ekran kartı sıcakligi 7575 derece neyin sıcaklığı*
İşlemci, ekran kartı???
Havalar bu şekilde ısınmadan durum nasıldı. Ekzoz fan ile kasadan dışarı atılan sıcak hava yüksek olması ormal bu şartlarda.
Kasanın ekzoz hava atışlarının yönünü, kasanın yönünü değiştirme imkanı varsa..... bir nebze işe yarayabilir.
Kasa marka ve model, işlemci nedir?
hocam benim fikrimde bu yönde biraz bu kasayla idare edeceğim ve ferah bir masa ile kasa alacağım tavsiyelerin için teşekkür ederimHmmm,... anladım.
işlemci i5 12400f işemci stok fanda mı yoksa kule tipi bir soğutucu eklediniz mi?
Bunu sormayı unutmuşum.
işlemci i5 12400f için sıvı soğutma gereksiz olacaktır. Nereden baksanın 3000 Tl lerden başlıyor. Bunun yerine bir miktar ekleme biriktirme ile, ileride imkanlar dahilinde kasayı değiştirmeniz. Bence daha olumlu olacaktır.
Yükleniyor…
www.e-vektron.com
Şu anki durumda, neler yapılabilir bir düşünelim.
(kasanın arka tarafınin duvarla arasinda çok az mesafe var)
Önce bunu halletmeye çalışın. Az mesafade sıcak hava duvara çarpıyor, bradan yöndeğiştirip dağılıyor olmalı...
Kasa üst bölüme bir ekzoz fan eleseniz desem. Önden hava girişi biraz artacak Bu sefer dışarı atılan sıcak havanın atımı paylaşılacak, Ekzoz dan daha az yğun biraz daha düşük sıcaklık olacaktı. Yalnız, üst kısma taktığınız fanın atımı nedeniyel buradan da sıcak hava çıkışı olacak.
350- 400 TL lerde bir fan masrafı çıkaracak.
Şöyle bir bir buçuk ay şu anki haliyle devam edebilirseniz; Daha soğuk havalarda da bir rahatsızlık vermiyorsa bence böyle devam edebilirsiniz.
''Bunun yerine bir miktar ekleme biriktirme ile, ileride imkanlar dahilinde kasayı değiştirmeniz. Bence daha olumlu olacaktır.''
Bu seçenek bana daha olumlu ve faydalı geliyor.
rx6700xt ye sahibim ve kasa 75 derecelere çıktığında rahatsız edici bir sıcaklık yaratıyor. masam da kapının yanında olduğundan odaya biri girdiğinde o sıcaklık yüze vuruyor sıvı soğutmayla halledilebilir mi?
yeterli hava aralığı derken nasil yaaniACABA diyorum 2500 ile 25000 tl arasındaki kasalarda fark yokmu fiyatlar marka ve model ilemi belirleniyor hazır kasalarda firma hazırlarken kendini riske atmaz heralde misal powersuplly bir sürü model var o olmaz bu bulmaz diye bir sürü fikir var eğer ucuzlarını tercih edilebiliyorsa neden şikayet ediliyor anlamadım sözüm bütçesi yetmeuyenlere değil bile ve isteyerek seçenlere
üstat kasan yeterli hava aralıklara sahip değilse sanayi tipi havalandırma taksanda yetmez
bile isteye seçme konusunda ben sistemi alırken kasaya dikkat etmedim çok acelem olduğu için değişturemedim kasayı değiştirmek için gereken para önemli değil değiştiririm.Sorunhn kasa da mı kasanjn bulundugu yerde mi yoksa benim parçalarda mi onu sordum varsa tavisyeniz seve seve okur denerimACABA diyorum 2500 ile 25000 tl arasındaki kasalarda fark yokmu fiyatlar marka ve model ilemi belirleniyor hazır kasalarda firma hazırlarken kendini riske atmaz heralde misal powersuplly bir sürü model var o olmaz bu bulmaz diye bir sürü fikir var eğer ucuzlarını tercih edilebiliyorsa neden şikayet ediliyor anlamadım sözüm bütçesi yetmeuyenlere değil bile ve isteyerek seçenlere
üstat kasan yeterli hava aralıklara sahip değilse sanayi tipi havalandırma taksanda yetmez
verdiği sıcaklığın büyük ihtimalle yan ve arka taraflarında çok fazla yer olmamasından kaynaklı galiba çünkü yüze sıcaklık vuran yer kasanın arka tarafı ve arka tarafında da direkt duvar var o hava da çok fazla dagilmadigi için gereğinnden fazla ısınıyor kasa ise hem görünüş hem de havalandırma açısından güzel bir kasa değil bunun farkındayım.Hmmm,... anladım.
işlemci i5 12400f işemci stok fanda mı yoksa kule tipi bir soğutucu eklediniz mi?
Bunu sormayı unutmuşum.
işlemci i5 12400f için sıvı soğutma gereksiz olacaktır. Nereden baksanın 3000 Tl lerden başlıyor. Bunun yerine bir miktar ekleme biriktirme ile, ileride imkanlar dahilinde kasayı değiştirmeniz. Bence daha olumlu olacaktır.
Yükleniyor…
www.e-vektron.com
Önce bunu halletmeye çalışın. Az mesafade sıcak hava duvara çarpıyor, bradan yöndeğiştirip dağılıyor olmalı...
Kasa üst bölüme bir ekzoz fan eleseniz desem. Önden hava girişi biraz artacak Bu sefer dışarı atılan sıcak havanın atımı paylaşılacak, Ekzoz dan daha az yğun biraz daha düşük sıcaklık olacaktı. Yalnız, üst kısma taktığınız fanın atımı nedeniyel buradan da sıcak hava çıkışı olacak.
Şöyle bir bir buçuk ay şu anki haliyle devam edebilirseniz; Daha soğuk havalarda da bir rahatsızlık vermiyorsa bence böyle devam edebilirsiniz.
''Bunun yerine bir miktar ekleme biriktirme ile, ileride imkanlar dahilinde kasayı değiştirmeniz. Bence daha olumlu olacaktır.''
önerilerin için teşekkür ederim Solaris. kasa satın aldığım zaman tekrardan bir konu açar ve kasa için tavsiyelerinizi merakla beklerim.Hmmm,... anladım.
Bunu sormayı unutmuşum.
Yükleniyor…
www.e-vektron.com
kasanın parası çok dert değil hocam hallederizmese7z bazı kasalar var stock donanımla çalışır extra yük bindiğinde taşıyamaz kasada eğilme olur donanım kasar bazende hasar verir birde hava akış mühendisliği var bu tip kasalar donanımı güvenli tutmanın yanıda mümkün olduğunca en iyi hava sirkülasyonu sağlar ne kadar para o kadar köfte misali
sıvı soğutmaya kalmadan kasa bile sorunu çözebilir iyi havalandırması olan ve iyi bir kule tipi sorunu çözer sıvı soğutma lüks olur 12400f o kadar ısınmasa gerekkasanın parası çok dert değil hocam hallederiz
hocam benim koyduğum yer çok sıkıntılı yanları kapalı arka tarafta hava verecek boşluk yok sadece ön taraf ilk önce bir masa sonrasinda ise güzel bir kasayla sorunu hallederim bencesıvı soğutmaya kalmadan kasa bile sorunu çözebilir iyi havalandırması olan ve iyi bir kule tipi sorunu çözer sıvı soğutma lüks olur 12400f o kadar ısınmasa gerek