Kasa çalışıyor Ekran gelmiyor Yardımınız lazım

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar dediğim gibi kasa çalışıyor. işlemcinin, ekran kartının ve power ın fanı çalışıyor. Ama ekrana görüntü gelmiyor çok araştırdım her şeyi denedim olmuyor. Laptobu bağladım ekranda veya kasa monitor arasında ki kabloda sorun yok. Power ın fanı biraz yavaş çalışıyodu kasayı açtım bi şey takılıyomuş gibi arada ses cıkarıyodu. Baktım üfledim geri taktım. Sonra kasa çalıştı ama ekran gelmedi günlerdir böyle.  bi çok şey denedim bios pilini çıkarıp takma, ramlari değiştirme vs . Lütfen yardım edin Sorun nerede sizce ? Bilgisayarcıya para vermek istemiyorum arıza nerdeyse onu internnetten alır takarım acil yardım ::(    ?????

InFlames

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
1
Ara sıra bendede oluyor ama benimkı hdmi kablosunu çıkarıp takınca düzeliyor senin bence monitörde sorun var bence hz mi uymuyor 

Yardımcı olduysam rep verirsen sevinirim

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
eğer kablolarda ve baglantı noktalarında problem yoksa muhtemelen karttadır. monitored sorun yoksa tabi. aklıma ilk gelen ekran kartı. bazen ekran değiştirme yapılıp bırakılıyor bende yaşadım onu ekranım yoktu başka ekran takında görüntüyü ona aktarıyodu. hatta bir ara da surround açmıştım ekranım boş görünüyodu diğer ekran asıl erkan olmuştu :D bunları monitor seçiminden halledebilirsin. laptopsa kısayolları zaten var. pc yi bir de extra tvye bağla rahat olursun eğer sorun böyle saçma birşeyse.

InFlames

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
1
Rurouni' Alıntı:
eğer kablolarda ve baglantı noktalarında problem yoksa muhtemelen karttadır. monitored sorun yoksa tabi. aklıma ilk gelen ekran kartı. bazen ekran değiştirme yapılıp bırakılıyor bende  yaşadım onu ekranım yoktu başka ekran takında görüntüyü ona aktarıyodu. hatta bir ara da surround açmıştım ekranım boş görünüyodu diğer ekran asıl erkan olmuştu :D bunları monitor seçiminden halledebilirsin. laptopsa kısayolları zaten var. pc yi bir de extra tvye bağla rahat olursun eğer sorun böyle saçma birşeyse.
Ama denedim diyor Laptop A takip bende düşündümde

KS

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar monitörde sorun yok laptoba bağladım çalışıyor. Powerın fanı yavaş çalışıyo sanki biraz onunla alakalı olabilir mi ? Biligsayarı ben bayadır kullanıyorum bis orun yoktu. Monitör parça falan değiştirmedim. Sorun kasada bi yerde :(

E

expert

Guest
ekran kartını çıkar anakart üzerinde ki on boarda tak dene

KS

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
ekran kartını çıkar anakart üzerinde ki on boarda tak dene

Ekran kartını cıkarmadım ama anakartın üzerinde ki yere bağladım monitörden gelen vidalı kabloyu ama yine görüntü gelmedi malesef

KS

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
ekran kartı çıkarmadan gelmez zaten

Tamam hocam denicem sonucunu yazarım. Ama öyle ekran kartina bi anda ne olmus olabilir ki ? Ben powerdan supheleniyorum yavaş calisiyo sanki powerin fanı yavas dönüyo onunla alakali olabilir mi ?

E

expert

Guest
Sistem bazen yapıyor böyle başıma geliyor ondan onboard da aç ekran gelirse açıldıktan sonra ekran kartı driverı kaldır pc yi kapat kartı tak başlat

KS

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Sistem bazen yapıyor böyle başıma geliyor ondan onboard da aç ekran gelirse açıldıktan sonra ekran kartı driverı kaldır pc yi kapat kartı tak başlat

Dediğini denedim kardeş ekran kartini söktüm onboarda taktim yine acilmadi. Ama farkettim ki powerin fani basta donmedi . İslemcinin fani deli gibi donuyor ama powerin ki basta donmedi sonra yavas yavas dönüyo sorun orada olur mu ? Ekran kartinda da sorun yok ne kaldi geriye

E

expert

Guest
İşlemciye bak ısınıyor mu

Ramlerle oyna baktın olmadı anakartı Sök dışarıda dene

azengin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de powerdan olduğu düşüncesindeyim. Geçen sene aynı sorunu ben de yaşadım. Kasaya elektrik geliyordu ancak pc kendini boot etmiyordu, bios'a bile girmiyordu. Kasa ve power fanları yavaş çalışıyordu. Ramleri, fanları vs söküp takınca arada çalışıyordu. Poweri değiştirdim, 1 senedir sorunsuz çalışıyor sistem. Bu arada bu olaydan önce en son bilgisayar ne şekilde kapanmıştı? Donma, kilitlenme gibi bir durum yaşamış mıydınız?

E

expert

Guest
Sorunu bulmak için aşama aşama gitmek lazım olabilir yani sorunu bulmak için denemek lazım

KS

mthnurhn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ekran geldi sonunda. Su an pc sorunsuz aciliyor ama powerin fani bazen dönmüyor döndüğünde de yavaş yavaş dönüyor. Bi sorun cikartirmi ?

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
temizlenmesi gerekiyordur ve yaglanması. anlıyorsanız açın bakım yapın yoksa yenisini de alabilirsiniz.

Tabi ki başkasına da bakım yaptırabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri