Merhaba PC Hocası ailesi. Yakın zamanda üzerine Windows kurabileceğim ve oyun oynayabileceğim 1TB'lık m2 ssd arayışına girdim. Bilgisayarım Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6. Anakartı maksimum pci express 3.0 destekliyor. Yani alabileceğim maks hız 3500/3000 gibi bir şey. Fakat 2 yıl sonra yeni nesil masaüstü toplamayı düşündüğümden araştırmalarımda pci gen 4 ssd'lere de yer verdim. Her birini incelemiş olsam da işin içinden çıkamadım. Bilgisayara yeni bakım yaptım ve boşta 49-50 derece, tam yük altında ise 87-90 derece arasında sıcaklık dolaşıyor. Fotoğrafata gözüken yerde(2. slotta), fana yakın ve etrafı boş olacak ve ısı yüzünden performansı düşsün istemiyorum. Isı konusunda veya performans arasında vs. bu aşağıda yazdığım 4 ssd arasındayım, yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Öğrenciyim birikim ile alacağım çok ısınır veya kötü denmediği sürece ucuz olanlardan yanayım ama ısınır veya kısa ömürlü derseniz 3500TL'ye kadar bütçem var.
Kingston KC3000 1TB(DRAM var/PCI4.0)
Samsung 970 Evo Plus 1TB(DRAM var/PCI3.0)
Kioxia Exceria Plus G3 1TB (DRAM yok/PCI4.0)
Kioxia Exceria G2 (DRAM var/PCI3.0)
NOT: Öğrenciyim birikim ile alacağım çok ısınır veya kötü denmediği sürece ucuz olanlardan yanayım ama ısınır veya kısa ömürlü derseniz 3500TL'ye kadar bütçem var.
Kingston KC3000 1TB(DRAM var/PCI4.0)
Samsung 970 Evo Plus 1TB(DRAM var/PCI3.0)
Kioxia Exceria Plus G3 1TB (DRAM yok/PCI4.0)
Kioxia Exceria G2 (DRAM var/PCI3.0)