KASMA, RESET ATMA VB. DURUMLAR

legendkiller

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam, öncelikle bu kasma vs. sıkıntıları başladı sonra reset atma , kapanma... şimdi ise canıma tak etti konu açayım dedim :D
Genellikle csgo, dota 2 , pubg ve aom oynayan biriyim. Csgo'da fps 100 ve üzeri olmasına rağmen bilgisayarda anlayamadığım kritik noktalarda kasma meydana geliyor (takılma vs. yok bildiğin 40 fps oynuyormuşum gibi). Şu son paylaştığınız videoda gördüydüm bilgisayar yetersiz güç alırsa ne olur diye orda kafama tak etti acaba psu yetersizliğinden kaynaklanma gibi bir ihtimal var mı? dota cs vs. bütün oyunlarda ara sıra hissettiriyor ve hele ki aom gibi güç istemeyen bir oyunda... varsa bir fikriniz paylaşmaktan çekinmeyin lütfen ,teşekkürler. :heart:

MOTHERBOARD: Wibtek h61-mx2-0-888
ːCPU: INTEL i5 3570 3.40 ghz
ːGPU: R7 240 4GB PAYLAŞIMLI
RAM : 8 GB GSKILL 1600 MHZ CL9 
MONITOR: SAMSUNG S22B300 75 HZ 5MS

Windows 10 pro
PSU [font=Arial, Helvetica, sans-serif]Valx VL-012 430W[/font]

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
legendkiller' Alıntı:
Selam, öncelikle bu kasma vs. sıkıntıları başladı sonra reset atma , kapanma... şimdi ise canıma tak etti konu açayım dedim :D
Genellikle csgo, dota 2 , pubg ve aom oynayan biriyim. Csgo'da fps 100 ve üzeri olmasına rağmen bilgisayarda anlayamadığım kritik noktalarda kasma meydana geliyor (takılma vs. yok bildiğin 40 fps oynuyormuşum gibi). Şu son paylaştığınız videoda gördüydüm bilgisayar yetersiz güç alırsa ne olur diye orda kafama tak etti acaba psu yetersizliğinden kaynaklanma gibi bir ihtimal var mı? dota cs vs. bütün oyunlarda ara sıra hissettiriyor ve hele ki aom gibi güç istemeyen bir oyunda... varsa bir fikriniz paylaşmaktan çekinmeyin lütfen ,teşekkürler. :heart:

MOTHERBOARD: Wibtek h61-mx2-0-888
ːCPU: INTEL i5 3570 3.40 ghz
ːGPU: R7 240 4GB PAYLAŞIMLI
RAM : 8 GB GSKILL 1600 MHZ CL9 
MONITOR: SAMSUNG S22B300 75 HZ 5MS

Windows 10 pro
PSU [font=Arial, Helvetica, sans-serif]Valx VL-012 430W[/font]
Daha önceleri olmayan bi şeyler,yani tam bu yazdığınız sorunlar ,yavaştan artarak  süre gelmeye başladıysa bu,powerdir.

Şu an, alın diyebileceğim, ucuz,kaliteli ve işinizi görecek power.
https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-400w-vx-serisi-guc-kaynagi-pmu68404

Fakat ,işlemci scaklığınızı da bi kontrol edin bu arada.

KS

legendkiller

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[/quote] Daha önceleri olmayan bi şeyler,yani tam bu yazdığınız sorunlar ,yavaştan artarak  süre gelmeye başladıysa bu,powerdir.

Şu an, alın diyebileceğim, ucuz,kaliteli ve işinizi görecek power.
https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-400w-vx-serisi-guc-kaynagi-pmu68404

Fakat ,işlemci scaklığınızı da bi kontrol edin bu arada.
[/quote]

Aynen siz daha iyi açıklamışsınız bu sorunlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı ve psu fanı son hız çalışıyor , işlemci sıcaklığına da baktım oyun oynarken max 70 Dereceyi görmüş normal şartlarda 30 ila 50 derece arasında geziyor bu anakart içinde aynı şekil. 30 ile 70 arası tabi içindeki tozları temizlemeden önce ayrı bir mertebeye çıkmıştı (100 derece). Teşekkür ederim  :heart:

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Powerin fanı da son hıza çıkmaya başladığına göre ,bu powerin artık tam limitlerde ,yani max. yüklenme ile çalıştığını gösterir. Yani power ,pc nin çektiği/talep ettiği gücü karşılamakta zorlanıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri