Kasadan Gelen Cızırtı Sesi?

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Arkadaşlar Selam,

Sorunum cidden çok garip oyun oynarken klavyeden Windows tuşuna basınca kulaklıkta bir cızırtı geliyor hep yapıyor kulaklığı çıkarttım bide ne gördüm kasadanda aynı ses geliyor aşırı yüksek bir cızırtı sesi geri oyuna dönünce bu cızırtı sesini kesiyor.

Nedeni nedir bilen varmı? Farklı bir programa gecincede aynısı devam ediyor ama oyuna dönünce ses kesiliyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Arkadaşlar sorunum cidden çok garip oyun oynarken klavyeden Windows tuşuna basınca kulaklıkta bir cızırtı geliyor hep yapıyor kulaklığı çıkarttım bide ne gördüm kasadanda aynı ses geliyor aşırı yüksek bir cızırtı sesi geri oyuna dönünce bu cızırtı sesini kesiyor nedeni nedir bilen varmı? Farklı bir programa gecincede aynısı devam ediyor ama oyuna dönünce ses kesiliyor.
Fanlarından biri düşük devirde ses yapıyor, oyun açınca rpm arttığından ses kesiliyor olabilir.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Fanlarından biri düşük devirde ses yapıyor, oyun açınca rpm arttığından ses kesiliyor olabilir.
Hocam ekran kartından geliyor videoya aldım istersen bir bak oyundayken AMD software açınca gene aynısını yaptı fakat kapayıp tekrar oyuna dönünce düzeldi

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hocam ekran kartından geliyor videoya aldım istersen bir bak oyundayken AMD software açınca gene aynısını yaptı fakat kapayıp tekrar oyuna dönünce düzeldi
Normalde bu tür ses durumları ekran kartı yüke binince olur. Bobinlerden geçen yüksek akım cızırtı gibi seslere sebep olabilir, buna coil whine denir. Ama sizde oyundan çıkınca sizde ses gelmesi garibime gitt.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Normalde bu tür ses durumları ekran kartı yüke binince olur. Bobinlerden geçen yüksek akım cızırtı gibi seslere sebep olabilir, buna coil whine denir. Ama sizde oyundan çıkınca sizde ses gelmesi garibime gitt.
Oyundan çıkmadan hocam oyun arkada kısayol tuşuna basıp software açtım ve aynısını yaptı

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Peki

Manuel boşta iken fan hızını arttırıp sesin kesilip kesilmeyeceğini gözlemlermisin? Fandan olup olmadığını anlarız. Zararı olacak bir ses değil gibi ama nedenini bulamadım. Bir tür cw gibi.
Tamam

Manuel boşta iken fan hızını arttırıp sesin kesilip kesilmeyeceğini gözlemlermisin? Fandan olup olmadığını anlarız. Zararı olacak bir ses değil gibi ama nedenini bulamadım. Bir tür cw gibi.
Hocam bostayken fan hızını 60a aldım fakat attığım videodaki sesten çok farklı bir ses geldi tiz gibi bir ses

Son düzenleme:
KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Sesi atarsanız bakabilirim yine, ilginç.
Şuan evde deilim hocam ve şöyle birşey denedim hdmı kablosunu ekran kartından çıkardım bide ne görim ses kesili verdi benim düşüncem ekran kartı yüke binince cızırtıyi kesiyor ve gene fanlar dönmüyor yani ses fanlar da deil bobin sesi olablirmi?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Şuan evde deilim hocam ve şöyle birşey denedim hdmı kablosunu ekran kartından çıkardım bide ne görim ses kesili verdi benim düşüncem ekran kartı yüke binince cızırtıyi kesiyor ve gene fanlar dönmüyor yani ses fanlar da deil bobin sesi olablirmi?
Fanlarla ilgili değil gibi evet, bobinlerden gibi. Ama bugüne kadar gördüklerimin tam tersi olması garibime gidiyor. Eğer sizi rahatsız ediyorsa değistirebilirsiniz, zaten ses boşta geldiğinden teknik servisin de çok rahat tespit edebileceği bir ses, ses yok deyip geri vermezler herhalde.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Fanlarla ilgili değil gibi evet, bobinlerden gibi. Ama bugüne kadar gördüklerimin tam tersi olması garibime gidiyor. Eğer sizi rahatsız ediyorsa değistirebilirsiniz, zaten ses boşta geldiğinden teknik servisin de çok rahat tespit edebileceği bir ses, ses yok deyip geri vermezler herhalde.
Bostayken ses yok hocam bir arkadaş dediğine göre oyun içi ayarların yüksekteyse ve fps düşükse Windows tuşuna basınca masaüstünede belkide 5000 fps alıyorsun ikisi bobinleri zorluyor dedi dedi

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Bostayken ses yok hocam bir arkadaş dediğine göre oyun içi ayarların yüksekteyse ve fps düşükse Windows tuşuna basınca masaüstünede belkide 5000 fps alıyorsun ikisi bobinleri zorluyor dedi dedi
Ses boşta iken var dediydiniz, yükte cw olur zaten o normal, arkadaşınız da aşağı yukarı haklı bir yorum yapmış.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Ses boşta iken var dediydiniz, yükte cw olur zaten o normal, arkadaşınız da aşağı yukarı haklı bir yorum yapmış.
Hayır hocam oyun açık sadece Windows tuşuna basiyorum sol alt kısımda uygulamalar açılıyor oyun arkada açık ozaman ses geliyor ama fanlar dönmüyor ve geri oyuna dönünce ses kesiliyor fanlar hayla dönmüyor ama fanlar la ilgili değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri