Kasadaki Power Supply'ı Kullanan Var Mı ?

bora06safak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Corsair 4000X kasa çok hoşuma gidiyor gerek kontrolcüsü olması gerek 4 tane ARGB fanla gelmesi (Sitede 3 yazıyor fakat yorumlarda egzoz fanı da ARGB olarak geliyor) beni cezbetti. Kasanın boş hali 2700-2800 gibi bir fiyata bulunurken sinerji.gen.tr'de Corsair CX750F RGB Power Supply ile 4000 TL olduğunu gördüm. Modüler olması hoş ama hem 80+ Bronze sertifikalı hem de internette Coil Whine denilen kronik sorunu olduğunu öğrendim. Ürünü alsam mı almasam mı kararsızım. Kullanan deneyimleyen varsa foruma bekliyorum.

Link: https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...d-glass-rgb-usb-30-atx-mid-tower-kasa-p-39024

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
PSU ihtiyacın varsa değerlendirilebilir. Kronik CW sesi olduğunu ben de okumuştum bir yerlerde. Ancak 1300 TL'ye o PSU'dan daha iyi PSU denk getirilebilir mi bilemiyorum. 1300 TL olarak değerlendirince fena değil gibi.

KS

bora06safak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şu anda R5 5600 3060'lı sistemi CM Masterbox 5T kasa ile G750M 80+Bronz PSU kullanıyorum. Elimde çıkma i5 4600 anakart ram mevcut. Eski kasa PSUyu orada kullanıp yeni kasa ve PSU'ya geçirmek istiyorum sistemi. Şu anki kasa ve PSU hemen hemen 7 yıllık. Ondan Coil Whine ve sertifika var mı diye sorayım dedim. Bu kasanın yanında ek PSU da önerebilirsiniz.

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
375
kasa güzelmiş ama sanırım bu kasanın birde beyaz ve önü mesş olanı var diye aklımda kalmıs oda değerlendirilebilir bence

KS

bora06safak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
kasa güzelmiş ama sanırım bu kasanın birde beyaz ve önü mesş olanı var diye aklımda kalmıs oda değerlendirilebilir bence
Siyah kullanmayı tercih ederim. Destekten istersen Mesh paneli de gönderiyorlarmış sanırsam. Ama PSU için hala kararsızım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,221
Tek kasa alıp PSU ayrı almak isterseniz birlikte olduğu fiyat farkına göre daha fazla bütçe gerekir. Burada PSU için 1200-1300TL fark oluyorsa aynı kalitede ürünü bu fiyata alamazsınız.

KS

bora06safak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tek kasa alıp PSU ayrı almak isterseniz birlikte olduğu fiyat farkına göre daha fazla bütçe gerekir. Burada PSU için 1200-1300TL fark oluyorsa aynı kalitede ürünü bu fiyata alamazsınız.
Tam da demek istediğimi anlatmışsın hocam. Benim çekindiğim konu ise Coil Whine olayı. Forumda kullanan vardır umarım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,221
Tam da demek istediğimi anlatmışsın hocam. Benim çekindiğim konu ise Coil Whine olayı. Forumda kullanan vardır umarım.
Kasayı kullanan vardı hatta geçenlerde mesh panel ile ilgili konular açıldı ama PSU olarak kasanın ürününü mü kullanıyorlar bilemiyorum.

K0z

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Kasa ve PSU yu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bir problem yaşamadım, şu an 6600xt ekran kartı ve 3800x işlemci takılı cw biraz şans işi, olmaz demiyorum ama çok gürültülü değil.
Kasa çok güzel ve şık ama üst panele 280mm radyatör takınca takacağın ram maksimum 40mm olması gerekiyor yoksa sağ fan ramlere sürtüyor. :)

Gayet kaliteli bileşenler, ekran kartı ve işlemcin üst seviye değilse (yüksek güç tüketen) psu gayet yeterli olacaktır.

KS

bora06safak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba,
Kasa ve PSU yu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bir problem yaşamadım, şu an 6600xt ekran kartı ve 3800x işlemci takılı cw biraz şans işi, olmaz demiyorum ama çok gürültülü değil.
Kasa çok güzel ve şık ama üst panele 280mm radyatör takınca takacağın ram maksimum 40mm olması gerekiyor yoksa sağ fan ramlere sürtüyor. :)

Gayet kaliteli bileşenler, ekran kartı ve işlemcin üst seviye değilse (yüksek güç tüketen) psu gayet yeterli olacaktır.
Sistem foto gelir mi hocam ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri