Kardeşimin Telefon Hacklendi Yardım

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Arkadaşlar merhaba,

Konu çok önemli yardımcı olursanız sevinirim. Kardeşimin geçen hafta epic game hesabı çalındı. Pek bişey yapmadık normal hırsızlıktır olan oldu dedik. Dünde durduk yere steam de bazı başarımla kazanılan öğeler satıldı kendiliğinden ve kontrol ettiğimizde rus biri tarafından hacklediğini anladık.

İşyerindeki IT Bilgi işleme sormuş kardeşim. Akşam pc yi hiç açmadan direk format attır, yeni mail aç, telefon numaranı değiştir demiş.

Benim aklımada şu geldi.

Biz aynı evde wifi de aynı ağa bağlanıyoruz hepimiz, bu hacker bizim bilgilerimizede erişebilir mi? Evdeki herkesin aynı şeyi yapması gerekirmi?

Moderatörün son düzenlenenleri:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Arkadaşlar merhaba konu çok önemli yardımcı olursanız sevinirim. Kardeşimin geçen hafta epic game hesabı çalındı. Pek bişey yapmadık normal hırsızlıktır olan oldu dedik. Dünde durduk yere steam de bazı başarımla kazanılan öğeler satıldı kendiliğinden ve kontrol ettiğimizde rus biri tarafından hacklediğini anladık. İşyerindeki IT Bilgi işleme sormuş kardeşim. Akşam pc yi hiç açmadan direk format attır, yeni mail aç, telefon numaranı değiştir demiş. Benim aklımada şu geldi. Biz aynı evde wifi de aynı ağa bağlanıyoruz hepimiz. Bu hacker bizim bilgilerimizede erişebilir mi? Evdeki herkesin aynı şeyi yapması gerekirmi?
Seninle açık konuşalım o zaman, Kardeşim eğer aynı İP adresinden giriyorsaniz bu maalesef mümkün, " Ellerinde bilgileriniz var mi? " Bilmiyorum ama modem reset atmayı deneyin biran önce " İP adresi değişiyor o zaman " Bilgisayara format atmak bir çözüm yollu değildir. Çünkü modeme reset atmazsanız aynı İP'ye bağlanmaya devam edecek Bilgisayar.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Seninle açık konuşalım o zaman, Kardeşim eğer aynı İP adresinden giriyorsaniz bu maalesef mümkün, " Ellerinde bilgileriniz var mi? " Bilmiyorum ama modem reset atmayı deneyin biran önce " İP adresi değişiyor o zaman " Bilgisayara format atmak bir çözüm yollu değildir. Çünkü modeme reset atmazsanız aynı İP'ye bağlanmaya devam edecek Bilgisayar.
çok teşekkür ederim. Hemen atıyorum modeme reseti

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri