Klavye Kısa Yollarını Kullanamııyorum

Emirhan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
merhaba bugün misafir çocuğu geldi oyun açtım ama herhalde bir şeyi değiştirdi istemeden klavyemde ki kısa yollarıın hiç biri çalışmıyor örnek alt tab atıyorum masaüstü değiştirme yerini açıyor sekme değiştirmiyor veya win+alt+s ekran görüntüsü alır misal ama oda çalışmıyor yardmc olabilecek varmı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
Macro atamalar, klavye yazılımı ile özel atamalar bunlardan bahsetmiyorsunuz sanırım. Bildiğimiz standart kullandıklarımız olmalı.

Klavye sıfırlamayı denediniz mi?
Microsoft resmi istesindeki çözüm yöntemi:
Önce sürücü yazılımını silmeden denersiniz. Sadece Klavyeyi aygıt listesinde bulduktan sonra kaldır dersiniz

Kaynak: https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/wİndows-10-klavye-problemİ/ab4d8c19-52f3-402b-987a-7fb9704b84e4

Adım 1: Klavye Sürücülerini Kaldırma

- Klavyede “Windows Logo” + “X” tuşlarına basın.
- Bu listeden “Aygıt Yöneticisi” seçin.
- Klavyeyi aygıt listesinden bulduktan sonra, sağ tıklayın ve ardından “Kaldır” ı seçin. Çıkan pencerede, eğer bir seçeneğiniz varsa: “Bu aygıtın sürücü yazılımını sil” seçeneğini seçebilir ve bozuk sürücüleri bilgisayardan kaldırabilirsiniz.
- Tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin ve istenirse bilgisayarı yeniden başlatın.

Yeniden başlatmanın ardından, en yeni sürücüleri yüklemek ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için lütfen sonraki adımlarla devam edin.

Adım 2 Sürücü Yazılımını Üreticinin web sitesinden güncelleyin:

Bilgisayar üreticisinin web sitesine gidin ve Klavye için mevcut en yeni Windows 10 sürücülerini arayın ve ardından web sitesinde verilen talimatları izleyerek yükleyin.

KS

Emirhan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
baktım ama değişik ya bir sürü klavye var olarak gözüküyor orda aptal velet kesin yanlış bi tuşa falan bastı bir şey oldu

bu arada win11 kullanıyorum mesela tüm kısayollarm yer değiştirmiş mesela şuan windows tuşuna basınca sağ tık basıınca açılan sekme açılıyor ya da mesela alt+q yapınca et işareti olur ya o da windows tuşu işlevini yapıyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
499
O zaman hepsini sıfırlamanız gerekecek gibi duruyor. Ya da sizin şu an kullandığınız klavye ye ait olmayanları kaldıracaksınız.

Sakın ola ki Windows ayarlardan klavye dil ve format seçeneklerinden ayarları da değiştirmiş olmasın. Burayı da kontrol edin.

KS

Emirhan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
O zaman hepsini sıfırlamanız gerekecek gibi duruyor. Ya da sizin şu an kullandığınız klavye ye ait olmayanları kaldıracaksınız.

Sakın ola ki Windows ayarlardan klavye dil ve format seçeneklerinden ayarları da değiştirmiş olmasın. Burayı da kontrol edin.

o kadar ciddi birşey mi ya valla cidden bilgisayarmı başka insanlara vermekten nefret ediyorum pff

KS

Emirhan52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36

hocam şimdi tüm klavyeleri akldırdım yaptım ama yemedi ya

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri