Klavyemdeki Esc Tuşu Basıyor Ama Çalışmıyor

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni aldığım mekanik klavyemde önceki klavyemde olan sorun gibi esc tuşu basmıyor. Bundan dolayı sorunun klavyede değil yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. 3-4 foruma konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,686
Bunu deneyin
1.
Windows Tuşu + R tuşlarına basarak çalıştırma kutusunu açın ve devmgmt.msc yazın ve enter tuşuna basın
2. Klavyeleri bulun ve genişletin
3. Sürücüye sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştir'i seçin
4. Sürücüler için Bilgisayarıma gözat'ı seçin
5. Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücüler listesinden seçim yapmama izin ver'i seçin
6. Listeden herhangi bir eski sürücüyü seçin ve sonrakine tıklayın
7. İşlemin tamamlanmasını bekleyin, tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorununuzu çözüp çözmey olduğunu kontrol edin.

KS

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam bu çözümü denedim ama sorunum düzelmedi

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,686
Siz o program’dan çıkmak için Esc tuşu basmanız gerekirken Ctrl + Esc gibi çift tuş kullanabilir tek esc tuşu iş görmeyebilir . Bunun için kullandığınız program özelliklerini kontrol ediniz veya diğer programlar ile tekrar kontrol ediniz.

KS

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam normal kullanımda da esc aktif gözükmüyor. Örneğin cs de esc basamıyorum, lolde basamıyorum...

KS

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
en son onu deniyeceğim galiba. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,236
Yeni aldığım mekanik klavyemde önceki klavyemde olan sorun gibi esc tuşu basmıyor. Bundan dolayı sorunun klavyede değil yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. 3-4 foruma konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Başlat > Denetim Masası > Bölge ve Dil > Klavye ve Diller > Klavye Değiştir

Türkçe Q kaldırın ve tekrar ekleyin bilgisayarı yeniden başlatın muhtemelen sorununuz çözülür. Eğer olmasa @Sahuraka Arkadaşın dediği gibi format atın lütfen.

KS

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başlat > Denetim Masası > Bölge ve Dil > Klavye ve Diller > Klavye Değiştir

Türkçe Q kaldırın ve tekrar ekleyin bilgisayarı yeniden başlatın muhtemelen sorununuz çözülür. Eğer olmasa @Sahuraka Arkadaşın dediği gibi format atın lütfen.
hocam format attım genede düzelmedi. Acaba klavyeden esc nin fonksiyonunu kapatmış olabilir miyim.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,686
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur.

Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi). Bazı programlarda standart bir komut ve alternatif bir komutun işlevi aynı olabilir (örneğin, F1 genellikle etkin pencere için Yardım’ı görüntüler ve bazı klavyelerde F1 için alternatif komut da Yardım’dır).

KS

mahoboost

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur.

Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi). Bazı programlarda standart bir komut ve alternatif bir komutun işlevi aynı olabilir (örneğin, F1 genellikle etkin pencere için Yardım’ı görüntüler ve bazı klavyelerde F1 için alternatif komut da Yardım’dır).
hocam klavyeyi arkadaşımın laptopunda denedim esc çalışıyor ama fortmat attığım kendi bilgisayarımda çalışmıyor. Çok garip bulamıyorum sorunun çözümünü.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,686
hocam klavyeyi arkadaşımın laptopunda denedim esc çalışıyor ama fortmat attığım kendi bilgisayarımda çalışmıyor. Çok garip bulamıyorum sorunun çözümünü.
windows kullanıyorsunuz değil mi birde başka klavye deneyin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri