Kasa Açılmıyor Yardım

Bellicose

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar pc kapatıp yattı. Ertesi gün işten geldim bastım açılmıyor netten okudum psu bozulmultur dediker üstündeki psu sharkoon 850w ondan ötürü bende 650w game power taktım gine çalışmıyor hiç elektirik gelmiyor gibi bunun sorunu neden olabilir

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,237
Arkadaşlar pc kapatıp yattı. Ertesi gün işten geldim bastım açılmıyor netten okudum psu bozulmultur dediker üstündeki psu sharkoon 850w ondan ötürü bende 650w game power taktım gine çalışmıyor hiç elektirik gelmiyor gibi bunun sorunu neden olabi
Ana kart da ki, Güç kablosunu takıp çıkarmayı deneyin birde artı olarak ana karta yanık kokusu geliyor mu? onu bir kontrol edin.

KS

Bellicose

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Denedim onlarıda bir kokuda alamadım komple söküp yenikten mi toplasam bilemedim

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Denedim onlarıda bir kokuda alamadım komple söküp yenikten mi toplasam bilemedim
Bilgisayarı fişten çekip, bios pilini söküp açma tuşuna basılı tutarak bir süre elektrik boşaltmayı deneyin. Bilgisayar elektrikte mi kalıyor gece? Psu'nun anahtarından veya bir anahtarlı prizden elektriği kesiyor musunuz kullanmadığınızda? Gece olmuş olabilecek bir akım oynamasından etkinlenmiş olabilir anakart.

KS

Bellicose

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Cekmiyorum akım korumalı 3 lü priz var güya kapattıgım gibi kalıyor şimdi psu lara kısadevre ile baktım 2 psu da calışıyor hatta kasaya baglı sharkoon kısadevre yapınca kasa fanlarıda calıştı anakartta büyük ihtimal sıkıntı dediğinizi yapayım başka neden olabilir ihtimaller

KS

Bellicose

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bilgisayarı fişten çekip, bios pilini söküp açma tuşuna basılı tutarak bir süre elektrik boşaltmayı deneyin. Bilgisayar elektrikte mi kalıyor gece? Psu'nun anahtarından veya bir anahtarlı prizden elektriği kesiyor musunuz kullanmadığınızda? Gece olmuş olabilecek bir akım oynamasından etkinlenmiş olabilir anakart.
Arkadaşım çok teşekkür ederim dediğini yapmak için ekran kartını söktüm pili çıkardım basılı tuttum açıkdı ekran kartını geri taktım gine açıldı şuan çalışıyor.

Peki bios pilini çıkardıgım için bios ayarı yapmam gerekecek mi asus z790p anakart

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Arkadaşım çok teşekkür ederim dediğini yapmak için ekran kartını söktüm pili çıkardım basılı tuttum açıkdı ekran kartını geri taktım gine açıldı şuan çalışıyor.

Peki bios pilini çıkardıgım için bios ayarı yapmam gerekecek mi asus z790p anakart
Değiştirdiğin bir ayar varsa tekrar bir yapman lazım. Xmp gibi.

KS

Bellicose

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Konu çözüldü arkadaşlar sıkıntıyı yaşayacak arkadaşlar için notlarım

Arkadaşların dediği gibi bios pilini sökmem için ekran kartının altında kaldıgından ekran kartınıda sökmem gerekti dolayısıyla hem kartı hemde pili söküp power tuşuna bir kaç kez basılı tutup ekran kartını takmadan güç verdim kasa çalıştı sonra ekran kartını taktım gine çalıştı.

Böyle bir sıkıntı yaşayan olursa bios pili ve ekran kartına bakmayı unutmasınlar

İginen arkadaşlara teşekkürederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri