tak bilgisayar güç kablolarını tak o bilgisayar işlemci takılı ise çalışır ancak siyah ekran kalır

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Çalışır bilgisayar çalışır ancak hiçbir işlev görmez fanların çalışması için işlemci fanının 4 pinlik kablosunu yuvaya tak ondan sonra anakarta gelen 16 veya 12 olması lazım, psu pin i tak bilgisayar güç kablolarını tak o bilgisayar işlemci takılı ise çalışır ancak siyah ekran kalır
RAM olmadan daha önceleri bana Technopat üyesi 3-4k mesajı olan biri demişti. Oradan aklımda kaldı. Yoksa şahsen denemedim. Bir ara merakımdan deneyeceğim. Kasa fazla sabit bir yerde olunca denemek de uğraştırıcı benim için.
O değil de konu sahibi dönüp bakmamış mı nedir :ROFLMAO:
Hiç dönüş yapmamış ne oldu ne bitti acaba?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
tahminim cpu fan kablosu takılı değildir cpu fandan gelen kabloyu anakart üzerindeki 4pinlik cpu fan soketinde takmanız gerek
cpu-fan-ile-anakart-bağlantı.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri