Kardiyo Yapmalı Mıyım?

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
3 aydır vücut geliştirme sporu yapıyorum, spora başladığımda skinny fattim ve hala yağlarım var, 3 ay içinde güzel kas kütlesi kazandım fakat üstünde yağlar duruyor. Özellikle oturduğumda katman katman oluyor. Beslenmem temiz, bu şekilde bulk yapıyorum. Bu kışı da bulkla geçirip, kış sonunda definasyona girmeyi planlıyorum. Sizce kardiyoyu kas oluştururken yapmalı mıyım? Yoksa şimdilik kalsın, definasyona girdiğin zaman mı başlarım?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Kardiyo değil de fonksiyonel antrenman ekle rutinine. Kardiyo dediğin şeyi ısınma öncesi biraz koşu bandında yürüme+koşma suretiyle yap.

Aboxbtr

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
3 aydır vücut geliştirme sporu yapıyorum, spora başladığımda skinny fattim ve hala yağlarım var, 3 ay içinde güzel kas kütlesi kazandım fakat üstünde yağlar duruyor. Özellikle oturduğumda katman katman oluyor. Beslenmem temiz, bu şekilde bulk yapıyorum. Bu kışı da bulkla geçirip, kış sonunda definasyona girmeyi planlıyorum. Sizce kardiyoyu kas oluştururken yapmalı mıyım? Yoksa şimdilik kalsın, definasyona girdiğin zaman mı başlarım?
Nefes nefese kalmamak için evet. 300 kalori fazlası oluşturmak yeterli yaptığınız kardiyo kalori alımınızı etkilemesin ama , antremandan önce ısınmak için kardiyo yapmak tamamen saçmalık bu arada

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Nefes nefese kalmamak için evet. 300 kalori fazlası oluşturmak yeterli yaptığınız kardiyo kalori alımınızı etkilemesin ama , antremandan önce ısınmak için kardiyo yapmak tamamen saçmalık bu arada
Antrenmandan önce kardiyoyu ben de boş buluyorum. Boş yere enerji harcıyor, antrenmandan sonra daha iyi oluyor. Başta dediklerinizi tam anlayamadım açıklayabilir misiniz?

Aboxbtr

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Antrenmandan önce kardiyoyu ben de boş buluyorum. Boş yere enerji harcıyor, antrenmandan sonra daha iyi oluyor. Başta dediklerinizi tam anlayamadım açıklayabilir misiniz?
hocam kardiyo yapmazsanız fazla kilolarda nefes nefese kalırsınız. Hani obezlerle dalga geçerler " 2 koştun nefes nefese kaldın" aynı mevzu, fakat kardiyoda yaktığınız kalori sizin kalori fazlanızı etkilemesin hep almanız gerekenden fazla kalori alın +300 kalori ideal

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Pirinç yiyorsan direk bırak hocam. Genelde tavuk pilav çok yapılıyor pilavı direk hayatından cikarman faydalı olur. Ve ek olarak antrenman sonunda koşu bandında değilde düz yolda tempolu koşu çok faydalı olur.

Aboxbtr

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Pirinç yiyorsan direk bırak hocam. Genelde tavuk pilav çok yapılıyor pilavı direk hayatından cikarman faydalı olur. Ve ek olarak antrenman sonunda koşu bandında değilde düz yolda tempolu koşu çok faydalı olur.
pirinçin neyi zararlı hocam? Baldo gibi türlerde sürekli yemek sıkıntı yapıyor sadece

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
hocam kardiyo yapmazsanız fazla kilolarda nefes nefese kalırsınız. Hani obezlerle dalga geçerler " 2 koştun nefes nefese kaldın" aynı mevzu, fakat kardiyoda yaktığınız kalori sizin kalori fazlanızı etkilemesin hep almanız gerekenden fazla kalori alın +300 kalori ideal
Zaten o civarlarda fazla kalori alıyorum. Günlük 4k kalori(temiz şekilde).

Pilav işi ne alaka? en temiz karbonhidrat kaynağı pirinç.

@Berking Hocam aktifseniz siz de bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Alınan kalori harcanan kaloriden fazlaysa ve bu kaloriler trans yağ vs şeklinde alınıyorsa sağlıksız şekilde kilo alırsınız.
Alınan kalori harcanan kaloriden fazlaysa ve bu kaloriler sağlıklı yağlar vs şeklinde alınıyorsa sağlıklı şekilde kilo alırsınız.

Sağlıksız kilo almak yağ oranınızın gereksiz yere artıp görüntüyü bozmasıdır.
Sağlıklı kilo almak alınan kilonun kaslarda glikojen şeklinde depolanması ve su girişinin çokluğudur.
( Başka depoları saymıyorum zaten biliniyor sırf bu ikisi olmadığı. )

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Alınan kalori harcanan kaloriden fazlaysa ve bu kaloriler trans yağ vs şeklinde alınıyorsa sağlıksız şekilde kilo alırsınız.
Alınan kalori harcanan kaloriden fazlaysa ve bu kaloriler sağlıklı yağlar vs şeklinde alınıyorsa sağlıklı şekilde kilo alırsınız.

Sağlıksız kilo almak yağ oranınızın gereksiz yere artıp görüntüyü bozmasıdır.
Sağlıklı kilo almak alınan kilonun kaslarda glikojen şeklinde depolanması ve su girişinin çokluğudur.

( Başka depoları saymıyorum zaten biliniyor sırf bu ikisi olmadığı. )
Hesaplamaları yapmıştım fakat yine yapayım, en temiz şekilde kalori hesaplayan site hangisi?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hesaplamaları yapmıştım fakat yine yapayım, en temiz şekilde kalori hesaplayan site hangisi?
Bilmiyorum malesef hocam. Ben hesaplarımı kendime göre yapardım.
Yemek ölçeklerim belirliydi kafamda. Normalde 1 ölçü yiyiyorsam artık 4/5 yiyiyordum mesela.
Abur cuburu komple, meyve dışındaki tatlıları ise %99 kesmiştim.

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Bilmiyorum malesef hocam. Ben hesaplarımı kendime göre yapardım.
Yemek ölçeklerim belirliydi kafamda. Normalde 1 ölçü yiyiyorsam artık 4/5 yiyiyordum mesela.
Abur cuburu komple, meyve dışındaki tatlıları ise %99 kesmiştim.
Dostum abur cuburu geç 3 aydır cheat day bile yapmadım denecek kadar az. Beslenmem tertemiz, hocaların doktorla çalışıp verdikleri listeyi uyguluyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri