Knight Online için işlemci tavsiyesi

Tugay_17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba;
Ben Knight Online oyuncusuyum ve RYZEN bir sistemim var aranızda oynayan varsa kalabalık yerlerde FPS çok düşüyor internette çok fazla bilgi kirliliği var bu oyunun intel işlemcilerle optimize olduğunu oyun motoru çok eski olduğu için tekli çekirdek performansını baz aldığını söylüyorlar bu oyunu oynayan oyuncuların sistemleride genelde intel kullanıcıları yada RYZEN 5 3600 kullanıcıları.

Benim elimde A320 chipset ve RYZEN 3 1300x var gene Ryzen ile devam etsem bile min. B450 chipsete geçmem gerekecek oda maliyet olarak çok fazla.

Ben i3-10105F almayı düşünüyorum B460 bir anakart ile şuan güncel toplamı daha uyguna geliyor

Sizce i3 10105F almalımıyım yoksa biraz daha paraya kıyıp i5 11400F mi alayım aralarında çok fazla FPS farkı olurmu ikisininde tekli çekirdek performansları neredeyse birbirine yakın tabili 11400F daha üstünde aralarında 1200 tl fark var bu farka değecek bir FPS değeri olurmu.

Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Cvp: Knight Online için işlemci tavsiyesi

i3 10105F ile i5 11400F arasında tek çekirdekli oyunlarda FHD çözünürlükte ortalama 50-75 FPS arası fark var hocam.

10105F 4 çekirdek 8 thread ile gezerken, 11400F 6 çekirdek 12 thread'e sahip. İkisi de 65W olduğu için kesinlikle 11400F tercih etmenizi tavsiye ederim.

Knight Online tarafına gelecek olursak doğrudur. Silkroad Online, Knight Online ve CS:GO gibi oyunlar tek çekirdek tarafından beslendiğinden dolayı, AMD kullanıcıları ile Intel kullanıcıları arasında FPS farkları oluşuyor. Fakat bu kalabalık yerlerde drop yemenizi geçirir mi orası soru işareti. FPS anlamında farklı olacağı kesin.

KS

Tugay_17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
i3 10105F ile i5 11400F arasında tek çekirdekli oyunlarda FHD çözünürlükte ortalama 50-75 FPS arası fark var hocam.

10105F 4 çekirdek 8 thread ile gezerken, 11400F 6 çekirdek 12 thread'e sahip. İkisi de 65W olduğu için kesinlikle 11400F tercih etmenizi tavsiye ederim.

Knight Online tarafına gelecek olursak doğrudur. Silkroad Online, Knight Online ve CS:GO gibi oyunlar tek çekirdek tarafından beslendiğinden dolayı, AMD kullanıcıları ile Intel kullanıcıları arasında FPS farkları oluşuyor. Fakat bu kalabalık yerlerde drop yemenizi geçirir mi orası soru işareti. FPS anlamında farklı olacağı kesin.
Anladım hocam benim sorunum zaten kalabalık yerlerde FPS i fazla almak ve oyunu akıcı oynamak kalabalık olmayan yerlerde sorunum yok gayet güzel FPS ler veriyor şuanki işlemcim ama oyunu oynayanlar bilir kalabalık bir savaş esnasında fps dropları çok yediğim için donmalar oluyor buda oyun zevkini kaçırıyor malesef

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri