Kasa Fan Argb Ve Pwm Planı Doğru Mu?

malpts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba,
Anakartım Gigabyte X870 Aorus Elite. Üzerinde 3 adet ARGB portu ve 4 adet PWM (SYS_FAN) portu bulunuyor. Kasamda şu an toplam 7 adet fan var (Corsair RS120); ileride alta ekstradan 3 adet RS120 fan daha eklemeyi planlıyorum. Ayrıca sistemde ekran kartının (Sapphire Nitro+) ARGB kablosu da olacak.

1771159968103.webp

Fanlarımın yaklaşık 0.4a güç tükettiğini öğrendim. Anakartımda ARGB portu sınırlı olduğu için fanların ARGB kablolarını ayrı bir argb hub'a, PWM kablolarını ise doğrudan anakarta bağlamayı planladım.

1771159485681.webp

1771159506332.webp

Planım şu şekilde:
  • Kasam (apnx v1) şu an: 3 yan, 3 sıvı soğutma, 1 egzoz fanına sahip. İleride alta 3 fan daha gelecek.
  • Sıvı soğutma fanları: Daisy-chain ile CPU_FAN ve ARGB_V2_2 portuna.
  • Yan fanlar (3X): Daisy-chain ile SYS_FAN_1 portuna.
  • Alt fanlar (3X - ileride): Daisy-chain ile SYS_FAN_2 portuna.
  • Egzoz fanı: SYS_FAN_3 portuna.
  • Ekran kartı: Anakarttaki boşta kalan ARGB portuna.
PWM tarafında anakartın portları 2A desteklediği için 3 fanı tek porta bağlamakta sorun olmuyor.Ama ARGB kısmında kafam biraz karışık.

Thermalright'ın şu ARGB hub ürününü almayı düşünüyorum:
https://www.gaming.gen.tr/urun/5709...-controller-rev-a-3-pinli-argb-fan-coklayici/
[/URL]

Toplamda 10 fanı daisy chain yapıp 3+3+1+3 şeklinde yani ve bunların 4 ARGB kablosunu bu Hub'a bağlarsam anakart portuna zarar verir miyim? Anakart ARGB portu 3A (amper) verebiliyor, 10 fan ise toplamda 4A yapıyor. Bildiğim kadarıyla bu hub gücünü SATA üzerinden alıyor sanırsam bu sayede besler değil mi?

Planlamamda herhangi bir yanlış var mı? Bu işin duayeni değilim açıkçası ve pek bir şey bildiğim de söylenemez. İnternetde ufak bir araştırmayla böyle bir plan çizdim.

Teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri