60.000 TL ve üstü Kasa Topluyorum (İşlemciyi Aldım 9950X3D)

reload58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
9950x3d
Ekran Kartı
4070Ti
Selamlar,

İşlemcide karar kıldım ve aldım. Başlıkta belirttiğim gibi 9950x3d işlemciyi tercih ettim ve dün siparişini verdim. Eksik parçalarım şunlar;

1- Anakart
2- Ram
3- Kasa

Mevcut psu gücüm 750w, mevcut ekran kartım 4070Ti. Sanırım psu yeterli olacaktır, yenisini almaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Haricinde diğer kalan parçaların tamamı yeni (Monitör, klavye, mouse, kulaklık vs.) Sadece kasa içini upgrade etmek istiyorum. Önerilerinize açığım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
İşlemci 9950x3d
Bunun için soğutucu durumu nasıl* Elde mevcut parça var sanıyorum???

1- Anakart
2- Ram
3- Kasa

Kasa
Kasa için elde kalan bütçe, ayırabilmeyi düşündüğünüz bütçe önemli olacak.
Anakart + RAM seçimi kesinleşsin. RAM için tek modül 16Gb veya çift modül 16x2 fiyata ciddi etki edecektir
Bunlar netleştikten sonra elde kalan bütçe ile bakmak daha tutarlı olacaktır.
Kasa daha çok beğeni ve tercih meselesi olduğu için özellikle sizin araştırıp göz atmanızda fayda var.
Ösellikle ne tür bir model. Akvaryum tipi show türü kasa mı, yoksa klasik stil orta kule tipi olanlar mı..
Buna karar vermeye çalışırsınız.

KS

reload58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci 9950x3d
Bunun için soğutucu durumu nasıl* Elde mevcut parça var sanıyorum???

1- Anakart
2- Ram
3- Kasa

Kasa
Kasa için elde kalan bütçe, ayırabilmeyi düşündüğünüz bütçe önemli olacak.
Anakart + RAM seçimi kesinleşsin. RAM için tek modül 16Gb veya çift modül 16x2 fiyata ciddi etki edecektir
Bunlar netleştikten sonra elde kalan bütçe ile bakmak daha tutarlı olacaktır.
Kasa daha çok beğeni ve tercih meselesi olduğu için özellikle sizin araştırıp göz atmanızda fayda var.
Ösellikle ne tür bir model. Akvaryum tipi show türü kasa mı, yoksa klasik stil orta kule tipi olanlar mı..
Buna karar vermeye çalışırsınız.
Bütçeye sınırsız diyebiliriz hocam. Hem işim hem de kendimce kullanımlarım olduğu için bütçeyi çok düşünmeden hareket etmek istiyorum. Sonuçta bu işten para kazanıyorum. Hem homeoffice çalışıyorum hem oyun-emulator-mini bot, vmware vs. alanlarında kullanımım fazlaca var.

Mevcut soğutucum: CORSAIR CPU COOLER CW-9060070-WW H150i ELT Capellix XT
Mevcut işlemci: 5900X

RAM'leri 2x32 veya 2x48 olarak düşünüyorum.

Kasa olarak da masamdan fotoğraf göndereyim. Görselliği güzel olanlar tercihim diyebilirim.
1771787269843.png

ÖrümcekAdam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Selamlar,

İşlemcide karar kıldım ve aldım. Başlıkta belirttiğim gibi 9950x3d işlemciyi tercih ettim ve dün siparişini verdim. Eksik parçalarım şunlar;

1- Anakart
2- Ram
3- Kasa

Mevcut psu gücüm 750w, mevcut ekran kartım 4070Ti. Sanırım psu yeterli olacaktır, yenisini almaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Haricinde diğer kalan parçaların tamamı yeni (Monitör, klavye, mouse, kulaklık vs.) Sadece kasa içini upgrade etmek istiyorum. Önerilerinize açığım.
Kasa İçin Buraya Bakınız
HYTE: Custom PC Cases | HYTE https://share.google/99c50tc31BR2POsBz
Anakart Olarak
Pahalı Modeller Ama İyiler
ASRock X870E Taichi
MSI MEG X870E GODLIKEHYTE
ASUS ROG Crosshair X870E Hero
Bunlara Yönelin
G.Skill Trident Z5 Neo RGB (AMD EXPO)

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar