Kasa ve psu önerisi ?

Mustafak4100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar kısıtlı bir bütçem var ve kasa ve psu almam lazım görselde eklediğim rampage kasalar nasıl sizce alınırmı
Sistemim ;
1660 super 6 gb
İ3 10105f işlemci
8x2=16 3200 mhz ram
B460 m-a pro anakart
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler teşekkür ederim ☺️

Ekli dosyalar

• 081C5C3B-A1D2-4B63-A593-43CBAB4779CC.png
    081C5C3B-A1D2-4B63-A593-43CBAB4779CC.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 16

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
İlk kasa daha havadar. Kasanın önünde mash var, yani hava geçiren bol delikli kasalar sistem sıcaklıklarında ekstra bir avantaj sağlar. Ama kasaların içinde takılı halde gelen PSU'lar konusunda çok büyük bir güven verdiği söylenemez. Bir süre idare edecektir ama donanım güvenliği için her zaman daha kaliteli bir PSU'ya geçilmesi öneriliyor.

KS

Mustafak4100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk kasa daha havadar. Kasanın önünde mash var, yani hava geçiren bol delikli kasalar sistem sıcaklıklarında ekstra bir avantaj sağlar. Ama kasaların içinde takılı halde gelen PSU'lar konusunda çok büyük bir güven verdiği söylenemez. Bir süre idare edecektir ama donanım güvenliği için her zaman daha kaliteli bir PSU'ya geçilmesi öneriliyor.
Sizce kasayı alsam bi 8-9 ay kullanıp sonra kasa olduğu gibi dursa sadece içindeki psu’yu değişsem fsp gibi kalite bir marka ile beni götürürmü bir süre ?

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Sizce kasayı alsam bi 8-9 ay kullanıp sonra kasa olduğu gibi dursa sadece içindeki psu’yu değişsem fsp gibi kalite bir marka ile beni götürürmü bir süre ?
Neden olmasın? Belki bu haliyle bile yıllarca götürür. Ama elektrik her an değişkenlik gösteren bir durum. Elektrik kesintileri, akım dengesizlikleri vs. derken her PSU risk içerisinde. O nedenle PSU ne kadar kaliteli olursa riski de o kadar azaltmış oluyorsun sadece. Ayrıca kasanı da sadece kasanı tekli ara akım korumalı priz bağlayarak güzel bir ek önlem almış olursun.

KS

Mustafak4100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Neden olmasın? Belki bu haliyle bile yıllarca götürür. Ama elektrik her an değişkenlik gösteren bir durum. Elektrik kesintileri, akım dengesizlikleri vs. derken her PSU risk içerisinde. O nedenle PSU ne kadar kaliteli olursa riski de o kadar azaltmış oluyorsun sadece. Ayrıca kasanı da sadece kasanı tekli ara akım korumalı priz bağlayarak güzel bir ek önlem almış olursun.
Bana başka önerileriniz olurmu bu konu hakkında hiç bilgim yok ilk defa bilgisayar toplayacağım

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ben de genel anlamda bilgi sahibiyim. Model o kadar çok var ki piyasada. Herkesin de deneyimi fakrlı oluyor. Ben Asus Gt301 kullanıyorum ve çok da memnunum ama PSU dahil bir kasa değil ve son zamanlarda fiyatı da çok arttı.

KS

Mustafak4100

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de genel anlamda bilgi sahibiyim. Model o kadar çok var ki piyasada. Herkesin de deneyimi fakrlı oluyor. Ben Asus Gt301 kullanıyorum ve çok da memnunum ama PSU dahil bir kasa değil ve son zamanlarda fiyatı da çok arttı.
Mesela kasa olarak ne alsam iyi olur sizce 1500 tl bütçe ile

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Paylaştığın Rampage gibi kasalar harici PSU dahil çok da farklı ve çok daha kaliteli kasalar yok zaten. Hepsi birbirine benziyor. Dediğim gibi önemli olan mash yapısı olmalı ve en azından 80+ bir PSU'ya sahip olması.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri