Kafam Karıştı Yardımcı Olur Musunuz

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar sistem toplama üzerine 3 5 gündür yoğun araştırmalarda bulunuyorum sisteme karar verdim sayılır ama monitörler kafamı çok karıştırdı bütçem maks 8 9k bu fiyatlara 2k almak pek mantıklı gelmiyor sanırım bi kaç model var düşük hz de. Araştırmalarım sonucu da ıps modellerin daha iyi bi seçim olacağı kanaatindeyim

https://www.sinerji.gen.tr/aoc-24g2...MI4u7pmJy0hAMVG5iDBx1gSg6wEAAYASAAEgLlBfD_BwE bu monitörü araştırmalarım sonucu buldum çok önerilmişti
https://www.sinerji.gen.tr/samsung-...MI29HQw5y0hAMV2JGDBx30tQL3EAAYASAAEgK8JvD_BwE bu da aynı şekilde samsungun g serisinin en sorunsuz modeliymiş fiyat performans olarak önerilen bi monitörmüş
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,339192691.html yine araştırmalarım sonucu önerilen bir diğer monitör de bu
https://www.akakce.com/monitor/en-u...p-g-sync-fhd-ips-gaming-fiyati,406092977.html bu monitörüde önermişler tasarım iyi ama emin olamadım girişlerde eksikleri var bi de çözünürlük de bişeyi desteklemiyordu sanırım

Sözün özü kafam çok karıştı bu fiyata önerilen asus modellerde var arada dell de öneriyorlar. 4 5 gündür çok yoruldum sistem araştırması monitör araştırması vesaire.. yardımcı olabilecek konu hakkında bilgi sahibi kişiler varsa çok memnun olurum

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Arkadaşlar sistem toplama üzerine 3 5 gündür yoğun araştırmalarda bulunuyorum sisteme karar verdim sayılır ama monitörler kafamı çok karıştırdı bütçem maks 8 9k bu fiyatlara 2k almak pek mantıklı gelmiyor sanırım bi kaç model var düşük hz de. Araştırmalarım sonucu da ıps modellerin daha iyi bi seçim olacağı kanaatindeyim

https://www.sinerji.gen.tr/aoc-24g2...MI4u7pmJy0hAMVG5iDBx1gSg6wEAAYASAAEgLlBfD_BwE bu monitörü araştırmalarım sonucu buldum çok önerilmişti
https://www.sinerji.gen.tr/samsung-...MI29HQw5y0hAMV2JGDBx30tQL3EAAYASAAEgK8JvD_BwE bu da aynı şekilde samsungun g serisinin en sorunsuz modeliymiş fiyat performans olarak önerilen bi monitörmüş
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,339192691.html yine araştırmalarım sonucu önerilen bir diğer monitör de bu
https://www.akakce.com/monitor/en-u...p-g-sync-fhd-ips-gaming-fiyati,406092977.html bu monitörüde önermişler tasarım iyi ama emin olamadım girişlerde eksikleri var bi de çözünürlük de bişeyi desteklemiyordu sanırım

Sözün özü kafam çok karıştı bu fiyata önerilen asus modellerde var arada dell de öneriyorlar. 4 5 gündür çok yoruldum sistem araştırması monitör araştırması vesaire.. yardımcı olabilecek konu hakkında bilgi sahibi kişiler varsa çok memnun olurum
Sistemini yazarmisin

KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sizce böylesi daha mı doğru olur 2knın avantajları neler sadece görüntü kalitesi mi 144 hz olması düşündürüyor çünkü 2klarda hz sayısı düşük olsada akıcılık diğerlerindeki gibi olmuyorsa performansı iyi oluyorsa bilemicem tabii de hiç araştırmadım 2k monitör zaten ne gibi artıları eksileri var bilmiyorum

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
+ goruntusu daha iyi
+ daha buyuk ekran
- az hz degerleri (fps oyuncusu isen hz onemli)

KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
+ goruntusu daha iyi
+ daha buyuk ekran
- az hz degerleri (fps oyuncusu isen hz onemli)
Anladım yani şuan çok oyun oynayan biri değilim ama sistem elime geçtikten sonra oynayabilirim kesin oynayacağım oyunlar şunlar olur sanırım lol fm valo bir de belki cod tarzı bi oyun olabilir 2k 165hz alsam 240hz ile çok farkı olur mu

46k ya çok pahalı bu sistem bilginiz olsun. Toplam monitör+kasa için bütçeniz nedir ?
Ben çok pahalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yeni ekran kartı olacak diye piyasaya sunulan hazır sistemlerin çoğunun ana kartı işlemcisi kasası rami alayından çok fazla kısıldığını düşünüyorum ekran kartı da 8gb falan oluyo zaten anlamsız buluyorum açıkcası kasa+monitör bütçem 55k civarı şuan, sistemi de amd toplamak istiyorum ileride yazılım içinde kullanacağım

Rx6800 ü çok başarılı buldum araştırmalarım sonucunda. Bu yüzden bu ekran kartıyla bi sistem kurmak istedim işlemcim nispeten zayıf kaldı ama 2 yıl içinde onu tekrar güncellerim diye düşünüyorum 7800x3d olsun isterdim başlangıçta zaten işlemciden kısmayıp ekran kartından kısacaktım ama bi şekilde son durum bu oldu :)

Son düzenleme:

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Birincisi sistem biraz pahalı. İkincisi o sistemin hakkı 2k. Size önerim net bir şekilde bu olur:
Sağolun sistemi henüz almadım iyi olduğunu düşünüyorum ama daha iyi bi öneriniz varsa kasa+monitör maks 55 56k olacak şekilde incelemek değerlendirmek isterim

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Anladım yani şuan çok oyun oynayan biri değilim ama sistem elime geçtikten sonra oynayabilirim kesin oynayacağım oyunlar şunlar olur sanırım lol fm valo bir de belki cod tarzı bi oyun olabilir 2k 165hz alsam 240hz ile çok farkı olur mu

Ben çok pahalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yeni ekran kartı olacak diye piyasaya sunulan hazır sistemlerin çoğunun ana kartı işlemcisi kasası rami alayından çok fazla kısıldığını düşünüyorum ekran kartı da 8gb falan oluyo zaten anlamsız buluyorum açıkcası kasa+monitör bütçem 55k civarı şuan, sistemi de amd toplamak istiyorum ileride yazılım içinde kullanacağım

Rx6800 ü çok başarılı buldum araştırmalarım sonucunda. Bu yüzden bu ekran kartıyla bi sistem kurmak istedim işlemcim nispeten zayıf kaldı ama 2 yıl içinde onu tekrar güncellerim diye düşünüyorum 7800x3d olsun isterdim başlangıçta zaten işlemciden kısmayıp ekran kartından kısacaktım ama bi şekilde son durum bu oldu :)

Bu attığım sistemi görselde attığım şekilde özelleştirirseniz 44,411TL yapar. 4070 super denen ekran kartı rx 6800 denilen ekran kartından kat kat daha iyi. Attığım videoda 4070 ve 6800xt kartı karşılaştırılıyor. (6800xt denilen kart rx 6800 den daha iyi) videodaki 4070 kart fakat attığım sistem 4070 super. Ekran kartınız çok daha iyi, anakartınız x670 gayet hoş bir anakart. Tek hoşunuza gitmeyecek şey sıvı soğutma yok görüntü olarak size bir şölen yaşatmayabilir. Monitör olarak lorynin attığını alırsınız.

Ekli dosyalar

• 1708250097044.png
    1708250097044.png
    65.1 KB · Görüntüleme: 14
KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kule tipi soğutma bu işlemci için iş görür mü

Muhtemelen pc hocası bu hafta 4070s li bi sistem yayınlar stoklar bitmeden yetişip özelleştirirsem alabileceğim en iyi sistemi alabilirim gibi duruyor dediklerinize göre

Bu arada ikinci el piyasasında rtx ekran kartları daha rahat satılıyor diyebilirmiyiz sanırım piyasası daha iyi alıcısı daha çok

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Kule tipi soğutma bu işlemci için iş görür mü

Muhtemelen pc hocası bu hafta 4070s li bi sistem yayınlar stoklar bitmeden yetişip özelleştirirsem alabileceğim en iyi sistemi alabilirim gibi duruyor dediklerinize göre

Bu arada ikinci el piyasasında rtx ekran kartları daha rahat satılıyor diyebilirmiyiz sanırım piyasası daha iyi alıcısı daha çok
Kule tipi yeter. PC hocası sistemi bilmiyorum çıktıktan sonra yorum yaparım.

KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bugün tebilona gidip pazarlık yapacağım sistemin hakkı sizin için nedir? bana 40kya alınırsa uygun iyi bi iş olacakmış gibi geliyor 5 6k düşürmeleri için uğraşacağım düşmezlerse peşin fiyatına 3 taksit falan isteyeceğim ona da gelmezlerse tebilondan alacağımı düşünmüyorum

Monitörde lorynin dediğini almaya karar verdim vatandan alacağım peşin fiyatına 3 taksit yapıyorlarmış

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Bugün tebilona gidip pazarlık yapacağım sistemin hakkı sizin için nedir? bana 40kya alınırsa uygun iyi bi iş olacakmış gibi geliyor 5 6k düşürmeleri için uğraşacağım düşmezlerse peşin fiyatına 3 taksit falan isteyeceğim ona da gelmezlerse tebilondan alacağımı düşünmüyorum

Monitörde lorynin dediğini almaya karar verdim vatandan alacağım peşin fiyatına 3 taksit yapıyorlarmış
Sistem bence güzel değil fiyatını haketmiyor. Ben almazdım Super7000 atmıştım onu özelleştirip almak daha mantıklı.

KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Monitörü vatandan aldım dell g2724d gayet memnunum hiçbir sorun çıkmadı tüm testlerini yaptım görüntü olarak da hiçbirşeyi değiştirmedim geldiği gibi kullanıyorum ama bu bana yetiyor gayet güzel belki de daha iyi görüntüler de veriyordur bilemeyeceğim öneriyorum almayı düşünen varsa bilindik yerlerden alabilirsiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri