Kasanin fan hizini ayarlama

Rtx3060Ti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
44
Hocam benim kasanın kasanın yanlarından vuuuuu diye ses geliyo ama baya sogutuyo dışarı bile vuruyor soguklugu
Soğutma bakımından sorun yok azalıp çoğalan bir fan sesi oluşuyor. O yüzden ben böyle çözebildim. Sıvı soğutma sonrasında işlemciden tam olarak faydalanıcam.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
fan hızlarını biostan yapabilirsin. fan speed kısmında cha fan ve cpu fan olmak üzere iki kısım olması lazım, pwm veya dc diye iki ayar var, deneyerek kendin yapabilirsin. benim kasamda da fan kontrolü yok, fakat biostan kaç derecede fanların ne kadar voltaj alacağını ayarladım, şuan sessiz çalışıyor ama oyunlara girince 50 derecede bir kademe, 60 derecede bir kademe ve 70 derecede bir kademe olmak üzere 3 fan hızı ayarladım.

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Arkadaşlar kasa cooler master td 500 fanları çok ses çıkartıyor daha yeni kurdum pc yi bilmiyorum ama sanırsam fanların devri yüksekte bunu nasıl ayarlayabilirim
hocam ne kullanıyorsunuz çok vakıf olamadım. örneğin ben asus kullanıyorum armoury crate vasıtasıyla fan hızımı ayarlayabiliyorum tamamen sizin ki gibi fanlarım adeta motor gibi ses çıkarıyordu ancak fan hızını turbo veya standarta alınca sessiz süpürge makinesine dönüştü. Tabi ben bunu arayüzden hallediyorum bios kısmı da var ancak kafa karıştırıcı otomatikte bırakmak daha sağlıklı genelde belli sıcaklıklara göre hızlanıyor

fan hızlarını biostan yapabilirsin. fan speed kısmında cha fan ve cpu fan olmak üzere iki kısım olması lazım, pwm veya dc diye iki ayar var, deneyerek kendin yapabilirsin. benim kasamda da fan kontrolü yok, fakat biostan kaç derecede fanların ne kadar voltaj alacağını ayarladım, şuan sessiz çalışıyor ama oyunlara girince 50 derecede bir kademe, 60 derecede bir kademe ve 70 derecede bir kademe olmak üzere 3 fan hızı ayarladım.
merakımdan soruyorum, fanın biosta ki ayarları tam olarak neye göre nasıl ayarladınız? kaç dereceye neye ayarladınız detay verir misiniz?

Ekli dosyalar

• 1672561443998.png
    1672561443998.png
    451 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri