Yardım Kasa Alıcam Yardım Lazım..!!!

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Merhabalar -/- Selamlar Hocam(lar)..
Kasa Konusunda Teknik Bir Sıkıntımız Oldu Ve Acil Olaraktan Kasa Almamız Lazım Zalman Z10 Plus ARGB Gibi Bir Kasa Lazım Bütçemiz Max 3-/-5K Lakin Kasada Üst Ve Ön Tarafta 3 Fanlı Ranyatör Sığabilecek Kadar Bir Alan Olması Ve Olabildiğince Hava Sıkıntısı Olmayan Bir Kasa Olması Lazım (Kasa Sürekli Full Performans Çalışıyor Ve Isınmasını Hava Akışı Sıkıntısından Dolayı Isınmasını İstemeyiz Açıkçası) Toz Filtresi Olursa Seviniriz..
Geri Kalan Pc Parçaları Zaten Mevcut Elimizde..
Böyle Biraz Barzo Barzo Sipariş Verir Gibi Oldu Ama En Açıklayıcı Böyle Yazabilirdim Bence Dİye Düşündüm Yardımlarınız İçin Teşekkürler Şimdiden Kasa Tercihlerinizi Bekliyorum.

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Corsair 5000d / Phanteks P500a

XPG BATTLECRUISER BKCW USB 3.0 Temperli​

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Kasa Konusunda Teknik Bir Sıkıntımız Oldu Ve Acil Olaraktan Kasa Almamız Lazım Zalman Z10 Plus ARGB Gibi Bir Kasa Lazım Bütçemiz Max 3-/-5K Lakin Kasada Üst Ve Ön Tarafta 3 Fanlı Ranyatör Sığabilecek Kadar Bir Alan Olması Ve Olabildiğince Hava Sıkıntısı Olmayan Bir Kasa Olması Lazım (Kasa Sürekli Full Performans Çalışıyor Ve Isınmasını Hava Akışı Sıkıntısından Dolayı Isınmasını İstemeyiz Açıkçası) Toz Filtresi Olursa Seviniriz..
Böyle Biraz Barzo Barzo Sipariş Verir Gibi Oldu Ama En Açıklayıcı Böyle Yazabilirdim Bence Dİye Düşündüm Yardımlarınız İçin Teşekkürler Şimdiden Kasa Tercihlerinizi Bekliyorum.
Cooler master td500 v2

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
219
Önerebileceğimiz bir çok kasa var. İstediğiniz gibi bir kasa 3-5K ya alınabilir mi bilemiyorum ama sistem bileşenlerinden söz eder misiniz? GPU-Radyatörler-anakart vb. Ona göre birşeyler önerebiliriz.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Önerebileceğimiz bir çok kasa var. İstediğiniz gibi bir kasa 3-5K ya alınabilir mi bilemiyorum ama sistem bileşenlerinden söz eder misiniz? GPU-Radyatörler-anakart vb. Ona göre birşeyler önerebiliriz.
Bileşen Olarak 2 Tane 4090 Var 2 Tane 3090 Var 420mm Radyatör Var Yani Özetle Böyle Bir Asus Bilgisayar Yani Lakin Sığmaz Diyebilirsiniz 2x4090 2x3090 Evet Zaten Sığmayaağını Biliyoruz Ondan Dolayı 3090ları Çıkarsak Mı Diye Düşünüyoruz.

Anakart Modelini Hatırlamıyorum Ama O Da Asus Marka Bişeylerdi Yani.
Şuanda Bakamıyorum PC Kapalı Malesef Yaşadığımız Bir Teknik Sıkıntıdan Dolayı Ve Pc Taa Almanya'da (Arkadaşın Garajında) Olduğundan Erişim De Sağlayamıyorum.. (Almanyadaki Arkadaş'da Japonya'da Oyüzden Kimse İlgilenemiyor Pc İle Şuan)

Bu Arada 2x4090 2x3090'ı Nasıl Sığdırdınız Bundan Önceki Kasaya Derseniz.. Hangi Kasa Derim Çünkü Kasa Yoktu Yıllarca Kullanımımızda.

Son düzenleme:

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
2 adet 4090
2 adet 3090 diyorsun bütçe 3/5k diyorsun sana epey bir bütçe lazım 4 ekran kartı takmak için ve bir ekran kartı 3 slot desek 4x3 12 slotluk bir kasa lazım sana ve ısı çok olacağı için içinin epey büyük olması da gerekir sen 10/15k yi gözden çıkar bunun için benden demesi yoksa 3/5k lik kasalar sizi tatmin etmez

Son düzenleme:

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
219
Bileşen Olarak 2 Tane 4090 Var 2 Tane 3090 Var 360 Radyatör Var Yani Özetle Böyle Bir Asus Bilgisayar Yani Lakin Sığmaz Diyebilirsiniz 2x4090 2x3090 Evet Zaten Sığmayaağını Biliyoruz Ondan Dolayı 3090ları Çıkarsak Mı Diye Düşünüyoruz.

Anakart Modelini Hatırlamıyorum Ama O Da Asus Marka Bişeylerdi Yani.
Şuanda Bakamıyorum PC Kapalı Malesef Yaşadığımız Bir Teknik Sıkıntıdan Dolayı Ve Pc Taa Almanya'da (Arkadaşın Garajında) Olduğundan Erişim De Sağlayamıyorum.. (Almanyadaki Arkadaş'da Japonya'da Oyüzden Kimse İlgilenemiyor Pc İle Şuan)

Bu Arada 2x4090 2x3090'ı Nasıl Sığdırdınız Bundan Önceki Kasaya Derseniz.. Hangi Kasa Derim Çünkü Kasa Yoktu Yıllarca Kullanımımızda.
Anladım, eğer kullandığınız grafik kartları çift slot olsaydı Corsair Carbide Air 540 modelini önerirdim kasa olarak ancak kullandığınız grafik kartları daha kalın.

Eğer Grafik kartlarını 3 e indirirseniz Thermaltake View 51 model kasayı alıp ön ve üst panelini mesh panellerle değiştirerek kullanabilirsiniz. Ya da grafik kartlarını 2 ye indirirseniz Lian Li Lancool 3, Phanteks G500A ya da P500A gibi kasaları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lancool 3 ön tarafta ve üst tarafında 420mm ye kadar, alt tarafında ise 360mm ye kadar radyatör desteğini barındırıyor.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
2 adet 4090
2 adet 3090 diyorsun bütçe 3/5k diyorsun sana epey bir bütçe lazım 4 ekran kartı takmak için ve bir ekran kartı 3 slot desek 4x3 12 slotluk bir kasa lazım sana ve ısı çok olacağı için içinin epey büyük olması da gerekir sen 10/15k yi gözden çıkar bunun için benden demesi yoksa 3/5k lik kasalar sizi tatmin etmez
3090'lar Neredeyse Boşta Duruyor Sürekli Diyebiliriz Zaten Hocam Üstte De Belirttiğim Gibi O Yüzden Onları Çıkarmayı Düşünüyoruz 2. RTX 4090 Dururmu Bilemiyoruz Şuan Onu Tartışıyoruz Arkadaşlarla Acaba Bir Kaç Kişi Aynı Anda Aİ İle İş Yaptığında Sıkıntı Çıkartırmı Tek 4090 Diyoruz Yoksa Yedekte 1 3090 Ana Olarak Ta 1 4090 Mı kalsa Vsr Diye Tartışıyoruz Uzaktan Erişim PC'si Gibi Bİşey Çünkü Bu Bir Nevi Sunucu PC Diyebiliriz Tam Olarak Olmasa Değişik Bir Sistemle Kurulmuş Olsa Da Böyle Diyebiliriz Bu PC'ye..
Yani Bütün Ekran Kartları Girmeyecek Bu Kasanın İçine Hocam..

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
219
3090'lar Neredeyse Boşta Duruyor Sürekli Diyebiliriz Zaten Hocam Üstte De Belirttiğim Gibi O Yüzden Onları Çıkarmayı Düşünüyoruz 2. RTX 4090 Dururmu Bilemiyoruz Şuan Onu Tartışıyoruz Arkadaşlarla Acaba Bir Kaç Kişi Aynı Anda Aİ İle İş Yaptığında Sıkıntı Çıkartırmı Tek 4090 Diyoruz Yoksa Yedekte 1 3090 Ana Olarak Ta 1 4090 Mı kalsa Vsr Diye Tartışıyoruz Uzaktan Erişim PC'si Gibi Bİşey Çünkü Bu Bir Nevi Sunucu PC Diyebiliriz Tam Olarak Olmasa Değişik Bir Sistemle Kurulmuş Olsa Da Böyle Diyebiliriz Bu PC'ye..
Yani Bütün Ekran Kartları Girmeyecek Bu Kasanın İçine Hocam..
Tamam öyleyse, tekse de çiftse de yukarıda önerdiğim Lancool 3 ya da P500A-G500A kasalarından birini tercih edebilirsiniz. Hava akış kabiliyetleri çok iyi ve 5-5.5 K civarındalar (Lancool 3 de stok görünmüyor).

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri