Kasa Ve CPU Fanlari Hizlanmiyor

taylanusl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dün yeni sistem almıştım, kurdum. Spider man gibi AAA oyunda bile kasa fanları, CPU fanı hiç hızlanmıyor. Yani sistemi açtığım ilk hali gibi çalışmaya devam ediyor. Oyunlarda, yüke binince böyle biraz daha gürültülü ve fanların hızlı döndüğü şekilde çalışması lazım değil mi ? İşlemci 90+ derecelerde geziyor oyunlarda. Yeni aldığım için hiçbir ayar yapmadım. Yardımcı olur musunuz ? ( Sistemim: 9060 XT 16GB - 7500F - Cougar mx220 650w kasa )
Allah aşkına yardımcı olun kafayı yiyeceğim

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Günaydin.Anakartinin modeli nedir ? Kendin mi toplayip kurdun PC yi ?

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
FAN larin Anakarta mi takili yoksa HUB ? Bios da Smart fan controll acikmi bir bak. Hwmonitor adli Programi kur ac bir buraya degerleri aktar.

KS

taylanusl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
FAN larin Anakarta mi takili yoksa HUB ? Bios da Smart fan controll acikmi bir bak. Hwmonitor adli Programi kur ac bir buraya degerleri aktar.
hocam uzun süredir laptop kullanicisiydim, fanlar anakarta mı bağlı bilmiyorum. vatandaki çalışan hemen kurdu. yarım saatten evde olmus olacağım o zaman bi bakayım ama nereye bakacağımı bile bilmiyorum açıkçası

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
ok evde olunca PC nin ic görüntüsünün ve arka yan Resimlerini cek bir yükle buraya istersen.Olmazsa FANCONTROLL adli Program ile bakabiliriz. FANLARINI görüp kalibre edebilecekmi.

KS

taylanusl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
WhatsApp Image 2026-01-14 at 11.24.22.jpeg

beymen hocam doğru mu çektim bilmiyorum ama

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-14 at 11.24.23.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-14 at 11.24.23.jpeg
    151.8 KB · Görüntüleme: 17

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
No: 1 CPU islemci FAN girisi.

No: 2 ve 3 PWM kasada bulunan FANLAR icin vs

islemcinin üstündeki Sogutucu nedir bilmiyorum ama. onun yerine mesela Thermalright Phantom Spirit 120 yada Artic Freezer 36 sogutucu alip takmani öneririm.

PC nin arka kapagini acip orayida ceksen kablo baglantilarina bir baksak arti HUB kullanmislarmi FANLAR icin. ama gösterdigim noktalara bir bak. Fancontrol adli Programi indir kur, sonra Program bagli bulunan Fanlarini kontroll edip önce bir kalibre ediyor. oradan en azindan öncelikle ne takili degil bakabiliriz.

Biosu resetle ayrica.. yeni versionu var ise onu yükle. arti HWMonitor adli programi indirip ISI derecesine FANlarin hangi hizda calistigini görebiliriz. Düzgün takmislar ise.. Kasandan ayrica kac adet FAN var.. öne 120 lik 3 adet yada iki adet arkaya 140 lik FAN öneririm.. en basiti Kasaya göre büyüklük degisiyor tabi..

KS

taylanusl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
No: 1 CPU islemci FAN girisi.

No: 2 ve 3 PWM kasada bulunan FANLAR icin vs

islemcinin üstündeki Sogutucu nedir bilmiyorum ama. onun yerine mesela Thermalright Phantom Spirit 120 yada Artic Freezer 36 sogutucu alip takmani öneririm.

PC nin arka kapagini acip orayida ceksen kablo baglantilarina bir baksak arti HUB kullanmislarmi FANLAR icin. ama gösterdigim noktalara bir bak. Fancontrol adli Programi indir kur, sonra Program bagli bulunan Fanlarini kontroll edip önce bir kalibre ediyor. oradan en azindan öncelikle ne takili degil bakabiliriz.

Biosu resetle ayrica.. yeni versionu var ise onu yükle. arti HWMonitor adli programi indirip ISI derecesine FANlarin hangi hizda calistigini görebiliriz. Düzgün takmislar ise.. Kasandan ayrica kac adet FAN var.. öne 120 lik 3 adet yada iki adet arkaya 140 lik FAN öneririm.. en basiti Kasaya göre büyüklük degisiyor tabi..
hocam sorunum fandaymış. kule tipi bile olmayan kötü bir fanmış. deepcool ak400 kule tipi soğutucu alınca 60 derecelere düştü işlemci sıcaklığı oyunlarda. AAA spiderman oyununda bile 68 70 derecelerde yüksek ayarda. teşekkür ederim ilginize ama

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
hocam sorunum fandaymış. kule tipi bile olmayan kötü bir fanmış. deepcool ak400 kule tipi soğutucu alınca 60 derecelere düştü işlemci sıcaklığı oyunlarda. AAA spiderman oyununda bile 68 70 derecelerde yüksek ayarda. teşekkür ederim ilginize ama
Cözdügüne sevindim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri