Soru Kc3000 Vs 970 Evo Plus Vs Exceria Plus G3 Vs Exceria G2 Hangisi Alınır?

Haruhiro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba PC Hocası ailesi. Yakın zamanda üzerine Windows kurabileceğim ve oyun oynayabileceğim 1TB'lık m2 ssd arayışına girdim. Bilgisayarım Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6. Anakartı maksimum pci express 3.0 destekliyor. Yani alabileceğim maks hız 3500/3000 gibi bir şey. Fakat 2 yıl sonra yeni nesil masaüstü toplamayı düşündüğümden araştırmalarımda pci gen 4 ssd'lere de yer verdim. Her birini incelemiş olsam da işin içinden çıkamadım. Bilgisayara yeni bakım yaptım ve boşta 49-50 derece, tam yük altında ise 87-90 derece arasında sıcaklık dolaşıyor. Fotoğrafata gözüken yerde(2. slotta), fana yakın ve etrafı boş olacak ve ısı yüzünden performansı düşsün istemiyorum. Isı konusunda veya performans arasında vs. bu aşağıda yazdığım 4 ssd arasındayım, yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Öğrenciyim birikim ile alacağım çok ısınır veya kötü denmediği sürece ucuz olanlardan yanayım ama ısınır veya kısa ömürlü derseniz 3500TL'ye kadar bütçem var.

ssdpc.jpg

Kingston KC3000 1TB(DRAM var/PCI4.0)
Samsung 970 Evo Plus 1TB(DRAM var/PCI3.0)
Kioxia Exceria Plus G3 1TB (DRAM yok/PCI4.0)
Kioxia Exceria G2 (DRAM var/PCI3.0)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Merhaba PC Hocası ailesi. Yakın zamanda üzerine Windows kurabileceğim ve oyun oynayabileceğim 1TB'lık m2 ssd arayışına girdim. Bilgisayarım Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6. Anakartı maksimum pci express 3.0 destekliyor. Yani alabileceğim maks hız 3500/3000 gibi bir şey. Fakat 2 yıl sonra yeni nesil masaüstü toplamayı düşündüğümden araştırmalarımda pci gen 4 ssd'lere de yer verdim. Her birini incelemiş olsam da işin içinden çıkamadım. Bilgisayara yeni bakım yaptım ve boşta 49-50 derece, tam yük altında ise 87-90 derece arasında sıcaklık dolaşıyor. Fotoğrafata gözüken yerde(2. slotta), fana yakın ve etrafı boş olacak ve ısı yüzünden performansı düşsün istemiyorum. Isı konusunda veya performans arasında vs. bu aşağıda yazdığım 4 ssd arasındayım, yardımlarınızı bekliyorum.
NOT: Öğrenciyim birikim ile alacağım çok ısınır veya kötü denmediği sürece ucuz olanlardan yanayım ama ısınır veya kısa ömürlü derseniz 3500TL'ye kadar bütçem var.

Ekli dosyayı görüntüle 39828

Kingston KC3000 1TB(DRAM var/PCI4.0)
Samsung 970 Evo Plus 1TB(DRAM var/PCI3.0)
Kioxia Exceria Plus G3 1TB (DRAM yok/PCI4.0)
Kioxia Exceria G2 (DRAM var/PCI3.0)
samsung al pişman olmazsın

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Okuma yazma hızı 3500/5000 arası her modeli alabilirsin sorun çıkartmaz.

KS

Haruhiro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Teşekkürler arkadaşlar. Samsung, KC3000 gibi high-end özelliklere sahip olmasa da 5 yıl garanti ve aktif sürücü güncellemesi dikkatimi çekti. Samsunga yönelmiş durumdayım şuan, aksi bir argüman sunulmadıkça yarın veya ertesi gün sipariş geçeceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri