Yeni aldığım mekanik klavyemde önceki klavyemde olan sorun gibi esc tuşu basmıyor. Bundan dolayı sorunun klavyede değil yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. 3-4 foruma konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hmm bekleyin araştırıp dönücemhocam bu çözümü denedim ama sorunum düzelmedi
Bulabildiniz mi hocamHmm bekleyin araştırıp dönücem
Dostum malesef araştırdım bunlar i bulabildim isterseniz bi format atin 0 layın herşeyihocam normal kullanımda da esc aktif gözükmüyor. Örneğin cs de esc basamıyorum, lolde basamıyorum...
Kusura bakmayin tekrardan yardimci olamadımen son onu deniyeceğim galiba. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.
Başlat > Denetim Masası > Bölge ve Dil > Klavye ve Diller > Klavye DeğiştirYeni aldığım mekanik klavyemde önceki klavyemde olan sorun gibi esc tuşu basmıyor. Bundan dolayı sorunun klavyede değil yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. 3-4 foruma konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
hocam format attım genede düzelmedi. Acaba klavyeden esc nin fonksiyonunu kapatmış olabilir miyim.Başlat > Denetim Masası > Bölge ve Dil > Klavye ve Diller > Klavye Değiştir
Türkçe Q kaldırın ve tekrar ekleyin bilgisayarı yeniden başlatın muhtemelen sorununuz çözülür. Eğer olmasa @Sahuraka Arkadaşın dediği gibi format atın lütfen.
olabilirsinizhocam format attım genede düzelmedi. Acaba klavyeden esc nin fonksiyonunu kapatmış olabilir miyim.
olabilirsiniz
hocam klavyeyi arkadaşımın laptopunda denedim esc çalışıyor ama fortmat attığım kendi bilgisayarımda çalışmıyor. Çok garip bulamıyorum sorunun çözümünü.Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur.
Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi). Bazı programlarda standart bir komut ve alternatif bir komutun işlevi aynı olabilir (örneğin, F1 genellikle etkin pencere için Yardım’ı görüntüler ve bazı klavyelerde F1 için alternatif komut da Yardım’dır).
windows kullanıyorsunuz değil mi birde başka klavye deneyinhocam klavyeyi arkadaşımın laptopunda denedim esc çalışıyor ama fortmat attığım kendi bilgisayarımda çalışmıyor. Çok garip bulamıyorum sorunun çözümünü.
evet hocam windows kullanıyorum. Başka klavye bilgisayarımda çalışıyor esc tuşu basıyor ama kendi klavyemin esc tuşu arada basıyor. Galiba iadeye yolliyacağım.windows kullanıyorsunuz değil mi birde başka klavye deneyin