Kasa Elektrik Sorunu

MortalX1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Merhabalar Bilgisayarımı açınca görüntü gelmiyorsa az once bise farı ettim psu kablosunu takınca ve kasaya dokununca baya elektrik hissediliyor ekran kartınada dokununca baya elektrik elime temas ediyor fakat psu fişini çıkarınca gidiyor bu sorun nedir görüntü bundan dolayımı gelmiyor

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,970
Merhabalar Bilgisayarımı açınca görüntü gelmiyorsa az once bise farı ettim psu kablosunu takınca ve kasaya dokununca baya elektrik hissediliyor ekran kartınada dokununca baya elektrik elime temas ediyor fakat psu fişini çıkarınca gidiyor bu sorun nedir görüntü bundan dolayımı gelmiyor
Anlamadim daha aciklayici olurmusunuz?

KS

MortalX1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Anlamadim daha aciklayici olurmusunuz?
Hocam kasayı açınca yani güç verince ışıklar gidip gidip geliyor ve kasaya dokunduğumuz zaman elektrik hissediyorum ekimde ve baya elektrik oluyor ekran kartında bile dokununca hissediyorum ama psu kablosunu çıkarınca elektrik gidiyor ve bu arada bilgisayar görüntü vermiyor

kaanmeng17

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Hocam kasayı açınca yani güç verince ışıklar gidip gidip geliyor ve kasaya dokunduğumuz zaman elektrik hissediyorum ekimde ve baya elektrik oluyor ekran kartında bile dokununca hissediyorum ama psu kablosunu çıkarınca elektrik gidiyor ve bu arada bilgisayar görüntü vermiyor
Hocam bendede öyle oluyor ışıkları yanıp kapanıyor sonra tekrar yanıyor dimi?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,970
Kasayı tamamen prizden çıkar 10 15 saniyeliğine bilgisayarı açma tuşuna basılı tut sorunun çözülür

KS

MortalX1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
KS

MortalX1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Farklı bir prizde dene. Modumuzun dediği gibi bina eski ise topraklaması çok iyi olmayabilir. Belki topraklama yoktur bile, prizi söküp kontrol edin. Pcdeki elektriği boşaltıp tekrar denediğinizde de açılmıyorsa psuyu bir kontrol ettirebilirsin aldığın yere.
Merhaba hocam prizi değiştim kasadaki elektriklenme gitti fakat ekran kartının fanları dönmüyor acaba kısa devre falanmı yaptı

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
"Merhaba hocam prizi değiştim kasadaki elektriklenme gitti fakat ekran kartının fanları dönmüyor acaba kısa devre falanmı yaptı"
Hocam bunun bir çok sebebi olabilir bütün kartın iç ve dış kablolarini sök tak dene fanların toz durumu ne alemde sürücü durumun guncelmi vs dediğin gibi elektriksel de bir sıkıntı olmuş olabilir

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Bazı ekran kartları belli bir dereceye kadar fan açmaz. Böyle bir durum olup olmadığına bakın bir oyun vs açıp. Yoksa hala bilenşenler üzerinde birikmiş bir yük olabilir. Onu da aynı şekilde kasayı kapatıp, açma tuşuna basarak elektriği boşaltmayı deneyin. Fanların bozulması düşük ihtimal.

KS

MortalX1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
13
Hocam bunun bir çok sebebi olabilir bütün kartın iç ve dış kablolarini sök tak dene fanların toz durumu ne alemde sürücü durumun guncelmi vs dediğin gibi elektriksel de bir sıkıntı olmuş olabilir
Bazı ekran kartları belli bir dereceye kadar fan açmaz. Böyle bir durum olup olmadığına bakın bir oyun vs açıp. Yoksa hala bilenşenler üzerinde birikmiş bir yük olabilir. Onu da aynı şekilde kasayı kapatıp, açma tuşuna basarak elektriği boşaltmayı deneyin. Fanların bozulması düşük ihtimal.
Hocam Kasada Elektrik Vardı prizi değiştim kasadaki Elektrik gitti ama yine görüntü yok Önceden ekran kartının fanları yavaşça olsa dönüyordu şimdi hiç dönmüyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri