Kasanın Içini Açıp Kontrol Etmem Donanımlara Zarar Verir Mi?

adilardadogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar ben rtx 4060 kullanıyorum çift fanlı. bazen kasanın fişlerini çekip yan yatırıyorum ve ekran kartımda oynama var mı vs kontrol ediyorum eğilme durumuna karşı. kasanın camını açmışken diğer donanımlara da bakıyorum yerlerindeler mi diye. herhangi bir çıkma vs olmuş mu diye. ekran kartıma, ramlerime ve stok soğutucumun üzerine hafif bir baskı uyguluyorum çıkma durumuna karşın. bu bileşenlerime herhangi bir zarar verir mi?

msi rtx 4060
amd r5 5500
b450m-a pro max ii

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
PSU güç kablosunu, diğer bağlantıları çıkarıyorsunuz değil mi?

İşlem başlamadan önce vücudunuzdaki statik elektriği boşaltma ısrarla önerilenler arasındadır. Ayrıca mümkün olduğu takdirde kasanın halı, vs sentetik bir yüzeyde olmaması da önerilenler arasında.

Oynama, gevşeme için sık sık kontrole gerek yok. Zaten bağlantılar bir tür tırnaklı klips ile sıkı şekilde yerine oturmuş durumdadır. (İlk parça birleştirme ve kablo bağlantılarında dikkat edildiyse). İç temizlik yaptığınız zamanlarda kontrolün yeterli olacağını düşünüyorum.

Stok soğutucunun anakart bağlantısı, vidalamalara bakın.
RAM kendi özel oturtma klipsleri var. Sert ve güçlüdürler. Ekran kartı da aynı şekilde. PSU kablo girişleri de sert güçlü tırnaksı klipslere sahiptir.

3pin 4 pin fan anakart bağlantıları zaten yerinden çıkarmak için herkül gücü gerektiriyor.

KS

adilardadogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

İşlem başlamadan önce vücudunuzdaki statik elektriği boşaltma ısrarla önerilenler arasındadır. Ayrıca mümkün olduğu takdirde kasanın halı, vs sentetik bir yüzeyde olmaması da önerilenler arasında.

Oynama, gevşeme için sık sık kontrole gerek yok. Zaten bağlantılar bir tür tırnaklı klips ile sıkı şekilde yerine oturmuş durumdadır. (İlk parça birleştirme ve kablo bağlantılarında dikkat edildiyse). İç temizlik yaptığınız zamanlarda kontrolün yeterli olacağını düşünüyorum.

RAM kendi özel oturtma klipsleri var. Sert ve güçlüdürler. Ekran kartı da aynı şekilde. PSU kablo girişleri de sert güçlü tırnaksı klipslere sahiptir.

3pin 4 pin fan anakart bağlantıları zaten yerinden çıkarmak için herkül gücü gerektiriyor.
psu güç kablosunu hdmi kablosunu ve usb kablolarını çıkarıp işleme başlıyorum ki işlemden kastım çok zorlamak değil hafif baskı yapıp yerıne oturtmak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
Yani,.. bazı bağlantılarda göz ucu ile bile farkedersiniz zaten herhangi bir gevşemeyi. Kolay kolay, kasa, fan titreşiminde dahi gevşemeyeceklerdir. Hafif baskı da zarar vermeyecektir, Duruma göre bakarsınız artık...

sfky9842

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18

ilk 2 madde biraz daha açar mısın hocam örnek ben geçen halı üzerinde işlemciye soğutucu taktım :)

KS

adilardadogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani,.. bazı bağlantılarda göz ucu ile bile farkedersiniz zaten herhangi bir gevşemeyi. Kolay kolay, kasa, fan titreşiminde dahi gevşemeyeceklerdir. Hafif baskı da zarar vermeyecektir, Duruma göre bakarsınız artık...
anladım hocam teşekkür ederim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
502
''ilk 2 madde biraz daha açar mısın hocam örnek ben geçen halı üzerinde işlemciye soğutucu taktım :)''

Anakart üzerindeki hassas parçalara karşı oluşabilcek olumsuz etkiilenmeleri en aza indirme açısından genel olarak yapılan tavsiyeler. Çoğu yerde rastlamışsınızdır.

Bunu yapmadınız mutlaka ve mutlaka sorunla karşılaşacaksınız anlamına gelmeyecektir elbette. Fakat sorun yaşayanlar da olmamış değildir. Amaç olarak riskleri en aza indirmek olarak bakabilirsiniz

Statik elektrik atımları

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri